Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Et led i en kæde

okt 15

Skrevet af: Henny Nørgaard
15-10-2011 08:40  RssIcon

Nu skal du bare høre: ” For mange år siden var der på landet en ung pige. Hun var bestemt ikke rig på penge, men hun var god og smuk. Dertil kom, at hun var flittig og venlig. Hun anstrengte sig altid for at få det bedste ud af alting. Måske hun af og til godt kunne føle sig ensom. På samme egn boede en pæn og dygtig ung mand. Han ønskede sådan, at han kunne finde lige netop den pige, han gerne ville giftes med. Piger var der nok af, men det skulle være den helt rigtige.

En dag fik den unge mand øje på et billede af en ung pige i den lokale avis. Hun var i avisen, fordi hun havde vundet en konkurrence om havepasning. Da den unge mand så billedet af pigen, syntes han, at hun så ufatteligt sød ud, og han besluttede sig for, at hende måtte han lære at kende.

Så mødte pigen og manden hinanden, de blev forelskede, senere blev de gift. De ønskede sig et barn af hele deres hjerte, og først fik de en datter, og så fik de en til”

Som du måske har gættet, er dette historien om, hvordan min far og mor mødte hinanden. Om hvad det var, de fik øje på hos hinanden, deres forelskelse, bryllup og om den tid, min søster og jeg kom til verden.

Historien er ofte- og med mange flere detaljer og variationer- blevet fortalt i min familie, og selv om min far ikke lever mere, fortæller vi den stadig. Også mine børn kan lide den historie. Selv smiler jeg for mig selv og mærker, jeg bliver glad i låget af bare at tænke på den.

Måske du, ligesom jeg, har lagt mærke til, at når voksne fra lykkelige, intakte familier fortæller om deres barndom, begynder de ofte med historien om, hvordan deres forældre mødte hinanden og om deres ægteskab. Det er udgangspunktet for, hvordan de kom til verden, og deres opfattelse af at være et led i en kæde.

Jeg mener, at skilsmissebørn har samme ret til deres egen historie, det vil sige, at den begyndte med kærlighed og, hvis det er sandt, at det var et elsket ønskebarn for både dets far og mor. Du kan værne om dit barns selvagtelse og dets selvbillede ved at fortælle det, at dets livshistorie begyndte med kærlighed og ikke, som mange børn kommer frem til med nederlag og vrede.

Måske du i efterårsferien eller en hvilken som helst anden dag kunne tænke dig at fortælle dit barn historien om, da I blev forelskede, elskede hinanden og forventede, at I ville leve sammen resten af livet. At fortælle dit barn, at da det blev født, var I lykkelige, og I sådan ønskede at få et barn.

Hvorfor? Fordi du ønsker, at dit barn skal føle, at det var et ønskebarn, og at det kom til verden i en kærlig familie.

At der så er kommet en anden historie til om jer, nemlig den, der handler om skilsmissen, er også vigtig at få fortalt. Det vil jeg skrive om en anden gang.

Rigtig god efterårsferie til jer alle.

Kærlig hilsen Henny

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Et led i en kæde

Sikke en dejlig historie fra dit liv. Her i huset er jeg meget åben om netop den situation du beskriver, med at det hele startede godt, men også ærlig omkring hvorfor det endte med skilsmissen. Tror at det i det heletaget er vigtigt at være åben omkring det som er sket, og nogle gange, som voksen, "hæve sig op" og gøre sit bedste for at evt. sårede følelser (for dem har jeg da stadig) ikke overskygger at fortælle sit barn/sine børn at de var ønskede af begge forældre.

Rigtig god efterårsferie.

Hilsner fra Butterfly

Af butterfly,   15-10-2011 21:27

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook