Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Hatten af for mine børns bonusfar

apr 13

Skrevet af: Lea Mommer Hjorth
13-04-2011 17:52  RssIcon

Papfar, stedfar, plasticfar eller skulle man bare sige bonusfar. Herhjemme siger vi bonusfar, og det er ikke uden grund. Mine to ældste børn har virkelig fået en bonus, en bonus ved navn Jesper.

Jesper og jeg mødte hinanden, da Gustav var 3½ og Marie 2. I starten havde de deres forbehold – naturligt nok, de tog afstand og ville helst have deres mor for dem selv. Jeg tror, jeg var den, som synes det var sværest. Jeg ville jo bare gerne have, at vi skulle have det dejligt sammen alle sammen. Så nemt var det bare ikke. Jesper var meget bedre end mig til at slå koldt vand i blodet og lade det hele ske i børnenes tempo. Han gav børnene plads og lod dem komme, når de havde lyst til at være sammen med ham og trak sig, når han kunne mærke, at de havde brug for luft.

Når kærligheden får lov at sejre og to mennesker vælger hinanden, så følger børnene med. De har ikke valgt, og derfor kan det til tider være svært at være barn i en bonusfamilie. Det er vigtigt at respektere børnene behov for at finde deres rolle i den nye familie i deres eget tempo. Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvor hurtigt den proces går. Nogle børn falder lynhurtigt ind i den nye familie, mens andre børn skal have plads og luft til at finde ind i den nye verden.

I vores familie er den proces gået nemt og smertefrit. Ingen af os har oplevet at den andens børn ikke har villet os. Vi har heller aldrig oplevet udbrud som; ”Du er ikke min far!” Vi har virkelig haft det nemt, når vi kigger tilbage. Jeg er sikker på, at Jesper kan høste en stor del af fortjenesten for at det er gået så nemt. Hans evige positive gemyt og hans børnevenlige sind er gået lige ind hos børnene.

I dag har mine børn en bonusfar, som indgår 100 % i deres hverdag. Han deltager i skole-hjem samtaler og forældremøder, han er forældrerepræsentant i min datters klasse, han tager med Gustav til fodbold, han henter og bringer børn i forbindelse med deres skole, han læser godnathistorier og han tager sågar med Marie til ballet. Det er de praktiske ting. Udover det er han rummelig i forhold til den kærlighed, som børnene mangler fra deres biologiske far, og han tager imod børnene med åbne arme, når de kommer springende og vil have et kram.

Jeg kunne ikke ønske mig en bedre bonusfar til mine børn. Min mand og jeg har kendt hinanden i 5 år, og jeg er ham evigt taknemmelig for det han har givet mine de to store børn. Jeg er sikker på, at mine 2 ældste børn er de heldigste skilsmissebørn i hele verden.

8 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Tak for en dejlig historie.... Heldigvis hører vi flere og flere af disse historier fra de danske sammansatte familier... Desværre hører vi stadigvæk alt for mange af de modsatte, som man også kan læse om i debatterne her på delebarn.dk

Jeg håber inderligt, at vi der kan sætte børnene i centrum og give dem den glade og lykkelige barndom de alle fortjener, må inspirerer de mange der stadig lader deres kampe gå ud over børnene.

Kærligst fra Helle, delebarn.dk

Af Helle Laursen Petersen,   14-04-2011 07:28

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Hej

Dejligt dine børn og du er så glad for deres bonusfar, men hvordan i forhold til din x-mand og samarbejdet med ham?

Hilsner fra Butterfly (som drømmer om engang at få sådan et eventyrliv)

Af butterfly,   07-05-2011 14:30

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Hej Butterfly.
Jeg vil starte med at sige, at det selvfølgelig ikke er lyserødt hver dag. Men selv om det går op og ned, tager jeg virkelig hatten af for det overskud han har til mine børn. Det er selvfølgelig også taget i betragtning af, at jeg ikke kan give hans børn det samme!!!
Mine børns biologiske far er syg og har ikke kontakt med børnene mere. Han har sagt sagt fra pga. sygdom og det gør det jo også en del nemmere for min mand at være bonusfar for dem, for han får lov at fylde den fulde far-rolle ud. Mine børn har haft samvær med deres biologiske far, mens Jesper har været en del af deres liv. Min ex var meget glad for at børnene har en god far rolle i deres liv og han accepterede ham fuldt ud.
Vi er rigtig heldige på den ene side og mindre heldig på den anden side ;-)

Af Lea Mommer Hjorth,   07-05-2011 16:53

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Jeg tuder nu! Hvor er det en skøn historie, Lea!!!

Af Christina,   31-08-2011 18:18

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

:-)

Af Lea Mommer Hjorth,   31-08-2011 23:02

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Super smuk historie :)

Har din mand ingen børn?
Jeg har nemlig også mange eksempler på en papfar som din kæreste, men de har alle ikke børn selv? Tænker også, at der må tages meget hensyn til hans børn, når han pludselig er fuldtidspapfar for sine ikke biologiskebørn mens hans biologiske må nøjes :)

Af Anne,   01-02-2016 20:30

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Hej Anne
Jo min mand har selv 3 børn, men desværre med sparsom kontakt.
Men jo, der har været perioder hvor de har stillet spørgsmålstegn ved at mine børn f.eks. kalder min mand for far. Vi har snakket meget med børnene om det, og gjort meget ud af at fortælle at han ikke er mindre deres far, fordi han også er far for de andre. Set i tid er det selvfølgelig ikke 100% korrekt, fordi mine er her 24/7, men han gør hvad han kan for, at være far for dem alle, når de er samlet og så selvfølgelig lidt ekstra opmærksomhed på dem som kun er her deltid.
Kh. Lea

Af Lea Mommer Hjorth,   01-02-2016 21:14

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar

Hvorfor kan du ikke give hans børn det samme?

Af Bent,   09-12-2019 17:18

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Bring your ex back
Bring back Love
love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc