Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Når børnene selv vil bestemme

maj 16

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
16-05-2011 16:11  RssIcon

Vi har i vores familie hele tiden bestræbt os på, at tage alle beslutninger i børnehøjde, ikke at børnene har fået lov at bestemme…. Men ud fra hvad vi mener der er bedst for dem. Dermed har vi sikret at drengene ikke har skullet tage parti eller hensyn til den ene eller anden part – De skal bare være børn og leve i gode og trygge omgivelser.

Så skete det alligevel for et par uger siden at Emil (den mindste som er 7 år), midt i madlavningen sagde ”Helle, jeg kunne godt tænke mig at få alenedage her ude hos dig og far” – Sådan en udmelding kræver handling…Jesper og jeg vendte for og imod, og blev hurtigt enige om at det skulle da prøves af. Vi snakkede efterfølgende med drengenes mor Jeannette om ideen og hun var også med på at det skulle prøves.

I sidste uge havde vi så vores første alenedag med Emil…. Og Kristoffer (10 år) havde sin alenedag med mor.

Det var helt fantastisk og betød at vi kunne gøre ting med Emil, som vi normalt ikke kan med begge to. Vi tog tidligt fri fra job. Hentede Emil som var hos mine forældre (han havde været sammen med dem om eftermiddagen efter SFO) og hyggede sig gevaldigt – Han var jo helt alene om al opmærksomheden.

Vi kunne tage på Café og spise en STOR is (Kristoffer har en ”lille” problem med vægten, derfor er søde sager ikke en del af hverdagen med ham). Vi lod Emil bestemme aftensmaden (pølser og spaghetti) og i det hele taget fik han lov til at styre slagets gang…. Og han valgte så en sejltur sammen med far og farfar, mens jeg købte ind til aftensmenuen. Efterfølgende hentede jeg ”drengene” på havnen…. Emil strålede som en sol, ingen tvivl om at en alenedag er lykken for ham…..

Han endte i ”smørhullet” midt i dobbeltsengen og faldt i søvn med det lykkeligste smil på læberne.

Næste gang er det så Kristoffers tur til at blive en dag længere hos os, det ser vi frem til og har allerede nogle ideer til at få en dejlig alenedag med ”den store”.

Så selvom vi gør meget ud af at børnene ikke skal vælge/bestemme må jeg sige at Emils idé om alenedage allerede er et HIT.

Rent teknisk gør vi det sådan, at vi på skift beholder en af drengene (på skift) en dag længere, det betyder at de hver anden uge har en alenedag med enten Mor & Morten eller Far & Helle.

Det kan anbefales, så selvom I har to eller flere børn, så se om I ikke kan få lidt alene tid med dem… De er små individer og der er ikke to der har samme ønsker og behov…… Og nogen gange er det bare det bedste, at få lov at være en centrum….

3 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Når børnene selv vil bestemme

Kære Helle!
Din historie om at møde børnene, hvor de er og ændre lidt på de faste aftaler er simpelthen så dejlig! Det er lige hvad jeg mente, da jeg i min blog skrev om at være fleksibel overfor rammem i samværsordninger, lytte til børnene og vise dem, at de er blevet hørt, uden at der af den grund bliver rod i det hele. Man taber ikke kontrollen, slev om man laver små ændringer og for børn betyder netop de små ændringer rigtig meget!
Især det med at være lidt "alene i reden" det ene eller andet sted, kunne spejle sig i det, der sker og ikke kæmpe om pladsen med de andre børn, bare en gang imellem.
Du skriver også, at I voksne hyggede jer og nød at koncentrere jer om lige den skønne dag for netop det barn, der var i focus, så kan det ikke være bedre!
Kærlig hilsen
Anette Albeck

Af Anette Albeck, psykolog,   22-05-2011 23:39

Sv: Når børnene selv vil bestemme

Hej Helle

Hvor lyder det bare dejligt. Det er skønt for jer at I har så godt et samarbejde omkring børnene.

Hilsner fra Butterfly

Af butterfly,   27-05-2011 19:41

Sv: Når børnene selv vil bestemme

Fantastisk historie fra det virkelige liv, dejligt at nogen forældre kan se, at børenene har et behov for alenetid :0)

Af skorpion1998,   04-06-2011 19:54

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: Børnekonferencen 2015 i Horsens


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc