Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Hanne Marstal - Blogger på delebarn.dk

Mere Hanne

Hanne Marstal - Præsentation

Hvem er jeg? - Jo, først og fremmest mor. Det har jeg været i 17 år, og jeg elsker det. Jeg er stadig gift med børnenes far og når jeg skal blogge her på delebarn.dk, er det fordi jeg ønsker at bidrage til, at delebørn får de bedste betingelser. Jeg har i mange år arbejdet med skilsmissefamilier. Dels som jurist i Statsforvaltningen og dels i mit nuværende arbejde som daglig leder af Gellerup parkens Retshjælp. Her rådgiver jeg forældre, som enten er blevet anbefalet af andre eller opfordret af kommunen, advokater, politiet eller andre til at søge gratis juridisk rådgivning.
Jeg tager mig personligt af rådgivningen i stort set alle de familieretlige sager der er, og er derfor dagligt i kontakt med mennesker, som ønsker rådgivning i forbindelse med selve skilsmissen, forældremyndighed, samværet og alt hvad det indebærer. Da jeg også er konfliktmægler, og også har mæglet i mange konflikter mellem forældre i Statsforvaltningen, har jeg altid i baghovedet, at forældrene selv besidder et stort potentiale for at finde løsningen på den opståede konflikt, hvordan et brud i familien påvirker børnene, afhænger i høj grad af forældrene. Som forældre kan man bare være havnet i en situation hvor man lige har brug for et skub af en uvildig person – en mægler. Selve konfliktmæglingen er et fantastisk redskab. Jeg kan ikke rose det nok! Men det kræver selvfølgelig, at begge forældre er indstillet på at opnå en løsning.

Jeg har ofte oplevet, at løsningerne har ligget lige for og være såre enkle, når først forældrene har været igennem mæglingsprocessen, og ”kagen er gjort større”. Man har som regel et fælles mål om at ville barnets bedste, og ud fra dette mål udspringer flere løsninger, end man kunne forestille sig på forhånd. Tag nu appelsin-eksemplet for en forståelse af, hvad jeg mener! Der er kun éen appelsin og to parter, der begge brændende ønsker sig den samme appelsin. Der opstår en konflikt. Hvad skal de gøre? De kan trække lod om, hvem der skal have appelsinen, den mest højtråbende kan få appelsinen, eller de kan skære den midt over. Under konfliktmæglingen vil der dukke andre muligheder op, da de bagvedliggende behov og interesser vil blive afsløret.  Under mæglingen finder parterne ud af, at den ene har brug for appelsinen for at presse saften og stille sin tørst. Den anden part derimod har brug for appelsinen for at bruge skrællen til en dessert. Under mæglingen blev kagen således gjort større – løsningen tilgodeser begge parter fuldt ud, og der er to vindere :)

Det handler altså om at finde frem til en løsning der er bedst for alle parter!

Så er der kun tilbage at sige, at jeg selvfølgelig er klar til at få respons fra brugerne her på delebarn.dk, så vi kan få gang i både gode og udviklende dialoger, til gavn for alle - ikke mindst børnene.Gå til Hanne's blog

 


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc