Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Forfatter: Anna Prip Oprettet: 18-09-2010 14:03
Anna Prip på delebarn.dk
Af Anna Prip d. 03-08-2020 07:02

Journalist Susanne Ziba Asmussen interviewer mediechef Camilla Kjems og parterapeut Katrine Axholm om forskellige tilgange til at komme godt gennem skilsmissen i en gratis filmserie på Ude og Hjemme.
 
I dette afsnit taler de om kommunikation; Sådan kommunikerer du med din eks efter skilsmissen.

 

Af Anna Prip d. 19-11-2017 11:00

3 dages internat med mulighed for fordybelse og redskaber til din skilsmisseproces d. 27.-29. december 2017.

Af Anna Prip d. 19-11-2017 10:37

2 dages internat med støtte til at håndtere skilsmissens følelsesmæssige udfordringer d. 21.-22. december 2017. 

Af Anna Prip d. 05-03-2017 13:08

Hvis du overvejer at blive skilt, så gå lige først i biografen og se den belgisk-franske film af Joachim Lafosse "Efter kærligheden", som netop har haft premiere. Hvis du allerede er blevet skilt, så se den alligevel. Den er realistisk og barsk og endda skildret uden additionelle problematikker med utroskab eller vold. Den franske titel "Léconomie de couple" kunne måske bedre oversættes til noget lignende "regnskabets time", som netop indikerer, filmen også handler om de økonomiske udfordringer, som ofte indtræffer, når skilsmissen bliver en realitet.

Af Anna Prip d. 16-12-2016 13:21
I går udkom bogen "Børn og skilsmisse - praktikerens guide", som er skrevet af Anja Marschall, som har skrevet ph.d. om delebarnets hverdagsliv. Bogen er skrevet til fagpersonale i skoler og daginstitutioner men kan med fordel også læses af skilte forældre. Den giver nemlig et gennemført indblik i, hvordan du bedst støtter vuggestue-delebarnet, børnehave-delebarnet og skole-delebarnet.
Af Anna Prip d. 23-09-2016 09:17
I dag udkommer en vigtig bog for delebørn, som hedder ”Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv”, den er skrevet af Flemming Møldrup. Bogen italesætter det meget dybe ønske, som de fleste delebørn har om, hvis bare mor og far kunne finde sammen igen – for det sker faktisk på magisk og finurlig morsom vis i bogen. 
Af Anna Prip d. 15-09-2016 11:55

”Kaninen kunne få et bur i begge hjem og et rejsebur, så Klara altid kunne have den hos sig. Klara tænkte lidt og sagde så, at det det troede hun ikke var en god løsning, for det ville blive alt for megen flytten rundt – for kaninen”. Således genfortæller Ruth Juul en af mange samtaler med børn om skilsmissen og dens konsekvenser. 

Af Anna Prip d. 26-08-2016 07:18
”Det bedste, man kan gøre ved problemer, er at lære dem at kende” – sådan skriver forfatter og socialrådgiver Camilla Grann i sin nye børnebog ”Anton Tigertæmmer”, som udkommer i dag. Det er en historie om en helt almindelig dreng, der hedder Anton, som nogle gange kommer i problemer i børnehaven. Det forholder sig nemlig sådan, at der springer en tiger ud af maven på ham, når han bliver vred. Tigeren kan finde på alt muligt som at bide og brøle og når han ikke længere er vred, så forsvinder tigeren ind i maven igen. Det er egentlig ret besynderligt, hvordan det kan lade sig gøre… Bogen handler om, hvordan Anton lærer at tæmme tigeren i maven.
Af Anna Prip d. 06-02-2015 11:39
Min dygtige kollega, pædagogisk rådgiver Anja Marchall, i Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem er blevet interviewet til BUPL i sidste uge. I artiklen fortæller hun lidt om, hvordan pædagogisk personale bedst støtter op om delebørn.
Af Anna Prip d. 09-11-2014 18:31

I sidste uge var jeg med til en ph.d. - afhandling på Københavns Universitet med titlen: ”Kan børn deles? Børns perspektiver på hverdagsliv på tværs af to hjem”. Det var min nye kollega på Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem, Anja Marschall, som offentligt forsvarede sine 3 år lange studier.

Af Anna Prip d. 23-05-2014 15:02
For et stykke tid siden modtog jeg bogen ”To hjem én familie”, som er skrevet af Hanne Søndergaard Jensen og udgivet på forlaget Fadl. Det er sådan en bog, som jeg bare ”slugte” på det første døgn og ikke kunne lægge fra mig igen, da mange af de temaer, som jeg selv arbejder med som terapeut, bliver belyst. Bogen er fyldt med eksempler fra forfatterens praksis og kommentarer, der på kompetent vis nuancerer skilsmissens mange dilemmaer. Bogen er let at overskue med inddelinger og afsnit, så man nemt kan orientere sig.

 
Af Anna Prip d. 15-05-2014 15:10
"Vi har besluttet os for at blive sammen og var aldrig kommet til den beslutning, hvis ikke vi havde haft samtale hos dig" mor til 3 børn. Nogle beslutninger kræver mere mod end andre - sikke en FANTASTISK mail at modtage i dag på international familiedag :-)
Af Anna Prip d. 24-04-2014 13:04
Sent i går aftes tikkede der en mail ind i min indbakke fra en mor til en dreng på 14 år, som jeg havde nogle samtaler med sidste år. Jeg havde også samtale med både hans far og mor. Hans forældre var blevet skilt og han havde efterfølgende oplevet nogle ting, som gav ham voldsomme angst symptomer. Hans liv var på flere måder påvirket i begrænsende omfang af angsten, så han havde svært ved at være væk fra sin mor og overnattede meget sjældent hos sin far eller hos venner. I skolen styrede angsten også på flere måder, så det var umuligt for ham at deltage i skolearrangementer, idræt eller andre sociale begivenheder.
Af Anna Prip d. 06-10-2013 10:18
Jeg møder mange delebørn, som har svært ved at finde ud af, hvordan det kan være, at de voksne er blevet skilt, med begrundelsen at de er holdt op med at elske hinanden. Ofte er det dybt skræmmende for dem at høre, at to mennesker – som de jo selv elsker – kan stoppe med at elske hinanden. For hvad så med mig, kan de også stoppe med at elske mig?
Af Anna Prip d. 14-07-2013 16:25

Så er der hjælp at hente i bogen ”Snak om det...med alle børn – en bog om angst, depression, stress og traumer”, som er skrevet af socialrådgiver og psykoterapeut Karen Glistrup. Med forord af selveste HKH Kronprinsesse Mary, der bl.a. indleder med følgende tekst; ”Bogen er god og hjælpsom. Ord og billeder fortæller om det, som er så svært at forklare. De fortæller om, hvad vi kan gøre for at holde os sunde i sindet. Bogen hjælper os med at tale om vores tanker og følelser. Dét er nemlig sundt for både børn og voksne”.

Af Anna Prip d. 03-07-2013 07:44

”Nulstil din dømmende stemme og knyt forbindelse til din evne til at undres”.

Sådan står der på side 55 i Notesbog, som jeg modtog med posten forleden. Ordene er trykt øverst på en side, hvor baggrunden udgør et foto af en gråstribet kat, som kigger direkte og meget vågent og roligt tilbage på læseren og på modsatte side er der lavet plads til egne noter. Billedet af den kat, fik mig til at tænke på, hvor vigtig denne evne er for at deleforældre kan navigere gennem et landskab af en ny familiestruktur, som alle familiemedlemmer skal trives i - uanset om man er voksen eller barn. Hvis ikke begge forældre bliver ok med skilsmissen, så gør delebarnet heller ikke. Det kræver nogle gange, at man som voksen nulstiller sin dømmende stemme overfor den anden forælder og øver sig i evnen til at undres.

Af Anna Prip d. 14-05-2013 17:41
Det afrikanske ordsprog indikerer, at når to magtfulde individer kæmper, som forældre jo er, så lider dem, som er placeret under dem – altså børnene. I nedenstående klip tager det lidt under 4 minutter for 2 skilte forældre at ryge verbalt i totterne på hinanden – endda selvom de har selveste Iyanla Vanzant som terapeut på Oprahs TV kanal!
Af Anna Prip d. 02-05-2013 09:56

" Min mor og hendes tidligere kæreste er ikke uvenner, de taler bare aldrig sammen. Jeg har ikke set ham i 7 år, men jeg tror, han virkelig godt kunne li´mig." Benjamin 17 år

Under en samtale i min klinik fortæller Benjamin om, hvordan det er for ham at være deleteenager. Han mødes i en gruppe og taler med jævnaldrende om, hvordan man kan få noget godt ud af sit liv på trods af skilsmisse. Det kan være forandrende at kunne dele sine inderste tanker og følelser med andre. Jeg har fået lov at fortælle hans historie, men har givet ham et andet navn. Nederst i teksten kan du læse mere om mit aktuelle tilbud, hvor du kan sparre 1200,- kr ved at melde dit barn i sorggruppe inden 10/05.

Af Anna Prip d. 10-03-2013 16:39
Sådan siger mange delebørn til mig i klinikken, når snakken falder på mors eller fars nye kæreste. Når vi læser historien om Lille frø, så vækker det ofte genkendelse hos delebarnet.Lille frø er skrevet og tegnet af Jakob Martin Strid, som også har lavet bl.a. Mustafa´s kiosk og Striben i Politiken og som for tiden er aktuel med en udstilling af sine tegninger på Storm P museet.

...
Af Anna Prip d. 06-03-2013 14:11
Når livet fuldstændig gakker ud og bider os i låret, så alt bliver vendt på hovedet, hvordan finder vi så ro? Jeg bliver ofte bedt om at hjælpe delebørn til at finde ro – og mange gange viser uro´en sig, når de skal falde i søvn....

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarerCopyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc