Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Jeg kan godt selv - En introduktion til baby-led weaning


Anmeldelse af Jeg kan godt selv - En introduktion til baby-led weaning..

Jeg kan godt selv - En introduktion til baby-led weaning.
Af Patricia DeCosta og Lærke Morell - Forlaget DCM ISBN 978-87-997748-1-4  

"Glem alt om mos og madning - jeg kan godt selv"

BLW metoden tager udgangspunkt i at barnet får lov at spise selv og opfordrer til nysgerrighed på mad og gør bogstaveligt talt overgangen fra mælk til mad, til en leg.

Bogens bagsidetekst kan få de fleste forældre til at gispe efter vejret, når de forestiller sig børn med mad til op over begge ører og kyllingelår der flyver gennem luften.

Jeg må også indrømme, at jeg som mor til to små drengebørn, hurtigt kan få tics bare ved tanken om et sådan madscenarie.

Samtidig er bogens budskab også glæden ved mad og familiesamvær ved måltiderne, idet metoden ligger op til stressfri og simpel opstart på mad.

 

BLW metoden tager udgangspunkt i barnets behov, ved at du lader dit barn spise selv og dit barn vælger hvad og hvor meget det spiser. Ved at vælge denne metode mener forfatterne at forældrene viser barnet tillid til, at dit barn selv kan og styrker på den måde dit barns selvtillid og selvværd.

En positiv gevinst må dog samtidig være at barnet spiser det samme mad som resten af familien (naturligvis med hensyn til barnets fysisk udvikling) der skal således ikke diskes op med flere forskellige retter hver dag.

 

Undersøgelser viser endvidere at ved at vælge BLW-metoden mindskes både risikoen for kræsenhed, og overvægt tidligt i livet, fordi barnet fra start spiser mere varieret mad end skebørn, og lærer at lytte til sin egen mæthedsfornemmelse.

Forfatterne skildrer på fin vis de særlige hensyn der måtte være, idet alle børn er forskellige, hvorfor metoden ikke altid kan bruges i sin rene form.

Jeg vil se frem til at det mindske skud på stammen herhjemme, i højere grad end sin storebror, får mulighed for at sanse og smage på maden gennem "leg" ved at føle maden mellem fingrene, mærke tekstur og konsistens.

Når alt kommer til alt betyder den ekstra rengøring af risengrød på gulvet og sovs i håret ikke det store, når man tænker på hvor vigtig en betydning BLW-metoden kan få, for barnets tidlige positive madopfattelse.

 

Jeg er rigtig glad for, at netop jeg blev bedt om at anmelde denne bog, da metoden har rykket ved min generelle madopfattelse. Jeg tror på at bogen kan mindske min og andre forældres indre "vådservietmor" ved at fokusere på metodens positive budskaber, som i bund og grund er at skabe gode madvaner for vores børn nu og fremadrettet.

 

Velbekomme!

Anmeldt af Julie Johansen, Socialrådgiver Delebarn.dk
Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc