Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Forfatter: Hanne Søndergaard Jensen Oprettet: 07-03-2012 21:05 RssIcon
Hanne Søndergaard Jensen er børnesagkyndig rådgiver.

Professionel børnesagkyndig rådgivning tilbydes forældre i samvær-eller bopælssager.
Henvendelse & yderligere oplysninger: hanne.s.jensen@me.com
Af Hanne Søndergaard Jensen d. 18-04-2013 17:00

Mange af de henvendelse jeg får handler om samværsordninger. Forældre der skal skilles og forældre der er skilte og har en samværsordning der ikke fungere særlig godt.

Jeg kan se nogle faldgruber som nyskilte forældre fanges i – og som viser sig hen ad vejen. Jeg kalder det den ”nye kampplads” fordi det viser sig før eller siden at noget ikke fungerer som aftalt.

Hvad kæmpes der om og hvilken slags faldgruber tales der om?

1.  Noget for noget
2.  Retfærdighed
3.  ”En handel”
4.  Dårlig samvittighed
5.  ”Det går nok over”

Et par står foran at skilles. Det er altafgørende at ”få” så meget tid med sit barn som muligt, når nu man skal til at  undvære barnet nogle dage.

Af Hanne Søndergaard Jensen d. 18-10-2012 06:08

Eks. 7 DAGE UD AF 14 DAGE ER IKKE LÆNGERE I LOVTEKSTEN.

En formulering i forældreansvarsloven omkring fastsættelse af samvær er ændret med virkning pr. 1.10.2012.

Tidligere var der i loven hjemmel til at fastsætte samvær ”fra en time til 7 dage ud af en 14 dages periode.” Hermed lagde loven op til en deleordning, altså som lige fordelingen af tiden med barnet - mellem bopæl og samværsforældre.

Af Hanne Søndergaard Jensen d. 11-03-2012 06:05

Begge fremlægger så deres anmodning og hvorfor de ønsker det her møde. Man beder som regel den, der har ansøgt om at starte – her var det faderen.

Hvad er det, der er svært? Her på den anden side af skrivebordet registrerer jeg, at ingen af dem kigger mod den anden – hun har ryggen lidt til ham. Han beder tit og ofte os (juristen og sagsbehandleren) om, at vi må da forstå at han har været meget sammen med sin 4 årige, hvorfor han derfor ønsker et udvidet samvær. Han ville gerne have haft en 7/7 ordning – men kan godt se at det måske er lidt for meget, når hun kun er 4 år. Han føler, at moderen opfører sig som om hun altid ved bedst. Han virker vred og skuffet.

Moderen sidder forholdsvis neutral i begyndelsen, men efter kort tid hakker de på hinanden og her ses (tit) i svære samarbejdssager, at forældrene har meget forskellige opfattelser af hvad der blev sagt

Af Hanne Søndergaard Jensen d. 08-03-2012 08:39
Hvorfor vil par fravælge betænkningstid? Her er en af flere grunde:

Når man møder et nyskilt par har disse par ofte gennem måneder og år forsøgt at redde forholdet. Derfor er en ny betænkningstid for disse par ikke nødvendig, fordi parret er afklaret i en egentlig skilsmisse. Skilsmissen er ofte en realitet. Man kan overveje om par – generelt set skal tilbydes rådgivning i forbindelse med deres aftaler om børnene.

I givet fald bør statsforvaltningerne betænkes med en portion penge hertil, idet det vil være godt at den dør man skal ind ad for at få godkendt skilsmissen, (hvis et par ønsker det) også kan være den dør der har et ”Rådgivningsafsnit" (og KUN rådgivning) til par der ønsker hjælp til et eller to rådgivningsmøder for at aftaler samvær og samarbejde om børnene.

Af Hanne Søndergaard Jensen d. 07-03-2012 21:05

På delebarn.dk har vi læst at nye ændringer nu er på vej hvad angår forældreansvarsloven.

Regeringen samt de øvrige partier har d. 8.2.2012 indgået aftale om en ændring af forældreansvarsloven. Det er fortsat et hovedtræk at begge forældre har et ansvar for barnet, selv om de ikke lever sammen. Det står centralt og er i fokus – selv om nu komme nogle ændringer.

Her er flere ting af interesse – set fra barnets side.


Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Spædbørn/småbørn og samvær

Vælg den mest skånsomme samværsform for jeres barn.
Du/I kan  maile/ringe efter yderligere oplysninger/Pjece hos Børnesagkyndige

Hanne Søndergaard Jensen
tlf. 42220330
mail: hanne.s.jensen@me.com

Juridisk og Børnesagkyndig rådgivning.

Jurister og børnesagkyndig med megen erfaring fra såvel Statsforvaltningen som socialforvaltning,  tilbyder jer/dig hjælp i samvær og bopæls / forældremyndigheds sager. Samt hvis du  har en sag i socialforvaltningen.

Vi kan bistå med hjælp i Din/jeres sag eller deltage som bisidder i Statsforvaltningen / Fogedretten eller i socialforvaltningen / kommunen.
Vi  bor centralt i København, men tilbyder ligeledes hjælp via mail / tlf. hvis det ønskes.
I kan komme sammen eller enkeltvis.

Uanset om det drejer sig om samarbejde/ kommunikations problemer - eller om samvær / deleordning  / forældre-myndighed / bopæl  eller møde med det sociale system, kan vi træde til.
Vi  har bred erfaring i komplekse sager samt i rådgivning om samvær og barnets bopæl på baggrund af barnets alder og modenhed.

Henvendelse i dagtimerne til :
 
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen – 42220330
Jurist Betina Bak – 28744101 
Jurist Lina Lyster 28777236

www.bakpluslyster.dk

Seneste kommentarer

Sv: NYT I FORÆLDREANSVARSLOVEN & SAMVÆR I FORM AF DELEORDNING
Hvad med vold?
Sv: En arbejdsdag i Statsforvaltningen (SF)
Sv: En arbejdsdag i Statsforvaltningen (SF)
Sv: Den nye kampplads for skilte. - Faldgruber.
Formand for Foreningen Far


Copyright 2009 - 2015 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook