Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Tjekkisk skiferie i Spindleruv Mlyn

Anmeldelse af Spindleruv Mlyn

Årets børneskiferie gik til Tjekkiet - Vi havde hørt flere positive historier om skiferier i Tjekkiet, så nu blev det vores tur til at prøve. Efter at have googlet og undersøgt de forskellige skisportssteder i Tjekkiet, faldt vores valg på Spindleruv Mlyn.

Det har vi bestemt ikke fortrudt.

Vi fandt et godt (og meget børnevenligt) hotel og fik booket to dobbeltværrelser til familien delebarn.dk. Turen derned foregår i egen bil og da vi kører fra Sjælland er det nemmeste at sejle til Rostock fra Gedser. Fra Rostock er der 588 Km og fra Århus er der 976 Km - Så det er bestemt ikke længere end de store norske og svenske skisportssteder. Forskellen er prisen og det du får for pengene.... Tjekkiet er billigt, meget billigt, set med danske øjne.

På hotellet var der swimmingpool, spa, legerum, skøjtebane, mulighed for lån af slæder og meget meget mere.... Vi nød alle opholdet rigtigt meget.

Selv skiområdet er helt perfekt, hvad enten man er nybegynder eller øvet skiløber. Der var masser af sne, så muligheden for Offpiste skiløb til de mere hardcore skiløbere er der også. Vi er alle habile skiløbere og drengene har ingen problemer med hverken sorte pister eller pukler.

En del af holdet på pisten

Spindleruv Mlyn består af 2 skiområder. Spindleruv Mlyn er det største og her er der blandt andet 2 FIS World Cup nedkørsler (1 rød og 1 sort) - Begge rigtigt fine pister. Derudover er der flere rigtigt gode lege-pister og muligheder for både stole og træklifter.

Skiområdet, Spindleruv Mlyn, er det eneste vintersportsted i den Tjekkiske Republik med 6 stjerners kvalitetscertifikat og samtidig det eneste i Premium kvalitet. Liftkortet gælder til 5 stolelifter og 11 T-lifter med transportkapacitet af 20 000 personer i time. Der er 25 km pister, 2 moderne snowparker med blandt andet halfpipe og 100 km langrendsløjper.

Spindler - Pistekort

Medevedin er et andet lidt mindre område (dækket af liftkortet), men bestemt et besøg værd. Vi havde begge drenge til 1½ times privatundervisning i dette område, med en dansk skiinstruktør. Det var alle pengene værd (ca. Kr 350,- i alt) - De er nået dertil i deres skiløb at det er det tekniske og kropsholdningen der skal fokuseres på - Det gjorde Rune (Den danske skiinstruktør) og de var begge mærkbart bedre og meget glade for Rune.

Medevedin byder også på rigtigt gode pister og fine restauranter rundt omkring i skiområdet.

Smilehuller;

Priserne er helt bestemt positive, ca. 1/3 af hvad priserne er i Danmark og 1/4 af priserne i skiområderne i Sverige & Norge for samme kvalitet. Mangler du nye ski er der mange penge at spare ved at købe dem i Tjekkiet - Udvalget er stort og alle de store internationale mærker er på hylderne :)

Vi havde dejligt vejr og masser af sne

Spindler - Sne

Pisterne er gode og der er plads til alle (selv i uge 7)

Det er en overskuelig tur i bil.

Vi var en flok på 32 mennesker af sted, nogle i pensionat og nogle på hotel - Men det var nemt at mødes på pisten....

Alle børnene elskede området og de fik da også mulighed for at køre rundt på egen hånd ( fra 7 år og op til 14 år). Man skal være dygtig for ikke at kunne finde rundt på pisterne og dermed komme tilbage til mødestedet !

Den bedste anbefaling er nok at vi allerede har bestemt at tage dertil igen næste år :)

Kragetæer;

Hvis der skal være "kragetæer" må de tilfalde den meget sure kiosk-dame der serverede varm kakao i bunden af pisten, med 2 metalskruer i bunden af koppen. Da vi gjorde hende opmærksom på skruerne, fik vi en "skideballe" på tjekkisk - Altså nærmest som om vi selv havde puttet dem i ! Tjekkerne kan godt virke lidt spidse og sprog er bestemt ikke deres stærkeste side.... Altså lige ud over Tjekkisk :)

TIPS;

Husk badetøj.Der er aquapark i byen og pool på mange af byens hoteller. Det er en god ide at have lidt kontanter med... Kort tages ikke alle steder i restauranterne på pisterne.

Deres øl smager dejligt og er velskænket fra fad :)

Med venlig hilsen
delebarn.dk

Spindler - Menu

En burgermenu koster ca. kr. 25,- :)

 
delebarn.dk - Barnet i focus

Share On Facebook


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc