Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Vi tog i Tivoli og blev glade - delebarn.dk

 

 Anmeldelse af Tivoli


Så blev det tid til at hele familien delebarn.dk skulle en tur i Tivoli og da vi jo ved at P-pladser ikke er den stærkeste side af København, valgte vi toget. Så dagen startede allerede med stor forventning og glæde i toget. Det er meget nemt at ankomme på hovedbanegården og derfra gå de 50 m til Tivoli – Det kan klart anbefales at lade bilen blive hjemme når man skal i Tivoli.

Tivoli i København er nærmest som en nationalskat og det er næsten med ærefrygt man går igennem den smukke port til ”det forjættede land” – Alle udstyret med turpas og helt klar til ”party”. Alle, børn som voksne, glædede sig til at kaste sig ud i forlystelserne. Børnene syntes bestemt ikke det var værd at vente på vi voksne gerne ville nyde de smukke blomster og pantomimeteateret som netop var i gang. 

At komme i Tivoli var ligesom at træde ind i en anden og helt eventyrlig verden, alle var glade og (børnene dog en smule utålmodige) klar til at opleve. Der var ikke bemærkelsesværdig lang kø nogen steder,  så selvom der var mange mennesker, gik det fint med at komme op i de forskellige forlystelser.

Vi delte os ret hurtigt op alt efter interesser, nogle ville gå efter de ”halsbrækkende og adrenalinpumpende” forlystelser, mens andre var mere til rolige og knap så fysisk udfordrende oplevelser. Børnene fik hurtigt så meget overblik over Tivoli, at vi voksne kunne trække os tilbage på en dejlig café under et stort træ, som skyggede dejligt. Her sad vi så og nød en frokost og en kold øl. Børnene kiggede forbi engang imellem, for at fortælle om de oplevelser de nu havde haft.

Til dem der går og tror at Tivoli er for ældre damer og folk der kun vil spille på ”enarmede tyveknægte” – TRO OM, de forlystelser er simpelthen for vilde. 

Tivolis historie begynder i 1843. 
Grundlæggeren, Georg Carstensen, fik Chr. VIIIs tilladelse allerede i 1841. Året efter lykkedes det at få lov at anlægge forlystelseshaven på Københavns glacis, området lige uden for voldene. 1. maj 1843 begyndte byggeriet på grunden og 15. august slog Tivoli portene op.
Tivoli blev en øjeblikkelig succes. 175.000 gæster besøgte Tivoli i den første, korte sæson. En af gæsterne var H.C. Andersen, der kom den sidste aften i sæsonen, den 11. oktober. Her blev han inspireret til beskrivelsen af kejserens have i det han i sin dagbog kalder "mit kinesiske eventyr", Nattergalen.
I dag har Tivoli omkring 4 millioner gæster pr. år, fordelt på tre sæsoner: sommersæsonen (ca. 3 mio. gæster), Halloween i Tivoli (ca. 300.000 gæster), og Jul i Tivoli (ca. 800.000 gæster).
Tivolis ældste bygning er Pantomimeteatret fra 1874. Både den og Det japanske Taarn (1900) og Nimb (1909) er blevet Tivoli-ikoner. Bygningerne fra 1843 eksisterer ikke længere, for de var lavet af træ og lærred.


Smilehuller;

Tivoli har gjort et fantastisk stykke arbejde i at lave noget til alle. Der er så smukt med alle blomsterne, de flotte springvand, de små hyggelige scener og de helt store, med alt fra jazz til rock. De vildeste forlystelser og de romantiske bådture.

Det er tilladt at medbringe egen mad og ikke alkoholiske drikke, det kan nydes flere steder i parken (se skiltning). Det er klart en fordel  for mange (dele) – børnefamilier.

Herfra delebarn.dk, kan vi klart anbefale en familiedag i Tivoli, vi elskede hvert minut derinde og børnene, de sov som små engle hele vejen hjem i toget.


Kragetæer;

Absolut ingen – vi elskede hvert et sekund og vil helt klart købe sæsonkort til næste år….. (og invitere familiens ældste med også)


Med venlig hilsen

delebarn.dk


Share On Facebook


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook