Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Workcamp omkring søskende-relationer i de nye familiemønstre

apr 22

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
22-04-2013 08:15  RssIcon

Jeg var inviteret til at deltage i en workcamp på Danmarks Pædagogiske Universitet. Egmontfonden har igennem flere år støttet et stort forskningsprojekt omkring emnet og som er projektet ved at nå sin afslutning og det skulle nu afprøves på en indbudt skare.

Emnet ligger mig nært både professionelt og privat.  Mine to bonusdrenge indgår i deres anden familie i flere søskenderelationer, fælles for dem er, at de ikke er biologiske. Men forskningen viser tydeligt, at det ikke har den helt store betydning om det er pap, hel, halv eller bonus - det er relationen der er vigtig. Her på delebarn.dk får vi ugentligt flere spørgsmål til RÅDGIVNINGEN omkring netop om dette emne. Det er tungt og fylder meget i familien Danmarks liv.

Her får I et indblik i emnerne og konklusionerne fra dagen.

Hvert 4. barn i Danmark har en eller anden form for halvsøskende. (halv, pap, sted, bonus, tidligere stedsøskende m.m.)

Børnene som ser deres forældre gentagne gange vælge til og fra, og dermed tror de at det bliver det ”lovligt” / normalt.... Forskningen viser dog at det trækker spor for disse børn ift. at relatere til familiemedlemmer generelt. Et af de spørgsmål der blev diskuteret, gik på påvirkningen ind i voksenlivet for disse børn med skiftende "søskende" - Et emne der bliver interessant at følge. Formår disse børn at knytte tætte forhold, tage nye mennesker ind under huden - eller bliver de bedst til korte flygtige forhold og får svært ved at holde fast i deres egen familie?

Spørgsmål som vi også diskuterede og som man kan stille sig selv inden man ændrer i børnenes tætte relationer:

·         Tænker forældrene på papsøskendeforholdet når de vælger at bryde et forhold?

·         Er forældrenes kærlighedsliv vigtigere end børnene?

·         Underkender forældrene effekten af det de byder deres børn ift deres eget kærlighedsliv?

·         Hvor går grænserne for familien? Og kan den ophøre?

·         Hvad betyder det for børnenes fremtidige familierelationer?

·         Udvandes familiebegrebet og erstattes af forbundenhed? og dermed er det ikke længere så følelsesmæssigt alvorligt.

·         Skal biologiske søskende altid følges ad ?

Vi blev vist en film, som er lavet som en del af forskningen - På filmen var et bredt udsnit af forskellige familiestrukturer. Det samme billede gik igen med børns tilknytning til deres forskellige søskende. Nogle vil man aldrig af med (det behøvedes ikke at være biologiske) og andre (her også biologiske) så man nærmest aldrig. Mest markant var dog 2 piger hvis forældre på et tidspunkt i deres tidlige barndom havde været kærester.... Disse 2 piger betragtede sig selv som søskende (skønt der ingen blodbeslægtning var) og ville altid være hinandens "søstre". Begge havde biologiske hel og halvsøskende som ikke betød det samme for lige netop dem.

En anden god ting der blev nævnt på workcampen var at forelskede forældre ofte glemmer at deres børn ikke er forelskede og derfor måske har svært ved at dele glæden over den nye partner….

Et emne der også kom op var om man på sigt skal tænke søskenderelationer ind i en deleordning? Skal man fx. have mere tid hos far hvis der er kommet en ny halv-lille-søster? Og på den måde måske få en mulighed for at knytte tættere søskendebånd end hvis man kun sås hver anden weekend?

Vi skal lære et helt nyt begreb at kende i de danske familier:

Fortolkningspartner

Fortolkningspartneren er den søskende barnet deler livsvilkår med.... den der fx. kender begge hjem, den de følges med. Fortolkningspartneren er barnets tætteste relation.

Når forskningsresultatet offentliggøres vil vi selvfølgelig ligge linket her på delebarn.dk - Jeg vil rigtigt gerne høre Jeres erfaringer og meninger omkring ovenstående?

Min private holdning er at jeg tror man skal træde varsomt inden man giver sine børn "nye søskende" - Flere af børnene i filmen syntes det var rigtigt trist at skulle dele sine ting, flytte, indordne sig under nye voksne og nye regler – Mange havde en indre sorg over tab af ”søskende” pga. forældrenes brudte relationer.

Ikke mindst skal man kigge meget på børnene og lade dem blive HØRT - at blive hørt er ikke det samme som have lov til at bestemme... Tit er det mindst lige så vigtigt at blive hørt som det er at "få sin vilje" (set med barnets øjne)

Der findes meget mere om emnet på Danmarks Pædagogiske Universitet (www.dpu.dk)

 

1 kommentar(er) indtil nu...


TAK TIL BABA EGBE

Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og efterlod intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

Af Inger Pedersen,   09-08-2019 15:06

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Sv: Hvad gør du med sorgen over skilsmissen?
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Loan
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.
Tilbud om lån mellom enkeltpersoner.


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook