Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Deleordninger - Deleforældre - Skilsmisse - Samarbejde og meget mere - Forum


Forum

Forum forside Søg

Ikke logget ind
:: Forum » Frit forum » Retsag angående ret til at bo i udlandet
Skrevet af Beskeder
stella333

Indlæg : 1
Skrevet : 04-08-2011 21:47:14  
Har nogen været gennem en retssag for at opnå ret til at bo i udlandet?
LE

Indlæg : 1
Skrevet : 30-09-2011 12:47:17  
Hvis du vil flytte til et andet land er mit bedste råd at:

1. Du kun skal gøre det, hvis du virkelig ikke har andre muligheder.

2. At det sker i samarbejde med din eks-partner, da det vil give børnene den bedste trivsel i fremtiden. 

3. Du skal være villig til at tage konsekvensen af dit valg. (Det er op til dig selv vurdere konsekvensen for dit barn, dig selv og far, evt. i samarbejde med en prof. rådgiver)  

Hvis din eks ikke giver slip på jer frivilligt, kan det blive en lang sej kamp for jer begge at komme videre. Jeg er ikke prof. rådgiver på området, og kan kun tale ud fra egne erfaringer. 


Det er nu 4 år siden jeg flyttede fra det land hvor mine børn er født, tilbage til DK.

Jeg har ikke været gennem en retsag, men har i samarbejde med far udarbejdet en aftale om vores fælles børns levevilkår, da vi blev skilt, så jeg har da lidt erfaring med hvordan det kan fungerer. 

Vi aftalte i fællesskab at det var bedst for børnene og mig at jeg flyttede hjem til DK. Hver måned flyver de sammen med far eller mig ned for at besøge deres far i en uges tid. 

Mange spørg mig om det ikke er besværligt, mit svar er altid nej: Den tid jeg bruger på at flyve, 3 timer fra A til B, er en gave jeg giver mine børn, en mulighed for at have kontakt til deres far. Det er en konsekvens jeg acceptere for mit valg. Iøvrigt ikke længere rejsetid end hvis vi boede i hver vores ende af DK.

Først når den ældste starter skole vil de kun kunne flyve i skoleferier. Her undersøger vi nu mulighederne for at far finder ferie løsninger, hvor han kan komme her mellem skoleferierne. 

En anden konsekvens er at jeg ugentligt tager dem til sprogundervisning i deres fars sprog,  så de kan have en fri kommunikation med deres far, som ikke er særlig god til dansk.

Hvis jeg kigger tilbage på de sidste 4 år, har de ikke været nemme, for det at flytte tilbage har kostet en masse energi fra min side. Både som mor og kvinde, men det har givet mig styrken til at være den bedste mor jeg kan være for mine børn. Det skal siges at jeg har også været heldig at jeg kom hjem til et stærkt netværk, som bakkede mig op på alle mulige måder.

Der er, hvad jeg ved, ikke skrevet nogen litteratur på området og jeg ved ikke om det her kan hjælpe dig, men jeg håber at i finder en løsning i fællesskab. 
 


   
« Forrige   1 / 1   Næste »

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook



Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook