Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Juleaften, oh hvor er du sød...

nov 16

Skrevet af: Sølvi Ellinora
16-11-2010 09:11  RssIcon

Halleluja - halleeeeeluuuuuja.....

Og jeg bliver også fristet til også lige at nynne lidt "Sikken voldsom trængsel og alarm..."

Da jeg var barn, elskede jeg julen. Især når vi skulle være hos min farmor og farfar. For min farfar var altid julemand. Ikke så svært at gætte, når han ikke havde handsker på. Jeg kunne jo sagtens genkende hans hænder og hans særegne ring.

Da jeg var barn, så var det også altid hvid jul, og når vi gik om juletræet, dalede julesneen hvid. Hvert år.

Da jeg var stor teenager, blev mine forældre skilt. Men vi holdt stadig jul sammen. For børnenes skyld.

Det var tæerkrummende afskyeligt.

Det er selvfølgelig derfor, mine antenner er særligt følsomme over for, hvad man gør for børnenes skyld.

Og i mange tilfælde, synes jeg, at jeg kan se, at det ikke er for børnenes skyld, men at det fungerer som en slags balsam på de voksnes dårlige samvittighed.

Det synes jeg ikke er ok. For børnenes skyld.

Jeg mener, alle skal gøre, som de føler er rigtigt for dem. Men hvis der er noget, der ikke føles helt rigtigt ved at sidde med eks'en og eks-svigerfamilien juleaften, så lad være. Børnene kan da godt mærke, at der er noget, der er skævt.

Hvis børnene så tilmed får at vide (mere eller mindre direkte), at det er for deres skyld, så er det jo også deres skyld, hvis stemningen er skæv. Den skal de ikke bære. Det skal de voksne.

Jeg talte med en , der sagde "jamen, hvad nu når min eneste grund er, at det føles forkert? Jeg kan jo ikke argumentere med fornuften!"

Jeg spurgte min mand, hvad han ville sige, hvis jeg havde som den eneste begrundelse for noget, at det føltes forkert. Han kunne ikke komme i tanke om bedre begrundelse.

Det kan jeg heller ikke.

Så mærk efter, hvad der føles rigtigt. For dig. Ikke for børnenes skyld. For dig. Dét er dit udgangspunkt. Og derfra ved du, hvad der er bedst for børnene.

Eller det tror jeg i hvert fald på.

Med ønsket om en glædelig jul.

Kærlig hilsen
Puk

2 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Juleaften, oh hvor er du sød...

God skrevet PUK, som jeg tidligere har skrevet kan det vi tror vi gør til barnets bedste sagtens være det værste !

Jeg har et rigtigt godt forhold til min mands X-kone og hele hendes familie, men lige præcist juleaften - den er min egen ! Jeg husker engang hvor vi skulle forbi X-svigerforældrene og sige glædelig jul til X-familien og drengene, som skulle holde jul derude. Det var ikke så rart at stå i en (for mig) ny familie med mange traditioner og mennesker jeg slet ikke kendte... Det føltes det dejligt rart og trygt at komme "hjem" til min egen familie bagefter.

Jeg tænker tit på hvordan drengene må have det, de er helt og aldeles optaget i min familie og der gøres ikke forskel på børnebørnene... De er alle ens og alle højt skattet og ikke mindst prioriteret...

Renée beskriver hendes store familie som et stort og smukt patch work tæppe - den er jeg med på... Der er bare en lap der hedder juleaften og den er for mig smuk og "min egen"

Jeg blev i går kontaktet af TV2 omkring et indslag om delebørnenes jul, er den svær ? er der meget at blive uvenner om ? hvordan klares den ude i patch work familierne ?

Kærligst fra Helle

Af Helle Laursen Petersen, delebarn.dk,   17-11-2010 15:02

Sv: Juleaften, oh hvor er du sød...

Intet betyder noget før du relaterer det til noget. Og det er det børnene kan mærke. Der er millioner af børn på denne klode der ikke aner hvad juleaften er og og derfor betyder den ikke noget. Hvad betyder juleaften for dig?

For mig er juleaften en tradition som vi tillægger værdier om samhørighed, kærlighed, fred og det at give. Hvorfor skal det kun være den ene aften?.

Så derfor, mærk efter, hvad betyder julen egentlig for dig, virkelig, hvad betyder den?. Det er dine værdier og det er det du kan give videre til dine børn, uanset hvilken situation du er i. Tror på at det bedste du kan give dine børn er dit nærvær og tilstedeværelse. Og så er resten ligemeget.

Sådan er det ihvertfald for mig, din opgave er at finde ud af hvordan det skal være for dig, så du fremtræder som et ægte og autentisk menneske for dine børn.

Af Carsten,   20-11-2010 00:21

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Bring your ex back
Bring back Love
love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc