Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Kan man tage fri fra forældreskabet?

nov 30

Skrevet af: Renée Toft Simonsen
30-11-2011 17:51  RssIcon

For nylig stødte jeg på noget som jeg faktisk synes er lidt svært. Og det er altså ikke første gang jeg har hørt om det, så derfor er det noget jeg har tænkt over.

Det drejer sig om, forældre der mener, at de har fri hver anden uge – konkret betyder det, at når de ikke har børnene fysisk hos sig, har de heller ingen forpligtelser overfor dem. Den holdning kan f.eks. betyde, at skal den forældre der har ungerne et eller andet, på en rejse i forbindelse med sit arbejde, på kursus en lang weekend eller andet der ikke lige kan passes ind i lige og ulige uger, mens de har børnene, så føler den forældre der har ”fri” ikke nogen forpligtelse til at passe børnene imens – og den forældre der skal noget må således ud og finde pasning fra tredje part.

Hmm, på en måde er det måske helt som det skal være, og samtidig, så virker det alligevel lidt forkert? Eller hvad? Kan man være forældre hver anden uge, eller er forældreskabet ikke noget man kan tage fri fra? Hvad synes I?

 

Kærlig Hilsen

Renée

8 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Forældreskabet er 24/7 efter min mening. Jeg kan godt se "problematikken" omkring planlægning, men tænker at de enkelte familier må afgøre om fleksibilitet giver mening, eller om den måske gør det sværere for børnene at mødes og tage afsked med mor eller far "udenfor nummer". Hvis det er tilfældet kan en 3. part godt være løsningen.
Mit eget barn skal aldrig have fornemmelsen af kun at være velkommen i lige uger.

Af Miss L,   30-11-2011 19:23

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Kære Renee, Nej forældreskab er ikke noget man har fri fra hveranden uge eller hveranden weekend. Jeg har lyst til at fortælle en historie fra statsforvaltningen hvor et fraskilt forældrepar ikke kunne blive enige om hvem af dem der IKKE skulle have deres datter omkring nytåret! Den snarrådige sagsbehandler opgav at få en af dem til at tage ansvar for at have barnet hos sig. Som jeg husker de meget unge og meget umodne par sagde sagsbehandleren noget jeg tog hatten af for - selvom det lyder barsk fandt jeg det rigtigt. " "Nå da det lyder til at ingen af jer vil have jeres barn omkring nytåret - så er det jo en sag for de sociale
myndigheder der varetager forældreansvarsopgaver når forældre ikke
magter det!" . Heldigvis "vågnede" forældrene og den mest ansvarlige og som havde nytårs samvær( faderen )sagde at han ville naturligvis
påtage sig sit nytårs samvær! Så man har altid ansvar for sit barn - også når det ikke er fysisk hos een - så moderen kunnehavde meldt sig på banen og ville jo nok havde gjort det!
Hanne

Af hanne Søndergaard Jensen,   30-11-2011 20:54

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Jeg oplever, at jeg er mor hele tiden! - forstået på den måde, at mine piger kan ringe til mig, præcis lige så meget de vil, når de er hos deres far. De må ikke føle, at det er forbudt at tage kontakt til mig, når de ikke er hos mig. Heller ikke når jeg er sammen med min nye kæreste. Forleden tog jeg med min ældste datter til danseturnering en lørdag, hvor hun ikke var hos mig. Det var en skøn oplevelse for os begge, for så var det noget vi to havde sammen - sådan lidt udenfor nummer - mens lillesøsteren kunne have sin far for sig selv. Planlægger udfra samme model en juleshoppedag med min ældste - igen for at få lidt én-til-én-tid, som det jo kan knibe vældig meget med, når man er alenemor til to.
Når dét så er sagt, forsøger pigernes far og jeg så vidt muligt at holde hinanden fri, når vi ikke har pigerne hos os. Det giver tid og rum til fx at indhente det arbejde, vi måske forsømte den uge, vi havde pigerne, til at dyrke de fritidsinteresser, vi ikke har mulighed for at dyrke, når de er der - og have fokus på at få vores respektive nye forhold til at fungere. Det giver - for mig i hvert fald - en indre oplevelse af at være et helt menneske og ikke kun mor. Det giver mig overskud til at være en langt bedre mor for mine piger, når de er hos mig, end jeg nogensinde var, da jeg stadig boede sammen med deres far.
Så har jeg fri, når pigerne ikke er hos mig? Ja, det har jeg. Og jeg nyder dagene, hvor jeg kan gøre præcis, hvad jeg har lyst til. Det må ALDRIG blive tabu at give udtryk for, at vi som forældre har brug for et pusterum med mulighed for lidt ego-aktivitet - så længe vi ikke samtidig melder os midlertidigt ud af forældreskabet. Vi må ALDRIG give børnene en oplevelse af, at de bare er noget, der kan plottes ind i en kalender, hvor der er rigide grænser mellem mors uge og fars uge. Hvilken følelse ville det ikke skabe indeni de små mennesker?

Af Tina Merete Søndergaard,   01-12-2011 09:27

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Min unger kan altid være hos mig, selvom det er deres fars weekend. Fx. næste gang de skal op til ham, så kommer de og er hos mig fra lørdag til søndag, fordi han spurgte om det kunne lade sig gøre. Det skal så også siges at det kan tælles på én hånd at han lader dem være hos mig, hvis ikke han kan have dem. Vores samarbejde (mangel på samme) er ikke noget at skrive hjem om. Men denne gang var/er jeg totalt lykkelig for at han endelig spurgte om de kunne være hos mig - for selvfølgelig kan de det.

Jeg er mor 24/7, og det er uanset om det er min weekend eller ej.

Af butterfly,   01-12-2011 21:15

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Jeg er mor hele tiden og hans far er det samme (nu), jeg kan ikke og vil ikke kunne undvære at være mor hver dag, året rundt.
(Men det kan være at vi skal tage snakken igen om 11 år når han er 13 ;0)

Af bjarke,   06-12-2011 14:05

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Næ, det mener jeg ikke at man kan. Jeg nyder da mine børnefri dage, men børnenes far og jeg har den aftale, at vi altid spørger hinanden, hvis vi skal noget vigtigt i de dage, hvor vi har børnene - så vi "passer børn" for hinanden, hvilket betyder, at der kun sjældent er behov for at børnene passes af andre.

Af Carlene,   16-12-2011 22:51

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Selvfølgelig kan man ikke tage fri fra forældreskabet. Men når man er børnefri er det selvfølgelig "lovligt" at gøre alle de ting som ikke er muligt når børnene er der. Lige som beskrevet ovenfor. Man må jo vende tingene om og tænke om man vil kontaktes i de børnefri perioder hvis der skulle ske barnet noget. Jeg håber i hvert fald at min eks kontakter mig som den første hvis vores søn skulle komme noget alvorligt til. Jeg er først og fremmest mor.

Af Lima,   07-01-2012 21:57

Sv: Kan man tage fri fra forældreskabet?

Nej, man er altid forældre.
Jeg arbejder dog meget i de uger jeg ikke har børn, men kniber det far at få fri på skolefri dage, prøver jeg naturligvis selv om det er "fars uge" og omvendt. Hvis det er mere end et par timer, spørger vi altid hinanden før andre, -eller spørger dem, for de vil også gerne på weekend hos farmor, farfar og mormor engang imellem -det er vist mest mor/far som syntes det kan være svært at sende dem på weekend når det nu kun er hver anden uge vi er sammen.. Men det er en vigtig relation for børnene...

Af henriettehaa,   07-03-2012 21:02

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Lån
lånetilbud
lånetilbud mellom enkeltperson
Lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Sv: Kærlighed - hvad er det?
Sv: De angste (dele)børn


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook