Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Et barn har da brug for begge sine forældre

sep 27

Skrevet af: Hanne Marstal
27-09-2010 04:30  RssIcon

Når et barn har to forældre, vil det som udgangspunkt have brug for dem begge to. Barnets højeste ønske er, at far og mor er gode venner og bor sammen, og hvis det ikke er muligt, så i hvert fald, at far og mor er gode venner. Som forældre må man tage ansvar og gøre sig umage med at finde ud af at få et samarbejde til at fungere i forhold til børnene. Da jeg var ansat som jurist i Statsforvaltningen lærte jeg af den børnesagkyndige psykolog, at det vil påvirke et barns selvværd i negativ retning, hvis man åbenlyst kritiserer den anden forælder, da det samtidig vil blive opfattet som en kritik af en del af barnet, der jo stammer fra denne forælder.

Jeg har lige haft en henvendelse i min Retshjælp fra en far, der er syg af længsel efter at se sine børn, som han har været afskåret fra at se i flere måneder. Han fortæller, at hans gravide hustru uden forvarsel har forladt det fælles hjem en vinterdag i 2010 sammen med deres to små fællesbørn. Moderen havde dog været lidt ked af at bo i den anden ende af landet end sine forældre og søskende, men det var faderens opfattelse, at den lille familie trods alt trivedes, og at tingene var som de plejede at være. Der er gået flere måneder og moderen nægter fortsat enhver form for kontakt med mellem far og børn. Politiet har afvist ham, og ad omveje har han fået at vide, at han er blevet far for tredje gang. Det går ham så meget på, at han ikke kan passe sit job, og savnet af børnene er ubærligt.

Hvad gør man så? Det vigtigste for faderen er at få kontakt med børnene så hurtigt som muligt. I begyndelsen overvejede han at indlede en forældremyndighedssag men er nået frem til, at han ikke kan forlige sig med tanken om at tage børnene fra deres mor. Så han har nu sendt en ansøgning om samvær til Statsforvaltningen. For at få hurtigst mulig kontakt med børnene har han lavet en ansøgning om midlertidigt samvær, imens Statsforvaltningen behandler sagen om samvær. En sådan midlertidig afgørelse skal være truffet inden fire uger fra ansøgningen, og er i princippet, hvad han kan gøre i denne situation.

Ovenstående eksempel er desværre ikke enestående. Der kommer for tiden flere forældre, der af den ene eller den anden grund er afskåret fra kontakt med deres børn. Der er eksempler på forældre, der bekriger hinanden, og forældre, der belaster hinanden overfor Statsforvaltningen med endeløse stridigheder og begrænset eller ophævet samvær til følge. I de tilfælde, hvor et barn vil kunne lide overlast ved at være sammen med en forælder må man selvfølgelig beskytte barnet imod kontakten. Men for alle de almindeligt velfungerende forældre gælder, at hver enkelt nøje bør overveje, hvordan man selv kan bidrage til det gode samarbejde omkring børnene. Også selvom man en periode kan være kørt træt af den anden forælder og ønsker den pågældende langt væk.

De fleste vil heldigvis opfatte ovenstående som noget, der kun sker undtagelsesvist for et fåtal af forældre. Men det kan ske for selv den bedste, at et anspændte forhold eskalerer, når bølgerne går højt, og måske kulminerer med, at man på et tidspunkt ønsker at slippe for kontakten til den anden forælder. Men den reelle taber vil være barnet.

Så en opfordring til alle jer forældre i en opløst familie er at leve op til det store ansvar det er at være forældre, så jeres børn kan vokse op og blive velfungerende voksne.

Hanne Marstal

3 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Et barn har da brug for begge sine forældre

Hej Hanne
Ingen tvivl om at det er vigtigt med kontakt til begge forældre for et barn, godt du berører emnet....
kh
Renée

Af renee,   03-10-2010 15:54

Sv: Et barn har da brug for begge sine forældre

Sjovt som nogle forældre tror at de har eneret på fælles børn. Man kan godt lade sig skille fra en ægtefælle, men man kan altså ikke lade sine børn skille fra den ene forælder. Børn kæder de voksne sammen for evigt og med det i mente har man bare at få dialog, kommunikation og samvær til at fungerer. Uanset hvor mange kameler der skal sluges. Det der ligner det korteste strå for nuværende kan i virkeligheden godt være det længste - på den lange bane.

Af mig,   06-10-2010 09:37

Sv: Et barn har da brug for begge sine forældre

jeg kan kun være enig med dig Hanne.
jeg har selv delebørn hvoraf den ene aldrg havde set sin far og den anden er halvt hos os hver ( de har forskellige fædre ) med ham der bliver delt var det en kamp at få hans far til at kunne snakke og være "venner" om ting der galt vores søn men det er lykkedes.. vi kan både drikke kaffe sammen til jul mm og tale sammen, deltage i arrangementer og møder sammen. vi er faktisk blevet en slags venner nu og det er rigtig godt for vores søn. nu havde jeg så den glæde at min store søns far var her for første gang i går og se sin søn ( skal siges jeg aldrig har nægtet ham det, det var hans valg ) og vi kunne være sammen og snakke som venner, jeg har aldrig talt grimt om mine børns fædre uanset hvordan jeg har haft det med dem og det kunne jeg se i går har været det helt rigtige af mig.
det kan gøre mig meget sur når man høre om de kvinder der nægter fædrene at se deres børn, bare fordi de mener de ikke må. og ville ønske at alle forældre kunne se bort fra deres egne behov og fokusere på børnenes i stedet..

Af susan,   05-12-2010 23:02

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.



Copyright 2009 - 2021 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook