Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Skal der være betænkningstid i forbindelse med skilsmisse?

mar 8

Skrevet af: Hanne Søndergaard Jensen
08-03-2012 08:39  RssIcon

Jeg har som privatpraktiserende, som rådgiver her på delebarn.dk  og gennem mange år på arbejdet i Statsforvaltningssystemet mødt mange nyskilte par. Har  endvidere foretaget en undersøgelse af samvær og forældremyndighedsvalg blandt 46 forældrepar i 1997 (Ribe statsamt) her vidste det sig at 1/3 del var flyttet sammen igen et år efter skilsmissen.

Det er i tilbageblik mit  indtryk, at en betænkningstid ikke ville lave om på om par flytter sammen igen eller ej. Der er mange andre faktorer der her spiller ind. Hvad angår betænkningstid eller ej er det min opfattelse at par – generelt set selv skal bestemme om de ønsker ønsker en ”hurtig” skilsmisse. Eller de ønsker betænkningstid. Jeg formoder langt de fleste vil fravælge det og det må man respektere.

Hvorfor vil par fravælge betænkningstid? Her er en af flere grunde:

Når man møder et nyskilt par har disse par ofte gennem måneder og år forsøgt at redde forholdet. Derfor er en ny betænkningstid for disse par ikke nødvendig, fordi  parret er afklaret i en egentlig skilsmisse. Skilsmissen er ofte en realitet. Man kan overveje om par – generelt set skal tilbydes rådgivning i forbindelse med deres aftaler om børnene.

I givet fald bør statsforvaltningerne betænkes med en portion penge hertil, idet det vil være godt at den dør man skal ind ad for at få godkendt skilsmissen, (hvis et par ønsker det)  også kan være den dør der har et ”Rådgivningsafsnit" (og KUN rådgivning) til par der ønsker  hjælp til et eller to rådgivningsmøder for at aftaler samvær og samarbejde om børnene.

Her kan man overveje om et rådgivningstilbud hovedsagligt skal gå til par der ønsker betænkningstid. Men her er faldgruber idet hvis et par ikke er enige om at skilles kan den ene part være bange for at ”blive talt tilbage” til ægteskabet og den anden (den måske uforberedte) vil tale om at bevare forholdet. Så et evt. tilbud er til par der har besluttet sig for skilsmisse og som en betænkningstid kan hjælpe til, at den uforberedte part kan komme bedst muligt igennem den liskrise han/hun bliver kastet ud i – det syntes jeg egentlig man skylder parret fordi en sådan tid kan hjælpe et par til at undgå samarbejdsproblemer – på sigt. Så han/hun kan omstille sig/sunde sig og komme sig – og sørge over at forholdet slutter.

Ligeledes bør børn kunne komme til deres forældre igen og igen og spørge om hvorfor mor og far ikke længere skal bo sammen. Det vil børn sikkert gøre uanset betænkningstid eller ej. Man skal huske på at skilsmissepar – samt  deres børn ofte er i en livskrise og nogle er mere sårbare end andre – også blandt børnene.

Så lad en betænkningstid blive valgt for de forældrepar der ønsker det – og overvej om ikke Statsforvaltningssystemets rådgivere bør have et tilbud til de forældre (måske særligt dem der ønsker betænkningstid) om rådgivning omkring aftaler vedr. børnene – det koster men er nok givet godt ud.


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlægCopyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook