Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Forfatter: Helle Laursen Petersen Oprettet: 27-10-2010 16:09
Helle er administrerende direktør på delebarn.dk
Af Helle Laursen Petersen d. 01-10-2014 11:31
Vi får rigtigt mange spørgsmål omkring økonomi og hvem betaler hvad. Jeg syntes at vi har lavet den ideelle løsning og den vil jeg hermed dele med jer, og håbe at den måske kan være med som inspiration i nogle af de familier hvor det er svært at finde en løsning.
Af Helle Laursen Petersen d. 04-08-2013 21:46
Dette kedelige scenarie er observeret af en veninde "af delebarn.dk huset" i dag på færgen... Jeg syntes at det er så skarpt og lærerigt (How-Not-To), at jeg har kopieret det ind på min blog her - Hvad syntes I ?
Af Helle Laursen Petersen d. 22-04-2013 08:15

Hvert 4. barn i Danmark har en eller anden form for halvsøskende. (halv, pap, sted, bonus, tidligere stedsøskende m.m.)

Børnene som ser deres forældre gentagne gange vælge til og fra, og dermed tror de at det bliver det ”lovligt” / normalt.... Forskningen viser dog at det trækker spor for disse børn ift. at relatere til familiemedlemmer generelt. Et af de spørgsmål der blev diskuteret, gik på påvirkningen ind i voksenlivet for disse børn med skiftende "søskende" - Et emne der bliver interessant at følge. Formår disse børn at knytte tætte forhold, tage nye mennesker ind under huden - eller bliver de bedst til korte flygtige forhold og får svært ved at holde fast i deres egen familie?

Spørgsmål som vi også diskuterede og som man kan stille sig selv inden man ændrer i børnenes tætte relationer:

Af Helle Laursen Petersen d. 29-10-2012 11:57
DR har været så flinke at dele resultatet af deres sidste megafon-undersøgelse med os ! Her er stof til eftertanke og refleksion. Jeg syntes at talle er skræmmende og undrer mig over om det er staten, statsforvaltningen, folk selv eller samfundet der fejler når 91% skilsmisseforældre oplever deres skilsmisse som konfliktfyldt. Hvad er Jeres bud på en løsning? Man kan jo som bekendt trække hesten til truget, men ikke tvinge den til at drikke !
Af Helle Laursen Petersen d. 22-10-2012 20:20
Det gør mig ulykkelig, at se en 15 årig dreng fortælle at han følte han var en ting de begge ville have – Men ingen af dem SÅ HAM, han var en del af DERES magtkamp og det blev ham der måtte vælge….
Af Helle Laursen Petersen d. 23-09-2012 20:16

Det slog mig at mens de skændes foran Riget, sad de to delebørn i bilen og så på… Datteren påtager sig ansvaret og melder ud at hun vil bo hos Far. Hvis dette nu ikke var fiktion men hverdag, hvor ligger fejlen så?

· DÅRLIG KOMMUNIKATION IMELLEM DE VOKSNE
· BØRNENE ER INDDRAGET I DE VOKSNES KONFLIKT

Af Helle Laursen Petersen d. 31-07-2012 21:51
Jeg havde oplevelsen af, at børnene ville straffe mig for at ville forlade deres mor. De havde meget hurtigt taget parti, og hun var den naturlige svage part. Frustrationerne kunne derfor kun gå ud over mig. Et halvt års tid senere erfarede jeg, at børnene havde optaget vores tid sammen på deres telefoner. Jeg kan kun spørge mig selv hvorfor og til hvilket formål, men med den viden forstår jeg bedre, hvorfor børnene var så modvillige i forhold til at indgå i en almindelig kontakt med mig – det skulle jo med deres optagelser kunne dokumenteres, at de var vrede på mig.
Af Helle Laursen Petersen d. 18-06-2012 21:04
Deleordning, hvor barnet bor lige meget hos mor og far, fungerer godt for de 11- og 15-årige børn, hvis forældrene samarbejder, og der bliver lyttet til børnenes ønsker – ikke mindst om fleksibilitet i hverdagen. Det viser SFI-rapporten "Delebørn i tal".
Af Helle Laursen Petersen d. 28-04-2012 06:45

Kære voksen

Vi børn og unge har mange meninger om, hvad der skal ske, når mor og far bliver skilt

Her er vores tanker om og råd til, hvad der er vigtigt for os, før mor og far bliver skilt, når man skal have det at vide og i hverdagen efter skilsmissen.

Vi håber, I voksne vil bruge vores gode råd til at hjælpe andre børn og unge, når deres mor og far skal skilles.

 

Af Helle Laursen Petersen d. 19-03-2012 07:57

Er det det vores børn bliver..... De flytter hver uge, omstiller sig til nye rammer og regler konstant - Endda nogle også løbende til nye mennesker..

Er vi i gang med at give fremtidens unge en fordel? En fordel fordi de er opvokset som delebørn. Jeg tror det nu ikke, men tænker tit over, at de to drenge skifter hjem hver uge og i virkeligheden er de utroligt velafbalancerede, søde og kærlige. Hvis jeg skulle flytte hver fredag er jeg helt sikker på at jeg IKKE ville være hverken sød, kærlig eller afbalanceret !!

Af Helle Laursen Petersen d. 01-02-2012 11:46

Hvis vores børn skulle slæbe på skoletaske, Taekwondotaske, Fodboldtaske, Gymnastikposen, Biblioteksbøger, Nintendo og yndlingshovedpuden hver fredag i skole… ja så er jeg sikker på at vi hurtigt ville blive meldt til ”Børnepolitiet” for slavelignende tilstande… Vi er da heldigvis nødt til at fylde bagagerummet og få alle tingene fragtet ud i deres andet hjem…

Tænk sig, der går faktisk forældre rundt som ikke aner, hvordan deres børns værelser ser ud i det andet hjem! Mærkelig tanke ikke? Eller?

Af Helle Laursen Petersen d. 13-01-2012 19:31
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup og satspuljepartierne har i dag besluttet at udmønte bevillingen til at styrke børns rettigheder. Folketingets ombudsmand tildeles fem mio. kr. og Børnerådet får to mio. kr. til at udbygge talsmandsfunktionen.
Af Helle Laursen Petersen d. 22-11-2011 19:35

Jeg vil også have ret.... Ret til at være i mit hus, ret til at have mine egne ting, ret til at sige FRA, ret til også at blive sur og hidsig - selvom jeg ikke er den biologiske mor....

Hmmmm.... Så kom jeg af med det - Er jeg urimelig ?

Af Helle Laursen Petersen d. 03-11-2011 12:41

Drengene har begge adresse hos deres mor, hun er også modtageren af både de offentlige børnepenge og dem fra os. Ingen problemer deri …. Vi har selv valgt at det nemmeste er at vi køber tøj m.m. så vi ikke skal fragte en trailer frem og tilbage mellem hjemmene hver uge. Dog sørger hun for sko, støvler, overtøj m.m. og hun er god til altid at købe en rigtig god kvalitet – Så heller ingen problemer her….

Nu kommer vi til det :) - Jeg elsker sko…

Af Helle Laursen Petersen d. 13-10-2011 11:06
I de hjem hvor der slet ikke er nogen kommunikation kan børnene faktisk være udsat for at være vegetarer i lige uger og ikke skulle læse lektier i de ulige! (Den lader vi lige stå lidt)
Af Helle Laursen Petersen d. 11-10-2011 11:02
Vi her på delebarn.dk bliver i øjeblikket "kimet ned" af journalister fra bl.a. TV, Radio og Aviser - De mangler case-historier... Så hvis der er nogen af jer der har mod på en tur i TV, radio eller aviser - Så send mig en mail på helle@delebarn.dk - Så skal jeg formidle kontakten.

KH Helle, delebarn.dk
Af Helle Laursen Petersen d. 09-10-2011 16:32
7/7 kan være en rigtig fin løsning i rigtigt mange familier, men det kræver at børnene selv ønsker det og at de er store nok til at udtrykke dette ønske. Ellers mener vi, at en fast base som oftest vil være det bedste, især for mindre børn. Men ønsker og behov skifter med alderen og udviklingen og derfor er det ønskeligt at en samværsordning betragtes som en organisk størrelse, og revideres flere gange i løbet af børnenes opvækst – gerne med børnene som sparringspartnere når de har alderen til det – det er trods alt deres liv der forhandles om.
Af Helle Laursen Petersen d. 13-09-2011 11:33

Bedste-Bonus-Olde-Farmor-Morfar

Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Det kan være svært for bonusbørnene, at vide hvad de skal kalde de ”nye” familiemedlemmer på bonus’ets side.

Vi har grebet det utraditionelt an. Drengenes rigtige farmor & farfar er døde, og der for har de ikke en farmor & en farfar som en naturlig del af deres hverdag….

Af Helle Laursen Petersen d. 10-08-2011 11:31

I flere tilfælde er der i de danske retssale blevet nævnt fra dommeren, at de stridende parter (forældrene) skal benytte sig af vores værktøj til information og kommunikation omkring barnet/børnene. Det glæder mig rigtigt meget.

Jeg bliver tit ringet op af diverse medier (tv, radio, aviser m.m.) for at høre delebarn.dk ’s holdning til den ”nye” (2007) forældreansvarslovgivning.  Personligt syntes jeg at et barn tilhører begge forældrene, medmindre noget helt åbenlyst taler imod det. Her tænker jeg ikke på brudte aftaler, utroskab, misbrug og kriminalitet – disse faktorer skal spille ind i fastsættelsen af samvær.

Af Helle Laursen Petersen d. 29-06-2011 12:40

Det er næsten ugentligt man kan læse om tragedier i danske familier, har det altid været sådan, eller er det eskaleret i de senere år? Jeg ved det ikke, men føler også at vi er meget med via pressen…. For meget faktisk, det foregår i børnehøjde i bedste sendetid… Og hvordan svare man lige på spørgsmålet: Hvorfor tvang hendes far hende til at spise lort ? Når det kommer fra en 7 åring…

Hver eneste gang det sker, bliver jeg meget berørt, hvad kan vi dog gøre for, at hjælpe alle disse familier der lever et så fattigt og usselt liv ? Ved igen at skære ned på Statsforvaltningernes budgetter, opnår i hvert fald absolut ingenting…… Tværtimod !!!

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: Økonomi - Sådan gør vi….
Sv: Økonomi - Sådan gør vi….
Sv: Økonomi - Sådan gør vi….
Sv: Økonomi - Sådan gør vi….


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc