Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 'Bonusforældre' af Jesper Juul

Bonusfamilier - Skrevet af forfatter Jesper Juul

Jesper Juul - Forfatter til Bonusfamilier

Boganmeldelse

”Bonusforældre”, Jesper Juul, 2010  - 126 sider, forlaget Apostrof

Anmeldt af Renée Toft Simonsen
Jesper Juuls nye bog ”Bonusforældre”, der udkommer den 15 marts, er en lettilgængelig og letlæselig sag. Den er bygget op i korte kapitler og inddelt på en måde, så den kan læses efter behov og interesseområde. Den henvender sig til bonusforældre, med gode råd om hvordan man bedst træder ind i, selv danner eller bliver en del af en ”ny” familie, på en respektfuld, kærlig og ikke mindst ansvarlig måde. Dette kan være rigtig svært, i det man måske ikke altid er lige velkommen af alle familiens medlemmer, nuværende som tidligere, og fordi det forhold der er givet i den traditionelle kernefamilie, at alle elsker hinanden, bare ikke er givet i en ny dele familie. Samtidig kan det også være tungt fordi de personer, store som små, man nu skal danne familie med, som oftest har ar på sjælen og erfaringer med i tasken der har gjort ondt og været sorgfyldte omkring lige netop det at skulle være en familie.
Jesper Juul viser i sin bog stor respekt for bonusbarnet, hvilket er både dejligt og befriende, der er ingen løftede pegefingre eller opdragende klicheer at finde, ingen tanker om at det må barnet bare finde sig i. I stedet er der i bogen stor omtanke, kærlighed, tålmodighed og rummelighed i forhold til, at ALLE i en ny familie skal tages med på råd og tages alvorligt når den nye familie skal etableres. Jesper Juul peger i sin bog særligt på, at der i en familie med bonus forældre og bonusbørn selvfølgelig er faldgruber, ting der kan gå galt fra starten og som kan være svære senere at rette op på, men samtidig understreger han, at den nye familie sandelig også byder på mange glæder og ikke mindst muligheder for at udvikle sig sammen.
”Bonusforældre” er hovedsagelig en bog om de vigtigste faldgruber for forældre til et barn man ikke biologisk er knyttet sammen med. Samtidig er den dejlig fyldt med gode forslag til hvordan de faldgruber enten kan forebygges eller tackles. Og selv om Jesper Juul ikke mener der findes nogen manual eller ti gode råd til bonusforældre, da det jo er livet der er tale om – har jeg alligevel pillet ti udsagn ud af bogen, som jeg tænker er fantastiske, at have med i baghovedet når man står på tærsklen til en ny familie. Delebarn.dk anbefaler helt klart denne bog til alle nye bonusforældre.
10 udsagn fra bogen der er værd, at tage med sig ind i den nye familie:
1.       Vent 3 år efter et brud, før du flytter sammen med en ny kæreste.
2.       I de fleste tilfælde tager det mellem 5 og 10 år at blive en slags forældre for dine bonusbørn, så bare slap af – du har god tid
3.       Gør det du tror på og kan stå inde for, uden at forlange at din partner skal gøre det samme.
4.       Det værste børn og unge ved, er når far eller mors kæreste begynder at spille med forældremusklerne og påtager sig en opdragerrolle.
5.       Den hurtigste vej til børns venskab er gennem leg. I forhold til skolebørn og teenagere er vejen, tålmodighed, respekt og tillid (specielt når du ikke synes, de har fortjent det)
6.       Hvad enten du er mand eller kvinde, må du indstille dig på, at din kærestes børn spiller hovedrollen i hans eller hendes liv. Det din partner anser for at være nødvendige hensyn til sine børn, vil altid have førsteprioritet.
7.       Stedfamilien, bonusfamilien og patchworkfamilien adskiller sig fra den biologiske kernefamilie på ét væsentligt punkt: der eksisterer ikke en kærlighedsrelation mellem alle familiemedlemmerne.
8.       Det eneste de voksne i en ny familie behøver være enige om, er at det er i orden at være forskellige.
9.       De fleste af os modnes i ryk gennem hele livet og ofte når livet spænder ben for os.
10.   Som bonusfar eller bonusmor er det efter min erfaring bedst så tidligt som muligt at tage kontakt til din partners eks, med din partners billigelse og forudsat at du ikke var en medvirkende årsag til deres brud. 

 delebarn.dk udlodder 5 af Jesper Juuls bøger i blandt vores VIP-brugere, se under VIP Bogpakker


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc