Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Har du svært ved at tale med dit barn om skilsmissen?

jul 14

Skrevet af: Anna Prip
14-07-2013 16:25  RssIcon

Så er der hjælp at hente i bogen ”Snak om det...med alle børn – en bog om angst, depression, stress og traumer”, som er skrevet af socialrådgiver og psykoterapeut Karen Glistrup. Med forord af selveste HKH Kronprinsesse Mary, der bl.a. indleder med følgende tekst; ”Bogen er god og hjælpsom. Ord og billeder fortæller om det, som er så svært at forklare. De fortæller om, hvad vi kan gøre for at holde os sunde i sindet. Bogen hjælper os med at tale om vores tanker og følelser. Dét er nemlig sundt for både børn og voksne”.


Det er aldrig børnenes skyld!

Bogen er skrevet til både børn og voksne og illustreret af Pia Olsen med skønne Alfons Åberg lignende tegninger, som gør det nemmere at begribe de mange forskellige følelser og tilstande, man som menneske kan komme i, når livet bliver svært.

På side 15 står der i teksten til de voksne: ”når det bliver svært at rumme sine følelser, så kan de 'flyde over' og 'hvirvle rundt', så de mennesker, som er nærmest, let kommer til at samle dem op...Børnene er de store ofre i dette samspil. De magter nemlig ikke så let at lægge skylden fra sig. Den kan slå rod og viser sig ofte at være en meget livskraftig ukrudtsplante”.

Endvidere står der på side 37: ” Hver gang forældre skændes og snakker dårligt om hinanden, forurener vi simpelthen den luft, som børnene indånder”. Sådan hører jeg ofte delebørn udtale sig i min klinik om, hvor svært det kan være, når de voksne har konflikter. De fortæller om, at de ikke kan få luft, nogle gange stikker det i halsen og de har lyst til at kaste op. Hvis man som barn ikke får hjælp til at forstå det, som man fornemmer og føler, så vil man ofte selv drage konklusioner. Men som Karen skriver på side 25: ” Det bliver en forståelse, som er fuld af tvivl, skam, skyld, angst og ensomhed” - derfor er det så vigtigt at få talt med børn om deres oplevelser af skilsmissen og andre svære livsforandringer.

Du kan læse mere om bogen og undervisningsmateriale her: www.snak-om-det.dk

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

Anna Prip

www.annaprip.dk


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

Bring your ex back
Bring back Love
love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc