Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Giv barnet dets historie tilbage...

aug 29

Skrevet af: Henny Nørgaard
29-08-2011 09:50  RssIcon

”Er det det, du tror, Theis?” udbrød den chokerede mor under samtalen med familien. ”At jeg jog din far væk? Nej, det var ikke det, der skete!” Så forklarede mor følelsesladet om årsagen til mors og fars skilsmisse. Hun og far havde gennem lang tid haft problemer om videreuddannelse, økonomi og fælles holdninger til det, de hver især syntes var vigtigt i livet. Ingen af dem var glade i ægteskabet. ”Det er sådan noget, der somme tider sker for folk. Vi var uenige. Vi kæmpede for det, men til sidst besluttede vi at blive skilt. Skilsmissen var noget, vi begge besluttede.”

To år var gået siden skilsmissen. I de to år havde Theis nægtet at se sin mor. Han var vred. Skilsmissen var mors skyld. Hun jog hans far væk. Theis passede langt fra sin skole, og lillebror var ulykkelig over, at han aldrig kunne være sammen med sin bror hos mor.

Den følelsesladede samtale gjorde en stor forskel for Theis. Smerten over skilsmissen løsnede ikke helt sit greb, og Theis’ opførsel ændrede sig selvfølgelig ikke på en gang. Men nu forstod han en vigtig del af sine forældres skilsmisse, at man ikke udelukkende kunne give mor skylden, og at ingen af forældrene optrådte ensidigt.

Denne bevægende samtale med familien og den langsomme opløsning af Theis’ vrede får mig til endnu en gang at dvæle ved, hvor følelsesmæssigt befriende en samtale om skilsmissen kan være for barnet, især når forældrene svarer tålmodigt på hvert eneste spørgsmål, barnet har om skilsmissen.

Ikke at jeg mener, at nogen som helst børn skal høre intime, personlige detaljer eller rørstrømske beretninger og skriftemål om deres forældres liv.

Hvad ethvert barn derimod har brug for og ret til at vide, er kendsgerningerne omkring skilsmissen. Enkelt og oplysende. Selv små børn skal kende historien herom. Når et barn ikke får noget at vide, laver barnet sine egne forestillinger. Forestillinger som ofte er værre end virkeligheden, og som nogle gange også får barnet selv til at påtage sig skylden for skilsmissen. Netop fordi, skilsmissen aldrig er blevet forklaret for barnet.

Selv om det er sandt, at små børns forståelse af voksnes adfærd og følelser er begrænset, kan de mindste godt fange brede forklaringer. Større børn og teenagere kan få flere oplysninger. Uanset alder er det oplysninger, som vil hjælpe barnet langt mere, end det nogensinde vil indrømme over for dig.
I min og Lottes bog ”Mor og far er skilt - historien om mor og far og mig” gives redskaber til samtalerne om skilsmissen.

Her kan skilsmissefamilier få hjælp til at give børnene deres historie tilbage og til at få fortalt de historier, der tjener tre formål:

1. Det afslutter ægteskabet for barnet.
2 Det giver barnet vished om, at far og mor bekymrer sig så meget om barnet, at de omhyggeligt fortæller dem sandheden om, at skilsmissen fandt sted.
3. Det befrier barnet for at skulle ty til at forestille sig årsager til skilsmissen: årsager, der kan volde både barn og forældre smerte. Nu og i mange år fremover.

1 kommentar(er) indtil nu...


TAK TIL BABA EGBE

Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og efterlod intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

Af Inger Pedersen,   09-08-2019 15:16

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

interesseret i et lån
Hvordan får jeg mit lån inden for 1 uge
Loan Offer
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
HVORDAN JEG FIK MIN MAND TILBAGE
Rask og pålitelig finansieringstilbud
lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook