Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Boganmeldelse - Mit liv som delebarn


Du kan købe
bøgerne HER Boganmeldelse

MIT LIV SOM DELEBARN og MIT LIV SOM DELETEENAGER
af Anna Prip & Renée Toft Simonsen

Anmeldt af børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen.

 

Hvilket godt initiativ at Anna Prip og Renee T. Simonsen, som  her har forfattet nogle relevante bøger på børnenes præmisser!

Begge bøger er tunet ind på, at det er delebarnets bog – helt og holdent. Alene grafikken og omslaget sender her et signal om at denne bog ikke er for de voksne – her mangler kun en ”nøgle” eller en overskrift der hedder adgang forbudt for voksne!

Bogen igennem er der mange relevante spørgsmål, som barnet/den unge kan sidde og tænke igennem og skrive sig ud af – og dermed få noget formuleret. Tanker som måske ikke er blevet formuleret før – og på egne præmisser.

Godt!

Der er enkelte ”skønhedsfejl”. Bl.a. vil et børnehavebarn, på 3 år, ikke havde megen erindring om første børnehavedag.

Hvis man skal kigge mere kritisk (hvad der må være en anmelders pligt) på nogle ting, vil jeg sige at for det konkret tænkende barn, er nogle af formuleringerne om kroppen for abstrakte – hvad menes der f.eks. med en ”mors/fars gave til at ens krop får det bedre.” Selvom der er eksempler herpå, synes spørgsmålet lidt for fortænkt.. Desuden kan det være svært, igen for mindre børn, hvad der menes med at ens mor eller far kan fortælle om en selv.

Det er heller ikke alle børn, der husker noget (af flere forskellige grunde), hvad angår forældrenes skilsmisse. Omkring bonus forældre og søskende kan jeg savne spørgsmål, om der er ting man IKKE kan lide hos en bonus far/mor, for det er der som regel og desværre får børnene ikke mulighed for at fortælle dette.

Men jeg vil hilser bogen velkommen, fordi den så solidarisk vil barnets bedste, i den tilværelse det er at ens forældre er skilte og at  have to hjem med eller uden bonusforældre og søskende.

Hanne Søndergaard Jensen
Børnesagkyndig

 Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc