Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Gode råd til deleforældre, om alt vedrørerende skilsmisse og børn

Gode råd fra rådgivere og bloggere på delebarn.dk

I denne sektion kan du finde gode råd fra delebørnene selv, rådgivere og bloggere på delebarn.dk – Alle er de eksperter på hver deres felt, læs mere om rådgiverne inde på hvert enkelt emne.

For at kunne se flere af de gode råd skal du være VIP-bruger.  dette hjerte betyder at det kun er for VIP-brugere
Se mere HER

Du kan blandt andet finde gode råd om:

 • Konfirmationen
 • Ferien
 • Sportsklubben
 • Hvad siger delebørnene
 • Samværsordningen
 • At beherske kaos
 • Samvær på helligdage
 • Brugen af delebarn.dk
 • Julen
 • Hvordan fortæller du om den forestående skilsmisse
 • Til skiftedagen mellem delehjemmene

Vi vil løbende ligge nye emner på denne side…. Vi håber I får rigtigt meget gavn af de gode råd og ideer. Mød også eksperterne på BLOGGEN og deltag eventuelt i dialogen dér, eller skriv med nogle af de mange andre brugere i FORUM.

Ophavsret

Ophavsretten til teksterne tilhører www.delebarn.dk .Teksterne må imidlertid frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må teksterne ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse. Det er desuden tilladt at linke til alt materiale på www.delebarn.dk

For yderligere informationer se www.delebarn.dk eller kontakt: Administrerende direktør Helle Laursen Petersen, Mail: helle@delebarn.dk  el. mobil +45 2021 2766

 

Gode råd til brugen af delebarn.dk

Helle Laursen Petersen
 Helle Laursen Petersen

Hvordan opretter og deler man en aftale

Når man kan se det ”andet” delehjem og børnene er repræsenteret på fanerne under STAMINFO, kan man dele aftaler og kalenderunivers.

 • Når du står i kalenderen kan du enten dobbeltklikke på en dato eller klikke på feltet ”Opret aftale”
 • Det er vigtigt at du i aftalen vælger det ansvarlige delehjem på aftalen.........

Se alle rådene her Gratis

Gode råd fra børnene


Emil og Kristoffer

Kristoffer og Emil er delebørn. De bor hos deres far og hans kone, hver anden uge.

De to drenge har sat sig ned og kommet med 10 gode råd til hvordan de voksne skal opføre sig når de skal skilles / når de er skilt.

Her får I de gode råd – uredigeret – og direkte fra drengene:

 Se rådene her

Gode råd til sommerferien


Renée Toft Simonsen

Afstem forventningerne med X-en
Afstem forventninger med eksen, og bliv enige om hvad og hvordan I fordeler tiden, før I involverer børnene i jeres ønsker og planer.

Mærk efter hvad du har lyst til
Mærk efter hvad du kunne tænke dig før du gør andet, så du har en ide og nogen klarhed over hvad det er du gerne vil i ferien, og spørg så børnene om hvad de kunne tænke sig. Er der ting alle har lyst til – ting I er enige om?

Se alle rådene her

Gode råd om samvær på helligdage

Hanne Søndergaard Jensen - delebarn.dk
 Hanne Søndergaard

1. Forældrene bestemmer selv

Forældre kan selv aftale, hvem der har børnene på det som hedder løse helligdage. Det kan være pinsen d.v.s. (2. pinsedag), Kr. Himmelfartsdag og St. bededag.

2. Statsforvaltningen fastsætter Påsken

Statsforvaltningen fastsætter – som udgangspunkt - ikke samvær på løse helligedage, men der fastsættes i påsken, da den strækker sig over flere dage.

Se alle rådene her

Gode råd til når du får en ny kæreste med børn

Puk Degnegaard
Sølvi Ellinora Degnegaard

Forvent ikke, at du automatisk elsker hans børn
Kærlighed tager tid – lang tid. Og det er ok. Selvom du ikke elsker hans børn, kan du sagtens skabe en meningsfuld relation til dem alligevel. Moder­kærlighed behøver børn kun have én portion af, og det står deres mor for.

Skab et team med din kæreste
Det er ham og dig, der skal være i centrum i jeres forhold. Det er jeres kærlighed, der er kernen, så den skal der værnes om. Hver dag.

Gode råd til at fortælle om skilsmissen

Anette Albeck
 Anette Albeck

Gør det klart, at skilsmissse er de voksnes beslutning, det er ikke børnenes skyld.
Børnene har ofte en følelse af at de kunne have gjort noget anderledes, så far og mor ikke blev skilt.Børn kan tro, at de har lavet for mange konflikter, råbt for meget, skændtes med søskende eller far og mor.

Gør det klart, at skilsmisse er de voksnes problem og beslutning, helt og aldeles.

Se alle rådene her

Gode råd til når der kommer bonussøskende

Lea Mommer Hjort
Lea Mommer Hjorth

Anerkend de svære følelser

Når der kommer et fælles barn ind i bonusfamilien, skiller det barn sig ud på et meget følelsesmæssigt område. Det nye barn i familien bor nemlig sammen med begge de biologiske forældre. Det kan være rigtig svært for delebørnene at forholde sig til og acceptere den situation. Derfor er det vigtigt, at tale om de svære følelser og anerkende at børnene har de følelser, for det har de på et eller andet tidspunkt.

Se alle rådene her

Gode råd til at agere i kaos


Julie Johansen

Accepter din situation
Accepter at du lige nu står i kaos og verden ikke er som du havde ønsket. Det positive er dog at det nu kun kan gå fremad! 

Erkend du har brug for hjælp
Vær åben og modtagelig over for at tage imod hjælp fra venner familie mm. Erkend at du lige nu har brug for alt den hjælp du kan få, alle kan på et tidspunkt i deres liv få brug for hjælp!
 

 Se alle rådene her

Ti gode råd til sportstrænere


Renée Toft Simonsen

Hvis der sker væsentlige ændringer i barnets adfærd der bekymrer dig..
...så tag kontakt til forældrene, fortæl hvad du oplever og spørg ind til om der er noget du bør vide om barnet eller noget du skal have med i tankerne eller tage hensyn til under træningen. 

Se alle rådene her

Gode råd i forbindelse med julen

Hanne Søndergaard Jensen - delebarn.dk
 Hanne Søndergaard

Start planlægningen i god tid
Begynd allerede i efteråret (september), at tale Jer frem til en aftale hvad angår samvær juleaften (evt. Lille juleaften) samt juledage og nytår. Kan I dårligt snakke sammen så mail jeres ønsker til den anden forælder – men ikke som et krav!

Se alle rådene her

Gode råd til de biologiske forældre fra en bonusmor

Janne Førgaard  Janne Førgaard

Er du en del af problemet eller løsningen?

Hånden på hjertet, er du en del af problemet eller løsningen? Problemer kan ikke løses med de samme tanker, der har skabt dem. Tænk nyt og anderledes, gør dit til, at der findes en løsning. Det kommer dit barn til gode.

Se alle rådene her

Gode råd til når samarbejdet mellem mor og far ikke fungerer

Lea Mommer Hjort
Lea Mommer Hjorth

Find alternativer til højtråbende diskussioner

Hvis I står i en situation, hvor det er umuligt for jer at tale sammen, uden det ender i en højtråbende diskussion, som ingen af jer alligevel får noget ud af, så brug alternativer. Delebarn.dk er et fantastisk værktøj til at koordinere de ting, der er i barnets liv - uden den verbale kommunikation. Brug det og undgå de kampe, som ikke er nødvendige.

Se alle rådene her

delebarn.dk - Gode råd

Gode råd om en ny relation mellem dit barn og en ny kæreste

Puk Degnegaard
Sølvi Ellinora Degnegaard

Vær tydelig i den nye rollefordeling
Hvis du har været alene med dit barn i længere tid, har dit barn måske taget et stort ansvar – det er helt almindeligt. Og ofte oplever børnene, at de er medansvarlige for, om mor eller far har det godt. Fritag barnet for denne rolle og giv i stedet en helt fast rolle, der ikke er afhængig af, hvilken kæreste du lige har. F.eks.: ”Du er min førstefødte og vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte.” ”Du er min eneste søn og betyder rigtig meget.” Find noget, som I to har særligt sammen – noget særligt som ingen kan tage fra dit barn.

Gode råd til konfirmationen

 
Renée Toft Simonsen

Hold én fest
Hold festen sammen, hvis det overhovedet kan lade sig gøre, og hvis det er den unges ønske.

Glem fortiden
Lad alt gammelt nid og nag være glemt. Husk – det er den unges dag – en stor dag og første gang det unge menneske skal være i centrum, være den alles øjne hviler på. 

Se alle rådene her

Gode råd til skiftedagen

Anette Albeck
 Anette Albeck

Respekter, at barnet måske ikke har lyst til at skifte.

Det kan ofte være sådan, at børn ikke har lyst til at skifte, at forlade den mor eller far, de var hos. Det er vigtigt, at man har plads til at lade børnene være, hvor de er, en gang imellem og så må den voksne undvære samvær eller udsætte det.

Se alle rådene her

Gode råd til samværsordninger

Hanne Søndergaard Jensen - delebarn.dk
 Hanne Søndergaard

Tag udgangspunkt i barnets behov

Det er erfaringen, at små børn bør have kortvarigt og hyppig samvær med den forælder det ikke bor sammen med. Børn i førskolealderen og op til 6 år, kan have forlængede weekender (fredag til mandag/torsdag til mandag)

Børn i skolealderen kan overskue mere i løbet af skoleårene og kan sagtens have udvidet weekendsamvær, samt deleordning – det sidste hvis forældrene bor nær hinanden, kommer i hinandens hjem, kender barnets værelse begge steder og er gode samarbejdspartnere. 

Se alle rådene herCopyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc