Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Forfatter: Lea Mommer Hjorth Oprettet: 13-04-2011 17:50
Lea Mommer Hjorth på delebarn.dk
Af Lea Mommer Hjorth d. 21-01-2014 21:15

Hvad er en kernefamilie egentlig? Og er det egentlig stadig moderne med de 3 V’er? Villa, Volvo og vovse har i mange år været den kliche, som dækkede over kernefamilien. Mor og far og 2 børn var normen førhen, og er det til dels stadig. Men hvorfor er det stadig en form for statussymbol, når mor og far og børn lever sammen. Vores familier bliver i dag skruet sammen på de mest mærkværdige måder...

Af Lea Mommer Hjorth d. 17-11-2011 07:35

Julen nærmer sig med hastige skridt, men for de fleste bonusfamilier, startede julesnakken for mange måneder siden…ja for nogle måske for år siden…Det lyder helt grotesk, men for nogle bonusfamilier, er julen fastsat i skema fra Statsforvaltningens side for  flere år siden… Det kan måske være ok ind imellem, at man ved hvad man skal og ikke skal… Men hvad er der galt med spontanitet…? Tænkt hvis vi voksne bare en gang imellem kunne se ud over vores eget behov for kontrol og ”styr-på-det-hele-masken” og rent faktisk lytte til om børnene har det samme ønske, som det der står på samværsplanen fra 2001… Tjah, det ville måske skabe kaos i både bonusfamilien, hjemme hos den enes anden forælder og hjemme hos den andens anden forælder, men hvad så…?

Af Lea Mommer Hjorth d. 11-11-2011 09:47
Ca. 4 % af henvendelserne til BørneTelefonen, BørneChatten og BørneBrevkassen handler om forældrenes skilsmisse. Når børnene henvender sig på Børnetelefonen i forbindelse med forældrenes skilsmisse, så handler det om alt fra deres følelser for den enkelte forælder til samværsordninger og konflikter med den nye bonusmor eller far. Det er klart nogle tunge emner for børnene, og de oplever desværre tit, at det er svært at finde en voksen at snakke med.
Af Lea Mommer Hjorth d. 19-06-2011 12:24

Når det bliver weekend og det vælter ind med delebørn, er dagsordnen ligesom en anden end ellers. Der er lagt i ovnen til en weekend fuld af udfordringer, test af grænser og konflikter. Der er samtidig lagt op til en weekend, hvor børnene igen ses og nyder at lege med hinanden.

Jeg tænker meget over det liv vi har skabt – ikke bare for os selv, men også for 5 børn. Det er jo ikke et liv, som ligner de andre børns… eller måske gør det alligevel,.....
Af Lea Mommer Hjorth d. 04-05-2011 21:47

Blod er tykkere end vand, og du kommer aldrig til at elske andres børn ligeså meget, som du elsker dine egne. Måske kommer du slet ikke til at elske dine bonusbørn, men nøjes med at holde meget af dem. Begge dele er helt ok, for hvem siger, at man skal elske sine bonusbørn. Det er jo ikke ens eget kød og blod, de er en bonus, som fulgte med manden i ens liv.

Jeg har fået en aha oplevelse, som jeg egentlig ikke er videre stolt af, men jeg er simpelthen nødt til at dele den med jer læsere…

Af Lea Mommer Hjorth d. 13-04-2011 17:52

Papfar, stedfar, plasticfar eller skulle man bare sige bonusfar. Herhjemme siger vi bonusfar, og det er ikke uden grund. Mine to ældste børn har virkelig fået en bonus, en bonus ved navn Jesper.

Jesper og jeg mødte hinanden, da Gustav var 3½ og Marie 2. I starten havde de deres forbehold – naturligt nok, de tog afstand og ville helst have deres mor for dem selv. Jeg tror, jeg var den, som synes det var sværest. Jeg ville jo bare gerne have, at vi skulle have det dejligt sammen alle sammen. Så nemt var det bare ikke. Jesper var meget bedre end mig til at slå koldt vand i blodet og lade det hele ske i børnenes tempo. Han gav børnene plads og lod dem komme, når de havde lyst til at være sammen med ham og trak sig, når han kunne mærke, at de havde brug for luft.

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie
Sv: Julefred i den sammenbragte familie


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc