Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Af Hanne Søndergaard Jensen d. 11-03-2021 11:56

Gennem en del år er jeg tit blevet mødt med ca. overnævnte sætning af en mor eller far, som har henvendt sig fordi han/hun er blevet indkaldt og formuleret som min eks. har indkaldt mig til møde”. Det er jo som regel ikke en konkret indkaldelse, men en orientering fra Familieretshuset om at ens eks. har henvendt sig og ønsket et møde.

 

Nogle forældre går i panik, hvilket kan være udtryk for en angst for hvad der nu kan ske, når man skal ind i Familierets systemet.

Man skal lige huske på at dette system, desværre 
Af Hanne Søndergaard Jensen d. 18-02-2021 14:15

Jeg vil forsøge at sætte ord på det som nogle forældre tit spørger til; 

Ø  ”Kan man høre på barnet, at det er påvirket til at sige noget bestemt?”

Ø  ”Hvordan oplever du, at et barn har det ved samtalen?”

Ø  ” Er børn lidt bange for hvad samtalen indebærer – græder de og bliver ulykkelige”

Ø  ”Jeg vil gerne undgå en børnesamtale – for barnets skyld”

Blot for at nævne nogle af de spørgsmål forældre kommer med når deres barn er indkaldt i en sag – eller jeg har henvist til at lade barnet blive hørt.


Af Hanne Søndergaard Jensen d. 11-02-2021 21:41
I de senere år er jeg tit stødt på samværsaftaler mellem forældre, som deres barn/børn er ”vokset ud af”.

Her er 3 sager som illustrerer problemet – Jeg har givet børnene nye navne og opkaldt indlæggene efter dem.

Hvad...
Af Anna Prip d. 03-08-2020 07:02

Journalist Susanne Ziba Asmussen interviewer mediechef Camilla Kjems og parterapeut Katrine Axholm om forskellige tilgange til at komme godt gennem skilsmissen i en gratis filmserie på Ude og Hjemme.
 
I dette afsnit taler de om kommunikation; Sådan kommunikerer du med din eks efter skilsmissen.

 

Af Anna Prip d. 19-11-2017 11:00

3 dages internat med mulighed for fordybelse og redskaber til din skilsmisseproces d. 27.-29. december 2017.

Af Anna Prip d. 19-11-2017 10:37

2 dages internat med støtte til at håndtere skilsmissens følelsesmæssige udfordringer d. 21.-22. december 2017. 

Af Anna Prip d. 05-03-2017 13:08

Hvis du overvejer at blive skilt, så gå lige først i biografen og se den belgisk-franske film af Joachim Lafosse "Efter kærligheden", som netop har haft premiere. Hvis du allerede er blevet skilt, så se den alligevel. Den er realistisk og barsk og endda skildret uden additionelle problematikker med utroskab eller vold. Den franske titel "Léconomie de couple" kunne måske bedre oversættes til noget lignende "regnskabets time", som netop indikerer, filmen også handler om de økonomiske udfordringer, som ofte indtræffer, når skilsmissen bliver en realitet.

Af Anna Prip d. 16-12-2016 13:21
I går udkom bogen "Børn og skilsmisse - praktikerens guide", som er skrevet af Anja Marschall, som har skrevet ph.d. om delebarnets hverdagsliv. Bogen er skrevet til fagpersonale i skoler og daginstitutioner men kan med fordel også læses af skilte forældre. Den giver nemlig et gennemført indblik i, hvordan du bedst støtter vuggestue-delebarnet, børnehave-delebarnet og skole-delebarnet.
Af Anna Prip d. 23-09-2016 09:17
I dag udkommer en vigtig bog for delebørn, som hedder ”Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv”, den er skrevet af Flemming Møldrup. Bogen italesætter det meget dybe ønske, som de fleste delebørn har om, hvis bare mor og far kunne finde sammen igen – for det sker faktisk på magisk og finurlig morsom vis i bogen. 
Af Anna Prip d. 15-09-2016 11:55

”Kaninen kunne få et bur i begge hjem og et rejsebur, så Klara altid kunne have den hos sig. Klara tænkte lidt og sagde så, at det det troede hun ikke var en god løsning, for det ville blive alt for megen flytten rundt – for kaninen”. Således genfortæller Ruth Juul en af mange samtaler med børn om skilsmissen og dens konsekvenser. 

Af Anna Prip d. 26-08-2016 07:18
”Det bedste, man kan gøre ved problemer, er at lære dem at kende” – sådan skriver forfatter og socialrådgiver Camilla Grann i sin nye børnebog ”Anton Tigertæmmer”, som udkommer i dag. Det er en historie om en helt almindelig dreng, der hedder Anton, som nogle gange kommer i problemer i børnehaven. Det forholder sig nemlig sådan, at der springer en tiger ud af maven på ham, når han bliver vred. Tigeren kan finde på alt muligt som at bide og brøle og når han ikke længere er vred, så forsvinder tigeren ind i maven igen. Det er egentlig ret besynderligt, hvordan det kan lade sig gøre… Bogen handler om, hvordan Anton lærer at tæmme tigeren i maven.
Af Renée Toft Simonsen d. 27-03-2015 10:27

For femte år i træk satte Helle og undertegnede os godt til rette i salen på Bygholm i Horsens, hvor Børnekonferencen 2015 endnu engang blev sat i gang af Lisbeth Zornig.

Overordnet fokus på konferencen var, hvordan voksne ser på børn og især hvordan vi taler om dem. Det at tale om børn, om det er børn med udfordringer eller helt almindelige unger, synes at gå igen i alle oplæg i år.

Af Anna Prip d. 06-02-2015 11:39
Min dygtige kollega, pædagogisk rådgiver Anja Marchall, i Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem er blevet interviewet til BUPL i sidste uge. I artiklen fortæller hun lidt om, hvordan pædagogisk personale bedst støtter op om delebørn.
Af Anna Prip d. 09-11-2014 18:31

I sidste uge var jeg med til en ph.d. - afhandling på Københavns Universitet med titlen: ”Kan børn deles? Børns perspektiver på hverdagsliv på tværs af to hjem”. Det var min nye kollega på Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem, Anja Marschall, som offentligt forsvarede sine 3 år lange studier.

Af Helle Laursen Petersen d. 01-10-2014 11:31
Vi får rigtigt mange spørgsmål omkring økonomi og hvem betaler hvad. Jeg syntes at vi har lavet den ideelle løsning og den vil jeg hermed dele med jer, og håbe at den måske kan være med som inspiration i nogle af de familier hvor det er svært at finde en løsning.
Af Anna Prip d. 23-05-2014 15:02
For et stykke tid siden modtog jeg bogen ”To hjem én familie”, som er skrevet af Hanne Søndergaard Jensen og udgivet på forlaget Fadl. Det er sådan en bog, som jeg bare ”slugte” på det første døgn og ikke kunne lægge fra mig igen, da mange af de temaer, som jeg selv arbejder med som terapeut, bliver belyst. Bogen er fyldt med eksempler fra forfatterens praksis og kommentarer, der på kompetent vis nuancerer skilsmissens mange dilemmaer. Bogen er let at overskue med inddelinger og afsnit, så man nemt kan orientere sig.

 
Af Anna Prip d. 15-05-2014 15:10
"Vi har besluttet os for at blive sammen og var aldrig kommet til den beslutning, hvis ikke vi havde haft samtale hos dig" mor til 3 børn. Nogle beslutninger kræver mere mod end andre - sikke en FANTASTISK mail at modtage i dag på international familiedag :-)
Af Anna Prip d. 24-04-2014 13:04
Sent i går aftes tikkede der en mail ind i min indbakke fra en mor til en dreng på 14 år, som jeg havde nogle samtaler med sidste år. Jeg havde også samtale med både hans far og mor. Hans forældre var blevet skilt og han havde efterfølgende oplevet nogle ting, som gav ham voldsomme angst symptomer. Hans liv var på flere måder påvirket i begrænsende omfang af angsten, så han havde svært ved at være væk fra sin mor og overnattede meget sjældent hos sin far eller hos venner. I skolen styrede angsten også på flere måder, så det var umuligt for ham at deltage i skolearrangementer, idræt eller andre sociale begivenheder.
Af Sølvi Ellinora d. 06-03-2014 16:56
Børnenes mor skal ikke bo sammen med jer. Det skal hendes regler heller ikke. Jeg hører så tit om sammenbragte familier, hvor børnenes mor stadig spiller en alt for stor rolle. Det får hun lov til af en overordnet grund: Nogle...

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: Børnekonferencen 2015 i Horsens


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc