Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Mor og far er skilt - Historien om mor og far og mig II

aug 12

Skrevet af: Lotte Kappelskov
12-08-2011 10:26  RssIcon

Da jeg læste kommentaren til mit seneste indlæg skrevet af en rigtig god mor, kom jeg til at tænke på alle de ansvarlige forældre jeg kender, som gør alt hvad de kan for at tilstræbe at være gode forældre. Så sent som her til morgen talte jeg med en nyligt fraskilt mor, som netop skal holde fødselsdag for sin søn. Hun har brugt alle kræfter på at invitere sin eksmand og hans familie ind i sit hus for at give barnet mulighed for at opleve sin familie samlet. Det har krævet meget af hende og er rigtig svært, da hun er i sorg over skilsmissen og over at have mistet sin mand, som har forladt hende til fordel for en anden kvinde. Særlig svært er det, at han ikke vil betale til fødselsdagen, mens han bruger mange penge på den nye kæreste. Hatten af for den mor og for alle jer andre seje skilsmisseforældre. Jeg husker selv, hvor svært der var, da jeg blev skilt og jeg er ikke sikker på, at jeg klarede det så flot.

Jeg savnede dengang et konkret redskab, som jeg kunne bruge for at hjælpe mine børn og mig selv igennem. Jeg var meget forvirret og havde svært ved at finde hoved og hale på det hele. Jeg kan genkende mig selv i mange af de skilsmisseforældre, jeg møder i dag. Det, som de alle har til fælles, er et stort ønske om at hjælpe deres børn igennem krisen.

Sammen med psykoterapeut Henny Nørgaard, som I kender her fra blokken har jeg skrevet en bog: ”Far og mor er skilles, historien om far og mor og mig”. Bogen udkommer på Kristelig Dagblads Forlag d. 30.08.11.  Med udgangspunkt i vore utallige møder med skilsmissefamilier, har vi netop erfaret et stort behov for et konkret redskab.  Barnet har behov for at mærke, at mor og far aldrig forsvinder, mens mor og far har behov for, at kunne støtte deres barn bedst muligt. Bogen er derfor tilegnet barnet. Det er barnets egen bog, som du som forældre har mulighed for, at give som en gave til dit barn uanset om du netop skal skilles, eller om du har været skilt i årevis. Inden du giver bogen til barnet, kan du læse afsnittet til de voksne, hvor der står lidt om barnets reaktioner i forhold til alder og om nogle af de ting, det er vigtigt, at være opmærksom på i forbindelse med en skilsmisse. Dernæst vender du bogen om og starter forfra. Her giver bogen mulighed for via spørgsmål, at du som forældre kan fortælle dit barn om familiens fælles historie og om barnets specifikke historie. Dit barn har nemlig behov for at have adgang til sin historie for, at kunne udvikle sin identitet. Mange børn tror, at skilsmissen er deres skyld. I bogen bliver det tydeligt for barnet, at skilsmissen ikke handler om barnet. At det er jer, som er eller skal skilles og ikke barnet som er eller skal skilles fra jer.

Bagefter er det barnets tur til med din eller jeres hjælp at være forfatter til sin egen historie. Her får dit barn mulighed for at sætte ord på de tanker og følelser, som kan være svære at rumme. Barnet bliver også hjulpet til at se rammerne og mulighederne for livet som skilsmissebarn.

Det er muligt at bruge bogen på rigtig mange måder. Der er fint at udfylde den sammen som forældre, men det vil ofte ikke være muligt og så er det bedre at gøre det hver for sig. Nogle gange er det måske kun den ene forælder, som har lyst og interesse og så er det også fint. Andre gange vil det være muligt at give barnet bogen med frem og tilbage imellem jer, så I hver især kan hjælpe barnet med at bruge bogen. Det er ikke nødvendigt at udfylde det hele og rækkefølgen er ikke væsentligt, ligesom den kan tages frem år efter år. Vi tror på, at barnet vil kunne have glæde af bogen resten af livet, og at den vil udgøre et vigtigt dokument for barnet. Som voksen vil arbejdet med bogen også have en terapeutisk effekt, idet den også vil kunne hjælpe jer til at skabe mening og sammenhæng i historien og håb for fremtiden.

God arbejdslyst.


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook