Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Skal der være betænkningstid i forbindelse med skilsmisse?

mar 8

Skrevet af: Hanne Søndergaard Jensen
08-03-2012 08:39  RssIcon

Jeg har som privatpraktiserende, som rådgiver her på delebarn.dk  og gennem mange år på arbejdet i Statsforvaltningssystemet mødt mange nyskilte par. Har  endvidere foretaget en undersøgelse af samvær og forældremyndighedsvalg blandt 46 forældrepar i 1997 (Ribe statsamt) her vidste det sig at 1/3 del var flyttet sammen igen et år efter skilsmissen.

Det er i tilbageblik mit  indtryk, at en betænkningstid ikke ville lave om på om par flytter sammen igen eller ej. Der er mange andre faktorer der her spiller ind. Hvad angår betænkningstid eller ej er det min opfattelse at par – generelt set selv skal bestemme om de ønsker ønsker en ”hurtig” skilsmisse. Eller de ønsker betænkningstid. Jeg formoder langt de fleste vil fravælge det og det må man respektere.

Hvorfor vil par fravælge betænkningstid? Her er en af flere grunde:

Når man møder et nyskilt par har disse par ofte gennem måneder og år forsøgt at redde forholdet. Derfor er en ny betænkningstid for disse par ikke nødvendig, fordi  parret er afklaret i en egentlig skilsmisse. Skilsmissen er ofte en realitet. Man kan overveje om par – generelt set skal tilbydes rådgivning i forbindelse med deres aftaler om børnene.

I givet fald bør statsforvaltningerne betænkes med en portion penge hertil, idet det vil være godt at den dør man skal ind ad for at få godkendt skilsmissen, (hvis et par ønsker det)  også kan være den dør der har et ”Rådgivningsafsnit" (og KUN rådgivning) til par der ønsker  hjælp til et eller to rådgivningsmøder for at aftaler samvær og samarbejde om børnene.

Her kan man overveje om et rådgivningstilbud hovedsagligt skal gå til par der ønsker betænkningstid. Men her er faldgruber idet hvis et par ikke er enige om at skilles kan den ene part være bange for at ”blive talt tilbage” til ægteskabet og den anden (den måske uforberedte) vil tale om at bevare forholdet. Så et evt. tilbud er til par der har besluttet sig for skilsmisse og som en betænkningstid kan hjælpe til, at den uforberedte part kan komme bedst muligt igennem den liskrise han/hun bliver kastet ud i – det syntes jeg egentlig man skylder parret fordi en sådan tid kan hjælpe et par til at undgå samarbejdsproblemer – på sigt. Så han/hun kan omstille sig/sunde sig og komme sig – og sørge over at forholdet slutter.

Ligeledes bør børn kunne komme til deres forældre igen og igen og spørge om hvorfor mor og far ikke længere skal bo sammen. Det vil børn sikkert gøre uanset betænkningstid eller ej. Man skal huske på at skilsmissepar – samt  deres børn ofte er i en livskrise og nogle er mere sårbare end andre – også blandt børnene.

Så lad en betænkningstid blive valgt for de forældrepar der ønsker det – og overvej om ikke Statsforvaltningssystemets rådgivere bør have et tilbud til de forældre (måske særligt dem der ønsker betænkningstid) om rådgivning omkring aftaler vedr. børnene – det koster men er nok givet godt ud.

1 kommentar(er) indtil nu...


TAK TIL BABA EGBE

Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og efterlod intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

Af Inger Pedersen,   09-08-2019 14:56

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

3% GENUINE LÅN-ANVENDELSE NU
jeg vil dele min fantastiske opplevelse med den største stavekasteren Dr. Murugu,
I want to share my amazing experience with the greatest spell caster Dr. Murugu
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Loan Offer
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook