Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Boganmeldelse - Mit liv som delebarn


Du kan købe
bøgerne HER Boganmeldelse

MIT LIV SOM DELEBARN og MIT LIV SOM DELETEENAGER
af Anna Prip & Renée Toft Simonsen

Anmeldt af Emil Krejberg Petersen 8 år, Kristoffer Krejberg Petersen og adm. direktør Helle Laursen Petersen, delebarn.dk


Nu har delebørnene i Danmark endelig fået muligheden for at skrive/fortælle deres egen historie.

Kristoffer og Emil har taget bøgerne til sig - det er ligesom blevet deres livs fortælling. Emil har bogen til delebørn og Kristoffer bogen til dele-teenageren. De reflekterede begge to meget over kapitlerne omkring Mor & Far - Og sikke med afklarende spørgsmål de fik stillet os voksne. Masser af sjov og spas, blev det også til og ikke en kunne komme på besøg i weekenden, uden at bøgerne skulle præsenteres.
Nu ligger bøgerne i deres skoletasker, for som Emil siger "Tænk hvis jeg lige kommer i tanke om noget, som jeg vil skrive".

Efter at have set hvordan vores drenge kastede sig ud i "eventyret" med bøgerne, er jeg helt sikker på at disse bøger en varm udstrakt hånd til Danmarks delebørn - og jeg er glad for og stolt af, at vi kan sælge dem her på delebarn.dk - Jeg håber at disse bøger kommer til at ligge som faste hjælpemidler i "værktøjskasserne" hos landets behandlere og terapeuter. Bøgerne er ikke lavet med henblik på børn, der har det svært som delebørn, men generelt til alle delebørn. Jeg er dog overbevist om at børn, der har svært ved at udtrykke deres sorg, vil få et ekstra stort udbytte af at udfylde bogen.

Bøgerne er i deres indhold ens, men måden de henvender sig på er forskellige. Bogen til teenagere er mere "HIP" i sit grafiske udtryk end bogen til delebarnet.


I bøgerne kan du finde spørgsmål som fx:

 · Når jeg har skiftedag, så gør vi sådan ...................

 · Det er en rar måde at gøre det på fordi..................

 · Det er en svær måde at gøre det på fordi...............

 · Min mor, far og jeg er stadig sammen om..............

 · Jeg mærker, jeg bliver ked af det når....................

 · Jeg mærker, jeg bliver glad når............................


Der er mulighed for tegne sit familietræ og tegne vejen (som barnet husker den) mellem mors og fars hjem.
Du kan klistre billeder ind i bogen og fortælle om dine søskende og dine kæledyr OG MEGET MEGET MERE.
Bogen udfyldes hen ad vejen igennem barndommen og teenageårene - Jeg er overbevist om at de fleste delebørn også vil blive lykkelige for at have sådan en bog med sig ind i sit voksenliv.

Den ene af forfatterne Renée Toft Simonsen har glemt en hel del ting omkring hendes egen måde at reagere på i.f.m. forældrenes skilsmisse og dette er egentlig grunden til bogen - Hun vil give delebørnene deres historie med ind i voksen livet - Og det kan vi da kun takke hende for, på Kristoffer og Emils vegne, der er ingen tvivl om at disse bøger kommer til at følge dem og at vi kommer til at kigge i dem mange mange gange i alle årene der kommer.

Som sagt: Jeg håber, at alle delebørn i Danmark får sådan en bog og at deres forældre så vil sætte sig ned og dele dette univers med deres børn. Det er en dejlig proces at være i, sammen med børnene og de spørgsmål de måske ikke har turdet stille tidligere bliver helt legale med denne bog i hånden ! Og husk - selvom I måske er ovre skilsmissen, er det jo ikke sikkert at jeres børn har bearbejdet den !

Læs mere om bøgerne HER - Hvor bøgerne har helt deres eget univers der henvender sig både til forældre og de professionelle i børnenes verden - Bøgerne kan købes hos delebarn.dk : HER

 Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook