Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Anmeldelse af Lalandia


Skønne oplevelser i Lalandia

Christina og Morten's anmeldelse

Efter at have bestilt weekend ophold på Lalandia, fortalte vi det til vores børn, som blev ellevilde alle sammen. Børnene, som vi har sammenbragt, er henholdsvis 5, 6, 8 og 11, og da vi ikke har haft meget ferie med dem i denne sommer, synes vi det kunne være godt at gøre lidt ekstraordinært sammen med dem.

Derfor blev det Lalandia, som vi har hørt meget godt om, og som er uafhængig af det danske vejr.
Vi startede nyligt med at pakke fredag morgen, da vi havde haft en hård uge op til. Vi kom af sted fredag eftermiddag ved 14. tiden, og ankom en time senere til Lalandias område, hvor begejstringen var stor, da børnene så de farvestrålende rutsjebaner uden på bygningen, for ikke at nævne den kæmpe kegle som så meget vild ud. Begejstringen var ikke mindre, da vi kom frem til et meget lækkert sommerhus, hvor der var rigtigt hyggeligt, og oven i købet med spabad!!
 
Vi fik pakket ud og tog derefter direkte ind i badelandet. Det første vi mødte, var en imponerende indendørs himmel, som straks gav en sydlandsk stemning. Vejen til badelandet var meget imponerende, med alt i butikker, aktiviteter, cafeer og restauranter.

Badelandet vakte glæde hos store og små, og hurtigt var alle spredt for alle vinde, hvilket var en anelse utrygt i starten, men vi voksne blev hurtigt dus med stedet, og ikke mindst på grund af de permanente og synlige livreddere.

Badelandet indeholder en stor ø, hvor der er masser af udfordringer for børn og voksne, og udenom er nærmest en flod, hvor man bliver ført rundt af strømmen med stor fart. Dette var meget underholdende for alle. Der er 7 forskellige store rutsjebaner, hvor den vildeste er Tornadoen, hvor man skal være 2-4 personer i en stor badering, og som virkeligt giver et sus for og en kæmpe griner. Der er rutsjebaner for alle aldre, og selv de mindste fandt det meget underholdende. Der er et bølgebad, hvor der er ret store bølger som godt kan give forældrene grå hår, men igen var det meget betryggende at se, at der er permanente livreddere der observere bølgebassinet og de øvrige bassiner.

 
Efter badelandet, tog vi hjem til huset og så MGP, mens vi spiste medbragt mad, som bare skulle opvarmes. Super dejlig start på weekenden. Lørdag var vi i badelandet i lang tid, og børnene fik aldrig nok, da der er så mange ting man kan lave der. Bagefter fik damerne og pigerne shoppet lidt i de spændende butikker.
Søndag var vi ikke i badelandet, men prøvede i stedet alle de spændende ting, som Minigolf, Bowling, Trampolinspring, Legelandet, Spillelandet og Cafeer. Det var en rigtig hyggelig dag, som vi ikke rigtig kunne stoppe, og vi kom noget senere hjem end vi havde beregnet.
 
Vi havde en meget dejlig weekend, som gav os det nødvendige afbræk i hverdagen. Vi vender helt sikkert tilbage med alle børnene.
 
Christina og Morten

delebarn.dk's anmeldelse

En fredag formiddag sidst i september står bilen pakket med tre meget forventningsfulde børn og uendelige mængder af legetøj, køletasker og kufferter – Foran os venter Lalandia men først ca. tre timers køretur. Danmark og børnene viser sig fra sin bedste side, turen er god og forventningen er helt i top.

Vi ankommer til Lalandia og klokken 15 kører vi igennem bommene ind til dette store univers. Huset er nyt, lækkert og til stor jubel for alle opdages spaen på badeværelset !

Nu kan det kun gå for langsomt med at pakke ud og finde badetøjet frem. I velkomstpakken på bordet ligger armbåndene, som bliver weekendens adgangskort til alle de sjove oplevelser, der ligger og venter på os. Af sted går det, vi udfordrer konditionen og lader det lille blå Lalandia-tog køre forbi. Foran os ligger den store kolos hvor rutsjebanerne snor sig farvestrålende ind og ud igennem murene, som en moderne ledestjerne,

Da vi kommer ind igennem svingdørene taber vi alle underkæben på gulvet et øjeblik: Hold da helt fest hvor er det stort. Trampoliner, minigolf, bowling, spillehal, ”legetøjsfabrik” og sikkert mange flere ting som vi ikke nåede på vores weekend ligger foran vores fødder.

Som rosinen i enden af pølsen nåede vi til badelandet. Efter en nem og hurtig omklædning, her brugte vi vores armbånd som elektronisk adgangstegn til skabene. Så smart at det er Sofie fra 1. klasse, der må vise os, hvordan det virker ! Wouv endelig er vi her, vi finder hurtigt drengene og nogle gode stole i ”strandkanten”. Vi aftaler at det er her vi mødes – ikke hvis, men når vi bliver væk fra hinanden!

Oz, Alice, Peter Pan og alle de andre heldige eventyrfigurer er her – Lalandia Aquadome er de levendes eventyrland. Rutsjebaner for alle størrelser, fra de vildeste, der får selv voksne mænd med hår på brystet til at skælve og til de mindste i den store babypool.

En kæmpe sørøverlandsby der ligger omgivet af en ”voldgrav” med en ”stærk” strøm, bliver hurtigt børnenes fortrukne legeplads, men lige så snart de store bølger slår ind over stranden i det store bassin, så ved vi, hvor vi skal finde dem alle. Selskabet er nu oppe på 4 voksne og 7 børn!

Vi ender med at blive bedt om at gå fra stedet mange timer senere. De lukker nemlig nu, fortæller den flinke livredder, som sikkert også gerne snart vil holde fri.

Efter en frisk gåtur hjem til vores dobbelthus, gik vi i gang med at rede senge og varme den medbragte ”kylling i karry”. Da vi alle var installeret, spaen på badeværelset var afprøvet og maden var spist, var vi vist lidt flade. Sikke en masse energi vi havde brændt af. Proppen blev sat i vinflasken og børnene fandt ud af i hvilket hus og med hvem de ville sove og ja tro det eller ej – Så sov de inden vi kunne nå at sige ”Badeland”.

Frisk morgenbrød blev hentet, vi fik stillet sulten og tørsten og så af sted igen det gik. Lørdag havde vi lidt bedre tid til at kigge os omkring, lommepengene, som brændte i børnenes lommer, fik ben at gå på. Der blev hoppet, spillet minigolf, på spillemaskiner, købt LEGO og spist Candyfloss. Selv de voksne fik stillet shoppinglysten i flere af de lækre livstils-butikker, ikke mindst sportsbutikken blev gennemsøgt og et par gode tilbud fik plads i rygsækken.

Hele eftermiddagen boltrede vi os i badelandet og børnene var blevet helt fortrolige med alle bassinerne og havde fundet hver deres yndlingsudfordringer. Vi voksne blevet sendt rundt fra spa til rutsjebane til ”jungle” til vandkanon – oplevelserne ville ingen ende tage. Vi fandt også tid til afslapning med avis, is og kolde drikke. Maden købte vi i en af madboderne i badelandet og det var positivt, at det ikke kun var frituremad der kunne vælges imellem. Også salater, friske frugtpakker og gulerodsstykker var på menuen. Med fuldt opladede batterier gik vi alle til udfordringerne igen ! Og sikke en udfordring vi fik. En firepersoners ”badering” og en rutsjebane der er vildere end vild, men alligevel kommer det prompte fra Emil 0. klasse og Sofie 1. klasse: ”Vi vil prøve igen!”

Kristoffer, der går i 2. klasse, fik så meget blod på tanden, at han egenhændigt fandt to blå måtter, nu skulle han have en tur på maven ned igennem en af rutsjebanerne helt oppe fra toppen. Men hvor var far? Nu stod han der med de to blå måtter, og han havde brugt lang til på, at finde modet frem til denne tur! Og så var far væk, og tårerne begyndte at trille. Heldigvis hjalp en flink mand ham over til en af de mange livreddere, Kristoffer blev hjulpet ned til stolene i vandkanten hvor far sidst var set. Og her var han jo. Far og Kristoffer fik deres tur på maven igennem den store røde rutsjebane hele vejen fra toppen, og Idyllen var genoprettet.

Denne gang tog vi det lille blå Lalandia-tog hjem til hytterne. Vel hjemme blev der tilberedt lasagne og lørdagsslik til de syv trætte men søde og skønne pirater! MGP underholdt børnene, og vi voksne fik også tid til at nyde livet, maden og hinandens selskab. Det var ved at være slut på nogle dejlige dage.

Søndag morgen pakkede vi bilerne og kørte hjemad igen. Alle enige om, at det ikke er sidste gang vi tager en tur til Lalandia i Billund. Næste gang vil vi have en uge i stedet for en weekend. Så vil vi også besøge naboen. En stor park fyldt med klodser ;o)

Lalandia er et dejligt sted at nyde hinanden, lege og glemme hverdagens pligter.

Smilehuller:

Søde og hjælpsomme mennesker står parat til at hjælpe til med svar og smil overalt.
Alt nemt og lækkert at gå til.

Kragetæer:

Dyrt men dejligt !

TIPS:

Vi var lykkelige for at have aftensmaden med hjemmefra…. Det skulle blot varmes og ingen skulle stå i køkkenet i lang tid efter en i forvejen lang dag.

Med venlig hilsen

Renée, Jesper & Helle, delebarn.dkCopyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook