Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Du overlever (også)!

mar 29

Skrevet af: Majbritt Mikkelsen
29-03-2016 22:39  RssIcon

I fredags kom mine to børn hjem fra en 6 ugers rejse til Thailand sammen med deres far, hans kæreste og hendes søn.


Op til rejsen mødte jeg forskellige former for modstand på, at jeg overhovedet havde sagt ja til, at de kunne (læs: måtte) være væk så længe. Nu var det i min verden ikke en option at sige nej, men flere lagde ikke skjul på, at de uden tvivl ville ”dø” af savnet, indtil børnene var hjemme igen. Én ville ligefrem nedlægge veto – altså vel at mærke veto med det lille ’ubetydelige’ klausul, at hun godt selv ville have muligheden for at rejse af sted med sine børn, hvis chancen bød sig. Det, synes jeg, er hykleri i sin fineste form. Det skrev jeg blandt andet lidt om i dette indlæg om at sætte sine børn fri.


Men nu er børnene som sagt hjemme igen. JO, det er da ved Gud dejligt! Jeg ville være en svær hårdhudet hunkat, hvis jeg pure nægtede, at jeg undervejs ikke har syntes, at 6 uger er lang tid. Det ER sgu da lang tid! Ikke så meget i starten, men mest til sidst. Lidt ligesom når man har arbejdet benhårdt i en lang periode med en længe ventet sommerferie som gulerod forude. Der bliver de sidste dage også drabeligt lange, selvom indholdet af timer og minutter i sagens natur er det samme. NU må det f*ndme godt se at blive ferie! På den måde blev det også lang tid til sidst. Nu måtte de f*ndme godt se at komme hjem igen!


Men hey – jeg overlevede! Og jeg overlevede endda ganske godt - på trods af andres dystre dommedagsprofetier. Jeg er stadigvæk mine børns mor og alting – noget af det, som jeg ved, piner de fleste skilsmisseforældre, hvor eksen har fået sig en ny (og sød) kæreste, som pludselig træder ind på ens enemærker og forsøger at overtage rollen som forælder. At det så yderst sjældent er tilfældet ude i det virkelige liv, men oftest er et scenarie, der udelukkende finder sted inde i hovedet på den part, der står der tilbage uden ny (og sød) kæreste, er en helt anden snak. Fordi vel gør vedkommende da ej. Når man har sine egne børn, skulle djævlen da stå i, at man orker at være forældre for endnu flere børn med alt hvad det indebærer – børn, som man oveni købet ikke er blodligt beslægtet med. Man har da rigeligt i sine egne irriterende snotunger ;-) Come on!


Nå, men hvorom alting er, så har mine unger haft en fantastisk tur! De har fået fyldt rygsækken med oplevelser og har med statsgaranti fået åbnet deres horisont en kende mere for, hvordan livet ser ud ét af de steder i verden, hvor gulvvarme, iPads og hjemmebagte pølsehorn i madpakken ikke er begreber, man arbejder med. De er kommet hjem og har levende fortalt om mødet med mennesker, som arbejder hårdt fra morgen til sen aften for (måske) at kunne tjene penge nok til at give deres børn mad dagen efter. De har fortalt om uretfærdigheden ved, at deres guide ude i junglen var ham, der arbejdede allerhårdest, men tjente allermindst, fordi der sad én sur dame på et kontor et andet sted og skummede fløden. Alt det og meget mere, som de med sikkerhed ikke havde fået lige så klart ind på lystavlen herhjemme i løbet af de 6 uger, har de nu med sig i bagagen. Uvurdérligt, synes jeg.


Rent faktisk har de 6 ugers adskillelse på det nærmeste kastet en slags bonus af sig. De to deler nemlig dobbelt så mange krammere ud nu, som før de tog af sted. Selv ham på 13. Og det er vel ikke så ringe endda. 
Og hvad har jeg som mor så lavet i al den tid, hvor de to har rejst rundt sammen med far, fars (søde) kæreste, kærestes søde søn, rygsæk og myggebalsam ude i troperne? Tja, dybest set er det ikke jo interessant for sammenhængen, men vigtigst er, at jeg har haft friheden til at putte det indhold ind i min hverdag, som har passet mig. Ingen lusekure, brøkregninger, madpakker, taxaordninger eller daglige seancer på Forældreintra – alle de uundgåelige hverdagsting, som jeg i bund og grund holder af, men som det til tider også er pænt fedt at slippe for. Og jeg har rejst alene, imens de var væk – fordi nu var muligheden der for at gøre netop dét.


Man kan sige, at det i runde tal har været ligeså fedt for mig at trække stikket alene, som det er skønt at få børnene hjem igen. Og det her handler på ingen måde om at være sej, som nogen benævner det. Jeg er ikke specielt sej, fordi jeg har overlevet 6 uger uden børnene. Vor herre bevares. Om lidt tager de på efterskole, og så sker det jo igen. Det her handler ene og alene om én ting; om at give følelsen af frihed videre til vores børn. Så til dig, der går rundt og får tynd mave bare ved tanken om at skulle undvære dine børn i mere end 14 dage, en uge eller sågar bare en weekend – tænk over det en ekstra gang. Men ikke for længe. Se efter at sende de unger af sted sammen med deres anden forælder i en fart, hvis de får chancen. Der er gode odds for, at du overlever. Dine børn gør helt sikkert. Og jeg lover, at de vil elske dig for det – og med garanti kramme dig helt flad, når de kommer hjem igen. /Majbritt 


www.majbrittmikkelsen.dk

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Du overlever (også)!

Det er nemlig rigtigt - et kæmpe stort fedt YES - og tak - herfra

Af Anne,   06-04-2016 13:34

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

LOAN
Sv: Er du skilt og uden ONALDbørn i julen?
Credit
Ikke-banklån
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
lånetilbud mellom enkeltpersoner
LOAN OFFER GUARANTEED


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook