Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Tvunget samarbejde ???

aug 10

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
10-08-2011 11:31  RssIcon

Et gammelt ordsprog siger ”Du kan trække hesten til truget, men du kan ikke tvinge den til at drikke” … Hvad nu hvis www.delebarn.dk er truget?

I flere tilfælde er der i de danske retssale blevet nævnt fra dommeren, at de stridende parter (forældrene) skal benytte sig af vores værktøj til information og kommunikation omkring barnet/børnene. Det glæder mig rigtigt meget.

Jeg bliver ofte ringet op af diverse medier (tv, radio, aviser m.m.) for at høre delebarn.dk ’s holdning til den ”nye” (2007) forældreansvarslovgivning.  Personligt syntes jeg at et barn tilhører begge forældre, medmindre noget helt åbenlyst taler imod det. Her tænker jeg ikke på brudte aftaler, utroskab, misbrug og kriminalitet – disse faktorer skal spille ind i fastsættelsen af samvær.

Retten til at være forælder får man vel den dag ens barn fødes… Hvordan skal den kunne fratages en mor eller en far?

Mht samarbejdet kan jeg godt forstå at det kan være svært (læs = umuligt) at samarbejde med X ’en. Grunden til de fleste bliver skilt er netop manglen på samarbejde, hvordan i al verden skal man så kunne gøre det efterfølgende. Rigtig mange kameler kan sluges med ”barnet/børnene i focus” – men jeg forstår godt at det kan være svært at ringen til x ’en og sige ”hæi, Sofus har fået en fødselsdagsinvitation med hjem fra skole i dag, det er i næste uge hvor han er hos dig! Skal I noget tirsdag? Han skal nemlig svare på indbydelsen allerede fredag i denne uge”

Det er her delebarn.dk kommer ind i billedet. Som VIP-bruger har du nemlig muligheden for at oprette fødselsdagen i kalenderen og straks derefter vil din X have en mail med en reminder på fødselsdagen! Du er sluppet for at ringe og han er sluppet for at høre de bebrejdelser han altid hører imellem linjerne… Også selvom de ikke er der.

Ligeledes er der også en fælles historik mht ferieplanlægning, jul og andre helligdage – Så er i fri for ikke at huske det samme… her står det i jeres fælles kalender… Endnu en mulig konflikt taget i opløbet.

Jeg håber, at de ved evalueringen af den nye forældreansvarslov ikke tænker så meget i forældremyndighed, men mere i hvordan man får barnets hverdag, med de udfordringer det nu har at være delebarn, til at blive lettere og mindre konfliktfyldte.

7 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Tvunget samarbejde ???

Uh...jeg tager stadig mod til mig til at invitere x-manden til at bruge delebarn, men mangler lige det sidste mod, men mon ikke det kommer med tiden :-)

Jeg drømmer stadig om at kommunikationen og samarbejdet en dag lykkedes (selvom det til tider føles som en meget naiv drøm)

Hilsner fra Butterfly

Af Butterfly,   10-08-2011 18:35

Sv: Tvunget samarbejde ???

gode argumenter har vi nok af :)
fx:
Ingen dårlige telefonsamtaler
Ingen kommunikation igennem børnene
Ingen SMS´er der kan misforstås
Samme kalenderoverblik
Ingen misforståede aftaler
Fuldt overblik
Mails når den "anden" opretter eller ændrer i kalender...

Vil du have flere :) ?

Af Helle Laursen Petersen,   10-08-2011 18:52

Sv: Tvunget samarbejde ???

Jeg ville ønske at livet var så 'nemt' på delebarn.dk!
Min X er Mac-bruger og i følge hende virker det overhovedet ikke!
Når jeg lægger aftaler ind bliver hun ikke adviseret på trods af at vi begge er VIP's.
Jeg 'skal' sende en sms eller en mail til hende hver gang jeg foretager mig noget på delebarn.dk... Ups, så er vi tilbage ved dårlig kommunikation på 17 forskellige medier...
Desuden er det mig der har fundet, valgt OG betalt for os begge på delebarn.dk, så derfor er jeg diktatorisk!
Tak for kaffe...

PS; Sorry mit bræk... At trække en hest til truget er nemt, udfordringen er at få den til at drikke...
PPS; Det er snart 2 år jeg har prøvet at få delebarn.dk til at virke mellem os... uden større held!

Af JFB,   11-08-2011 11:05

Sv: Tvunget samarbejde ???

Vi har en support der meget gerne vil hjælpe dig af med dine problemer, hvis du skriver en mail der forklarer hvad udfordringerne går ud på - vil vi sørge for at de bliver løst, sat selvfølgelig godskrive dig den tid hvor det ikke har virket !
Vi har masser af mac-brugere som ikke har problemer..
Mh Helle, delebarn.dk

Af Helle Laursen Petersen,   11-08-2011 11:10

Sv: Tvunget samarbejde ???

mailadressen til supporten er = support@delebarn.dk

Af Helle Laursen Petersen,   11-08-2011 11:12

Sv: Tvunget samarbejde ???

>> Retten til at være forælder får man vel den dag ens barn fødes… Hvordan >> skal den kunne fratages en mor eller en far?

Undskyld, men jeg er simpelthen ved at kaste op over det argument.

Hvad med BARNETS ret til at trives og ikke have to hjem?
Er det ikke vigtigere?

Af snuske18,   21-08-2011 07:47

Sv: Tvunget samarbejde ???

Helt enig med Snuske18.

Her har jeg en søn, der lever to fuldstændig separate liv, med fritidsinteresse som han ELSKER og virkelig giver ham en følelse af selvværd, som han i den grad mangler, men far gider ikke støtte om denne fritidsinteresse (ridning), og det er en HALV time hver søndag, som jeg betaler. Drengen går i specialklasse, ikke fordi han har en diagnose, men fordi han har så meget stress over deleordningen. Dette udtaler samtlige lærere og pædagoger, men ingen vil udtale sig officielt.

INGEN børn skulle tvinges til at bo to steder, og jeg håber så meget, den latterlige lov bliver ændret. Bare på små punkter. F.eks. At ingen børn under 11 år kan tvinges i deleordning uden de bliver spurgt først, og at den, på barnets ønske kan ændres når barnet ytrer ønske om dette. At max samvær hedder 9/5 og at ingen børn under 6 år skal være væk fra primær omsorgsforældre mere end 3-4 overnatninger hver 2. uge. Det er så langt ude, den lov der er lavet. Jeg læste et sted, at det nok bliver sådan, at ingen kan tvinge en deleordning igennem, hvis den ene forældre er imod det. Ja, så er jeg på herrens mark, da min 9 årige har bopæl hos sin far, og så kan/må han ikke være mere hos mig. Og derfor ryger han væk fra sine søskende, som begge bor hos mig. Og så kunne jeg ønske, at de beslutninger, man tager efter en skilsmisse bliver taget op til revidering et år efter, de er blevet truffet, for man går godt nok med til mange ting i "det gode samarbejdes ånd" før man egentlig finder ud af, hvordan ens eks er som eks...

Af Decibella,   09-10-2011 14:53

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook