Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Tag ansvar for det gode samarbejde!

okt 9

Skrevet af: Hanne Marstal
09-10-2010 13:41  RssIcon

Hvor tit har jeg ikke hørt en forælder sige, at den anden forælder ikke vil samarbejde. Efter mange år i rum med forældre i konflikt tør jeg nu godt antyde, at der også kan være meget for denne forælder selv at gøre. Der er heldigvis mange tilfælde, hvor man vil kunne gøre en forskel. Når man ved, at man kan gøre en forskel -  og gør det - tager man ansvar for det gode samarbejde. Det handler om kommunikation! God kommunikation imellem forældrene er hovedingrediensen i et godt forældresamarbejde.

Og hvordan gør jeg så lige det?! Jo, forsøg ikke at skabe et fjendebillede af den anden forælder,  og hav dit hjerte med, når du taler. Du skal ikke være bange for at give udtryk for dine egne følelser af f.eks. afmagt, i stedet for at påpege fejl hos den anden forælder. Kun på denne måde skabes der rum for dialog. Det vigtige er, at vi skal have dækket vores behov, da udækkede behov nemlig har vist sig at være hovedårsagen til konflikter. Og med disse udækkede behov taler man forbi hinanden.

Hvis vi anklager eller taler nedsættende til den anden forælder,  vil det vække følelser af skyld og dårlig samvittighed hos den anden. Og det fremmer ikke ligefrem motivationen eller dialogen imellem forældrene.

Tag i stedet ansvar for den gode kommunikation. Tænk over, at handlekraften ligger hos dig selv, når du tager ansvar for at udtrykke dine følelser, så de bliver forstået. På denne måde kan du hver gang selv bidrage til det gode samarbejde. Tænk lige over det!

KH Hanne


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2021 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook