Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Af Majbritt Mikkelsen d. 24-12-2017 12:06
ENHVER der har været igennem en skilsmisse eller haft den tæt inde på livet ved, at julen er 100 meter-mester i at få et »skilsmisse-sår« til at springe op. Det er i julen, vi får blæst op i ansigtet, at vi ikke længere er en kernefamilie,...
Af Anna Prip d. 19-11-2017 11:00

3 dages internat med mulighed for fordybelse og redskaber til din skilsmisseproces d. 27.-29. december 2017.

Af Anna Prip d. 19-11-2017 10:37

2 dages internat med støtte til at håndtere skilsmissens følelsesmæssige udfordringer d. 21.-22. december 2017. 

Af Anna Prip d. 05-03-2017 13:08

Hvis du overvejer at blive skilt, så gå lige først i biografen og se den belgisk-franske film af Joachim Lafosse "Efter kærligheden", som netop har haft premiere. Hvis du allerede er blevet skilt, så se den alligevel. Den er realistisk og barsk og endda skildret uden additionelle problematikker med utroskab eller vold. Den franske titel "Léconomie de couple" kunne måske bedre oversættes til noget lignende "regnskabets time", som netop indikerer, filmen også handler om de økonomiske udfordringer, som ofte indtræffer, når skilsmissen bliver en realitet.

Af Anna Prip d. 16-12-2016 13:21
I går udkom bogen "Børn og skilsmisse - praktikerens guide", som er skrevet af Anja Marschall, som har skrevet ph.d. om delebarnets hverdagsliv. Bogen er skrevet til fagpersonale i skoler og daginstitutioner men kan med fordel også læses af skilte forældre. Den giver nemlig et gennemført indblik i, hvordan du bedst støtter vuggestue-delebarnet, børnehave-delebarnet og skole-delebarnet.
Af Anna Prip d. 23-09-2016 09:17
I dag udkommer en vigtig bog for delebørn, som hedder ”Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv”, den er skrevet af Flemming Møldrup. Bogen italesætter det meget dybe ønske, som de fleste delebørn har om, hvis bare mor og far kunne finde sammen igen – for det sker faktisk på magisk og finurlig morsom vis i bogen. 
Af Anna Prip d. 15-09-2016 11:55

”Kaninen kunne få et bur i begge hjem og et rejsebur, så Klara altid kunne have den hos sig. Klara tænkte lidt og sagde så, at det det troede hun ikke var en god løsning, for det ville blive alt for megen flytten rundt – for kaninen”. Således genfortæller Ruth Juul en af mange samtaler med børn om skilsmissen og dens konsekvenser. 

Af Anna Prip d. 26-08-2016 07:18
”Det bedste, man kan gøre ved problemer, er at lære dem at kende” – sådan skriver forfatter og socialrådgiver Camilla Grann i sin nye børnebog ”Anton Tigertæmmer”, som udkommer i dag. Det er en historie om en helt almindelig dreng, der hedder Anton, som nogle gange kommer i problemer i børnehaven. Det forholder sig nemlig sådan, at der springer en tiger ud af maven på ham, når han bliver vred. Tigeren kan finde på alt muligt som at bide og brøle og når han ikke længere er vred, så forsvinder tigeren ind i maven igen. Det er egentlig ret besynderligt, hvordan det kan lade sig gøre… Bogen handler om, hvordan Anton lærer at tæmme tigeren i maven.
Af Majbritt Mikkelsen d. 29-03-2016 22:39
I fredags kom mine to børn hjem fra en 6 ugers rejse til Thailand sammen med deres far, hans kæreste og hendes søn. Op til rejsen mødte jeg forskellige former for modstand på, at jeg overhovedet havde sagt ja til, at de kunne (læs: måtte) være væk så længe...

Af Majbritt Mikkelsen d. 15-02-2016 08:56

Der er fordele og ulemper ved at være skilt. En slags give and take. Mine børn er netop rejst til Thailand sammen med deres far og kommer hjem igen sidst i marts. Er det en fordel? Jeg synes det. Men forleden mødte jeg en, som ikke var enig. "At jeg kunne finde på det! Tsk tsk!"


 
Af Majbritt Mikkelsen d. 21-01-2016 21:47
Forleden hørte jeg, at op mod hvert 5. barn i 11-12 års alderen får aftensmaden serveret på værelset. Jeg var målløs. På værelset! Det kræver ikke den store kædestrammereksamen at regne ud, at den slags diner transportable efter al sandsynlighed bliver indtaget af barnet siddende bag en form for skærm og med et selskab, der begrænser sig til ... ja, ingenting. 
Af Majbritt Mikkelsen d. 17-12-2015 14:05

Jeg skal holde jul alene i år. Uden mine børn. Det glæder jeg mig til. Jo, jeg gør så. Og nej, jeg har ikke drukket gløgg af natpotten, for selvfølgelig vil jeg allerhelst holde jul sammen med mine børn. Hvem vil ikke det?

Af Majbritt Mikkelsen d. 13-10-2015 09:28
Det er til enhver tid børnene, der er fokus på, når krigen hærger. Det skal der være. Men en sådan krig skader ikke kun dem, der står midt i kugleregnen. Den skader også dem, der fører våbnene. Det er det vildeste spild af tid, som jeg overhovedet kan komme i tanker om. Man bliver indebrændt af det. Tænk over det. Jeg ved, det ikke er nemt. Få hjælp. Ræk hånden ud – bare en lille smule. Jeg lover, at dine børn vil elske dig for det. 

Majbritt
Af Majbritt Mikkelsen d. 14-06-2015 10:54

Kære Julie!

Det her er den første konfirmation, jeg nogensinde har været med til at holde.

Du er den første konfirmand, som jeg nogensinde har lagt make up på.
(Tak fordi jeg fik lov)

Du er den første bonusdatter, jeg nogensinde har haft.
(Jeg regner også med, at du bliver den eneste)

Julie, du er med andre ord noget helt særligt.

Lige nu er det godt og vel 4 år siden, vi mødtes for første gang. Jeg kan huske, at du kom ind i entreen sammen med din far. Du stod der i din lilla Hummel jakke med dine lysende blå øjne og skæve smil. Du var et hoved mindre end mig og havde vist nok lige rullet dig i mudder på en sportplads sammen med en af dine klassekammerater.

“Wow!” kan jeg huske at jeg tænkte.

....

Af Renée Toft Simonsen d. 27-03-2015 10:27

For femte år i træk satte Helle og undertegnede os godt til rette i salen på Bygholm i Horsens, hvor Børnekonferencen 2015 endnu engang blev sat i gang af Lisbeth Zornig.

Overordnet fokus på konferencen var, hvordan voksne ser på børn og især hvordan vi taler om dem. Det at tale om børn, om det er børn med udfordringer eller helt almindelige unger, synes at gå igen i alle oplæg i år.

Af Anna Prip d. 06-02-2015 11:39
Min dygtige kollega, pædagogisk rådgiver Anja Marchall, i Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem er blevet interviewet til BUPL i sidste uge. I artiklen fortæller hun lidt om, hvordan pædagogisk personale bedst støtter op om delebørn.
Af Anna Prip d. 09-11-2014 18:31

I sidste uge var jeg med til en ph.d. - afhandling på Københavns Universitet med titlen: ”Kan børn deles? Børns perspektiver på hverdagsliv på tværs af to hjem”. Det var min nye kollega på Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem, Anja Marschall, som offentligt forsvarede sine 3 år lange studier.

Af Helle Laursen Petersen d. 01-10-2014 11:31
Vi får rigtigt mange spørgsmål omkring økonomi og hvem betaler hvad. Jeg syntes at vi har lavet den ideelle løsning og den vil jeg hermed dele med jer, og håbe at den måske kan være med som inspiration i nogle af de familier hvor det er svært at finde en løsning.
Af Anna Prip d. 23-05-2014 15:02
For et stykke tid siden modtog jeg bogen ”To hjem én familie”, som er skrevet af Hanne Søndergaard Jensen og udgivet på forlaget Fadl. Det er sådan en bog, som jeg bare ”slugte” på det første døgn og ikke kunne lægge fra mig igen, da mange af de temaer, som jeg selv arbejder med som terapeut, bliver belyst. Bogen er fyldt med eksempler fra forfatterens praksis og kommentarer, der på kompetent vis nuancerer skilsmissens mange dilemmaer. Bogen er let at overskue med inddelinger og afsnit, så man nemt kan orientere sig.

 
Af Anna Prip d. 15-05-2014 15:10
"Vi har besluttet os for at blive sammen og var aldrig kommet til den beslutning, hvis ikke vi havde haft samtale hos dig" mor til 3 børn. Nogle beslutninger kræver mere mod end andre - sikke en FANTASTISK mail at modtage i dag på international familiedag :-)

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

LOAN
Sv: Er du skilt og uden ONALDbørn i julen?
Credit
Ikke-banklån
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
lånetilbud mellom enkeltpersoner
LOAN OFFER GUARANTEED


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook