Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste børn kan forestille sig

jun 27

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
27-06-2011 06:50  RssIcon

Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste børn kan forestille sig. Men en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt børn i 5. klasse viser, at det er hverdagen for 17 pct. af de børn, hvis forældre er skilt.

‘Hvis mine forældre har talt sammen, og de så har skændtes, så går det ud over mig’. Sådan lyder en typisk beretning fra et barn, hvis forældre er skilt – og uvenner.

Mere end hvert sjette skilsmissebarn fortæller nemlig, at deres forældre er uvenner. Og mere end hvert 10. barn kunne hverken tale med sin mor eller sin far under selve skilsmissen om, hvordan de havde det. Undersøgelsen understreger, at forældrenes indbyrdes forhold har en kæmpe betydning, for hvordan man trives som barn.

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen har en opsang til skilsmisseforældrene: ’Min fornemmelse er, at mange skilsmisseforældre glemmer deres ansvar som forældre. De bliver skrub-uansvarlige og egoistiske, fordi de har så ondt af sig selv, og så overser de den smerte, de påfører deres børn, mens de skændes eller taler grimt om hinanden’, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Børnene vil høres og inddrages
Vi har spurgt skilsmissebørnene, om de føler, at de er blevet inddraget nok i de beslutninger, som en skilsmisse uundgåeligt medfører – hvor man skal bo, hvilken skole man skal gå på, hvordan en deleordning skal skrues sammen osv. Her svarer op mod hvert fjerde barn, at de ønsker at blive inddraget mere; hvert 10. barn siger, at deres meninger og ønsker slet ikke blev hørt og taget alvorligt, da forældrene blev skilt, mens yderligere 12 pct. siger, at de ikke synes, at de blev hørt nok.

Det er således også hvert 10. barn, der ’slet ikke’ er glad for sin deleordning. Yderligere 49 pct. af børnene er ’kun lidt glade’ for ordningen.

Lisbeth Zornig Andersen peger på, at det er vigtigt at høre børnene, inden man træffer beslutningerne – fx om deleordningerne: ”Det ærgrer mig, at man taler så meget om, hvor forfærdeligt det er for børn at blive inddraget i skilsmissernes dilemmaer. For selv om det er vigtigt at beskytte børnene i disse vanskelige situationer, så fortæller børnene i vores undersøgelse, at de i langt de fleste tilfælde hellere vil være med end holdes uden for.”

86 pct. af børnene mener fx at det er vigtigt, at man som skilsmissebarn kan blive boende i sine vante omgivelser. Og hele 96 pct. af børnene er enige i, at børn skal være med til at bestemme, hvor de skal bo.

Resultaterne fra Børnerådets undersøgelse stemmer overens med en ny undersøgelse fra Justitsministeriet. Her har man set på inddragelsen af børn i de vanskelige skilsmissesager i Statsforvaltningen og ved byretterne. Også her siger børnene entydigt, at de vil lyttes til og have medindflydelse på beslutningerne.

(kopieret fra Børnerådets nyhedsbrev, red.)

3 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste børn kan forestille sig

Den smerte, som barnet oplever så stærkt, når det må høre på, at mor og far skændes og åbenlyst viser deres uenighed om barnet, er lige netop, hvad mange af børnene i mine skilsmissegrupper beretter om. En smerte, som får barnet til at føle sig som en lus mellem to negle, og som gør det nødvendigt for barnet at tage listeskoene på og tilsidesætte egne behov og ønsker.
Tak til Lisbeth Zornig Andersen for at minde os kraftigt om det:) Og tak til dig, Helle, fordi du tager tråden op:) Kærlig hilsen Henny

Af Henny Nørgaard,   07-07-2011 13:19

Sv: Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste børn kan forestille sig

Måske er børnene ked af at forældrene skændes fordi de er bange for at de så bliver skilt!

Skilsmisser løser for børn sjældent problemer, men fostre adskillige nye. De giver måske forældrene en chance for ny kærlighed, men for børn er skilsmisser smerte. Pap- plastik- eller bonusforældre er allesammen kun fattige erstatninger for the real thing.
så prøv igenigen.

Af klid,   03-11-2011 10:04

Sv: Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste børn kan forestille sig

Børnerådets undersøgelse er vel ikke så overraskende, når man læser de spørgsmål som børnene er blevet stillet.
Hvorfor spørges der ikke ind til hvorvidt børnene skal inddrages i beslutningen om at mor og far skal skilles også.
Har man foretaget ligende spørsmål på en referencegruppe fra kernefamilier, om hvordvidt børn f.eks. ønkser at flytte, og få ny skole ?
Jeg tror det må anses som værende overvejdende sandsyligt at børn i kernefamilier vil svarer enslydende. Selvfølgelig ønsker børn ikke disse ændringer og at blive hørt, men forskellen på skilsmissebørn og kernefamiliebørn er at man nu giver dem valgmulighed. En mulighed som man i kernefamilierne ikke på vilkår vil overveje da man jo som forældrepar samen gør hvad der er bedst for familien og børnene.
Jeg synes at børneådets konklusioner er for velmenende, åbenlyse og urealistiske. Lad derimod skilsmissebørnene have én forældre hvor det har bopæl, og som i sidste ende bestemmer, således at disse børn som i kernefamilierne oplever at deres tarv bliver varetaget, og at der ikke konstant kan stilles spørgsmål til opdragelse, bopæl, smavær etc. Man kan så håbe at den forældre der er bopælsforældre, også er den der i det lange løb bedst kan varetage alle barnets tarv og sikre at barnet har let adgang til den anden forældre og dennes familie.

Af Hans,   12-07-2013 10:11

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: Børnekonferencen 2015 i Horsens


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc