Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

To hjem én familie

maj 23

Skrevet af: Anna Prip
23-05-2014 15:02  RssIcon

Min anmeldelse kommer dog et stykke tid efter udgivelsen, da jeg i mellemtiden har haft travlt med foredrag, supervision, klienter mm. Desuden deltog jeg i et for bogens tema yderst relevant interview på TV2 i forlængelse af dokumentarserien, som de viste 3 aftener i træk; ”Med børnene som våben”. Interviewet handlede om, hvordan jeg som terapeut havde hjulpet et hold skilsmisseforældre med at kommunikere omkring børnene igen efter i en periode slet ikke at kunne tale med hinanden eller kunne holde ud at være i stue sammen. Som de selv sagde i interviewet, så kommunikerede de tidligere gennem børnene, som på et tidspunkt kom i tvivl om, hvad og hvem de skulle tro på. En familie som på nogle områder har tumlet med lignende udfordringer, som bogen med flere lignende eksempler også åbner op for.

Hanna Søndergaard Jensen, som har 25 års erfaring ved Statsforvaltningen, deler i bogen generøst ud af sin viden. Når man læser bogen, føles det på en måde lidt, som om man får besøg af en dygtig fagperson, som svarer på mange spørgsmål, som kan relatere sig til skilsmissen. Hun skriver bl.a. om, når konflikten mellem forældrene sætter dagsordenen; ”Barnet overtager let den svigtede forælders synspunkt, især hvis denne forælder giver udtryk for sorg over bruddet og direkte eller indirekte placerer skylden hos den anden forælder. Generelt kan børn ikke holde til at blive inddraget i forældrenes strid eller at lægge øre til den ene forældres negative omtale af den anden…Børn kan let komme til at føle, at det er dem, der giver anledning til forældrenes konflikter, fordi de står i et krydsfelt imellem dem”.

Nogle forældre, som er skilt, har derimod ikke svært ved at tale eller være i stue sammen. De mødes måske jævnligt og spiser med hinanden og kan komme til at spekulere på, om det kan få deres delebarn til at ønske og måske tro, at de flytter sammen igen. Dertil svarer Hanne i bogen; ”Om børn vil spekulere på, om deres far og mor vil flytte sammen igen? Givetvis. De tanker skal børn have lov at tumle med. For uanset om man mødes og spiser sammen eller ej, håber børn ofte, at deres forældre finder sammen igen”.

I 2012 var jeg terapeut på dokumentar serien på DR1; ”Skilsmisse forbudt for børn – når hele børn deles”. Her hjalp jeg en ung pige med at genetablere kontakten med sin far. Efter forældrenes skilsmisse, hvor faderen var flyttet sammen med en ny kæreste, havde pigen i lidt over et år ikke talt med sin far og hun boede udelukkende hos sin mor.

Når den ene forælder bliver forelsket i en ny partner, så har Hanne følgende gode råd: ” Som forælder er det vigtigt at lade en ny kæreste vente i kulissen så længe som muligt og i stedet forberede barnet på, at den nye kæreste er en, man besøger og er sammen med, når man ikke er sammen med barnet…Det er ikke ualmindeligt at se, at større børn stejler og nægter at besøge den forælder, der pludselig har forladt familien. For barnet er familien blandt meget andet en enhed, man ikke kan melde sig ud af. Hvis en forælder er forelsket og flytter direkte sammen med en ny partner, vil nogle børn også føle, at den forelskede forælder er anderledes, end han/hun plejer at være”.

Bogen kan bruges både hvis du står midt i at skulle skilles og ønsker inspiration til det gode forælder eksempel og den er fyldt med Hanne´s erfaringer ift. konkrete dilemmaer, som både barnet og forældrene kan befinde sig i.

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

Anna Prip


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Bring your ex back
Bring back Love
love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc