Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Delebørn er IKKE stakler!

feb 6

Skrevet af: Anna Prip
06-02-2015 11:39  RssIcon

Min dygtige kollega, pædagogisk rådgiver Anja Marchall, i Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem er blevet interviewet til BUPL i sidste uge. I artiklen fortæller hun lidt om, hvordan pædagogisk personale bedst støtter op om delebørn.

”Delebørn vil ikke ynkes. De vil opfattes som helt almindelige børn, der lever lidt anderledes end andre børn….Men de har brug for alle gode voksne – også pædagogerne – til at hjælpe dem med at få det til at fungere…. Pædagogerne skal være børnenes hjælpere og formidle børnenes behov, hvis det kniber for forældrene at få øje på dem midt i deres egen krise.” Ph.d. Anja Marchall

Hun har opstillet 7 råd til pædagoger ift. skilsmissebørn, som jeg har fået lov at formidle videre. Det er råd som både lærere, pædagoger, sundhedssygeplejersker og såmænd også skilsmisseforældre kan lade sig inspirere af i tilgangen til delebørn. Anja´s gode råd følger her:

 

1)      Vær centrale aktører i børnenes liv. I er et bindeled, når børnene bor to steder. I kan gøre underværker, hvis I påtager jer rollen aktivt.

2)      Insistér på at få besked om, hvordan familien har etableret sig efter en skilsmisse. Formålet er at hjælpe barnet med at gebærde sig i det nye og anderledes liv.

3)      Bland jer for at formidle barnets perspektiv og for at invitere forældrene til et samarbejde om barnet. Og insistér på, at forældrene søger hjælp til deres personlige problemer et andet sted.

4)      Tabuisér ikke skilsmisse- og delebørn. Tal om deres udfordringer og muligheder, som man taler om mange andre ting i børnegruppen. Tænk over at have to huse, når man leger med dukke- eller legehus, så delebørns liv bliver almindeliggjort og naturligt.

5)      Spørg, spørg, spørg til barnets hverdagsliv. Få barnet til at fortælle om hverdagslivet. Det giver kodeord til, hvordan barnet har det lige nu, og hvordan man bedst kan støtte. Det kan være en god idé sammen med barnet at tegne familien og de relationer, der er i barnets liv. På den måde får man barnet til at sætte ord på, hvor der eventuelt er vanskeligheder.

6)      Hold forældrene fast på, at de aftaler, der er lavet for eksempel omkring afhentning, overholdes. Det gør ikke noget, at man er skrap og siger, at man ved noget om barnet, fx hvad en brudt aftale kan betyde. Og man skal insistere på, at man gør det for barnets skyd og ikke for at blande sig.

7)      Lav en politik, der handler om, hvad man gør, og hvad man kan tilbyde skilsmissebørn og familier, både i institutionen og i kommunen.

 

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

 

Anna Prip

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Delebørn er IKKE stakler!

Tak for den, helt enig. Meget fint og direkte

Af Helle Laursen Petersen,   06-02-2015 11:58

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
JEG ER SÅ SÅ taknemmelig UDAMA. TAK HR!
God bless you chubygreat
Thank you chubygreat@gmail.com
Thank you chubygreat@gmail.com
JEG ER SÅ TAKNEMLIG UDAMA. TAK HR!
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Én far og én mor er nok!
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?


Copyright 2009 - 2021 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook