Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Hvad er en kernefamilie egentlig?

jan 21

Skrevet af: Lea Mommer Hjorth
21-01-2014 21:15  RssIcon

Hvad er en kernefamilie egentlig? Og er det egentlig stadig moderne med de 3 V’er? Villa, Volvo og vovse har i mange år været den kliche, som dækkede over kernefamilien. Mor og far og 2 børn var normen førhen, og er det til dels stadig. Men hvorfor er det stadig en form for statussymbol, når mor og far og børn lever sammen. Vores familier bliver i dag skruet sammen på de mest mærkværdige måder. De nye familieformer med dine, mine og vores bliver mere og mere almindelige. Og åbenheden overfor det nye vinder også mere og mere frem. Men mon ikke de fleste af os kender til begrebet som "den forliste kernefamilie". Det er stadig lidt som om, det er en falliterklæring, når man gør op med kernefamilien, og måske endda kaster sig ud i en ny sammenbragt familie.

En sammenbragt familie er kendetegnet ved, at mindst en af de to i forholdet, har bragt børn med ind i forholdet. Men kan man ikke kalde en familie med mor, bonusfar, lillebror, bonussøster og hunden Fido for en kernefamilie? Det kommer jo helt an på, hvilke værdier vi forbinder med begrebet.

Begrebet familie dækker vel i bund og grund over et fællesskab, hvor parterne er afhængige af hinanden. Så hvorfor skulle en bonusfamilie ikke kunne være en kernefamilie?


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Lånetilbud
THE PRACTICE LOAN COMPANY PLC
Lan
Lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook