Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Tag en test
Hent folderen
"Børn i deleordninger"Hent hele rapporten
HERTag testen her


Kan du klare en deleordning ?


Deleordninger som 7/7 og 6/8, hvor barnet bor to steder, kan fungere godt for nogle børn, for andre går det slet ikke. For at en 7/7 deleordning skal være en god løsning for jeres barn, er der flere ting der er væsentlige.

SFI (Det nationale forskningscenter for velfærd) med Forsker Mai Ottosen i spidsen, har gennem en stor undersøgelse, hvor de har spurgt en række børn og voksne, fundet frem til hvilke ting der gør en 7/7 deleordning til en god ordning. På baggrund af deres undersøgelse har SFI udviklet et praktisk værktøj til forældre.

Værktøjet er udarbejdet som en ”test” man kan tage, og vi har her på delebarn fået lov til at gøre denne test tilgængelig for vores brugere. Men før du tager testen er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke findes entydige svar på noget som helst og at testen er vejledende – den er ikke et facit og det vil altid være afgørende, at beslutningen bliver taget i forhold til det enkelte barn.

Værktøjet består af en række udsagn om, barnet og forældrene. Svar på dem så ærligt som muligt. Hvis der er udsagn, som slet ikke passer på jeres situation, så spring dem over. Hvis der er flere børn, bør du svare for et barn af gangen.

Vi på delebarn.dk, håber i vil bruge værktøjet med omhu, og ikke mindst - med barnet i fokus.

Er en deleordning en god ide for os og vores børn? ... Tag testen her

Forord fra Hanne Søndergaard Jensen

Kære bruger

Som medforfatter til ”Børn i deleordninger” vil jeg lige knytte nogle  bemærkninger til det testværktøj, som nu findes her på delebarn.dk

Det vigtigste når I som forældre ”tester” med værktøjet er, at jeres  A, B og C , er meget identiske. – eller næsten identiske. Der kan være forskellige opfattelser af hvordan man oplever sit samarbejde og det er vigtigt at man ikke tror, at man sidder med det rigtige resultat. En 50/50 deleordning er bedst og kun tilrådelig når forældrene kan komme i hinandens hjem, og når man er lydhør og fleksibel i forhold til hinanden, samt bor nær hinanden, har næsten ens opdragelsespraksis og hjælper barnet med at få de to hjem til at hænge sammen. En 50/50 deleordning anbefales ifølge undersøgelsen kun for børn i skolealderen, idet man endnu ikke forskningsmæssigt har erfaringer i forhold til førskolebørn.

Undersøgelsen viser at børn i teenagealderen og det vil sige fra 12/13 års alderen fravælger at bo i 7/7 ordninger. Nogle teenagebørn ønsker at have en fast base og bo mere i det ene hjem og have forlængede weekends i det andet hjem. Andre teenagerbørn ønsker en 14/14 ordning.

Man kan skrive til mig i rådgivningen her hos delebarn.dk omkring det at få klarhed over egne aftaler om deleordninger og hvilke børn der mere specifik kan klare en deleordning - særlig set i relation til det enkelte barn, barnets alder, følsomhed/robusthed og modenhed. Desuden spørgsmål om statsforvaltningens tilgang til at afgøre deleordninger.

Hanne Søndergaard Jensen

Børnesagkyndig RådgiverCopyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc