Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

sep 13

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
13-09-2011 11:33  RssIcon

Bedste-Bonus-Olde-Farmor-Morfar

Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Det kan være svært for bonusbørnene, at vide hvad de skal kalde de ”nye” familiemedlemmer på bonus’ets side.

Vi har grebet det utraditionelt an. Drengenes rigtige farmor & farfar er døde, og der for har de ikke en farmor & en farfar som en naturlig del af deres hverdag…. Efter et par år hvor de har hørt min brors børn, kalde mine forældre for farfar og farmor tog Emil sagen i egen hånd…. Han spurgte min mor, om han da ikke også bare kunne kalde dem for farfar & farmor… Hun syntes at det var en fremragende idé…

Jeg derimod var lidt mere betænkelig omkring de nye ”titler” og syntes ikke at man kunne erstatte de rigtige bedsteforældre med nogle nye ! Jesper fik mig heldigvis overbevist om det modsatte…. Han kunne ikke se hvorfor hans drenge ikke skulle have en farfar & en farmor tilstede i deres liv – ”bare fordi” hans forældre er døde !

Nu har det stået på i nogle år. For både drengene og mine forældre er det blevet helt naturligt, jeg kan godt se at det er dejligt for drengene at du nu er ”ligeværdige” med deres nye ”fætre og kusiner”. Begge drenge ved udmærket godt at de har deres egne biologiske farfar & farmor, og at de er døde. De spørger til dem engang imellem, og vil selvfølgelig også meget gerne høre om hvordan det var da ”far var dreng”.

Problematikken er der dog stadigt…. Familieformerne er ændret mange nye ”bonus - paraply – regnbue – pap – sted” er trådt til. Hvad gør I i Jeres familier ?

 

 

4 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Hej

Mine børn og jeg er kommet ind i en stor familie. De har farfar, farmor m.v. på begge sider. Nogle gange kalder de min kæreste forældre for farmor og farfar og andre gange ved navn. Det er faktisk helt fantastisk, hvordan børnene selv kan "mingelere" rundt i den manege. Fx. kan det blive til farfar dit og farfar dat, alt afhængig af om de er hos mig eller hos deres far.
Må sige at det er mine forældre som faktisk har mest svært ved det da de kun mener børnene har én farmor og én farfar. Jeg tænker bare, hvad så når min kæreste og jeg får fællesbørn....hvad skal de så kalde hans forældre?
/Butterfly

Af butterfly,   13-09-2011 16:49

Sv: Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Jeres drenge har simpelthen den mest fantastiske familie, der i den grad virker utopisk for os, der kæmper. I skal have stor ros. Hvor er jeg misundelig på min bonusdatters vegne.

Af Gaby,   15-09-2011 09:54

Sv: Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Mine steddøtre kalder mine forældre ved navn. De har alle deres bedsteforældre, og jeg tror det falder dem meget naturligt at kalde mine forældre ved navn. Jeg kan slet ikke se hvorfor det skulle være et problem. Min datter kalder dem selvfølgelig for "mormor og morfar", for de er jo hendes mormor og morfar. Det er virkeligheden, og den behøver da ikke at gøre ondt.
Mine stedbørn er glade ved at komme hos deres egne bedsteforældre såvel som hos mine forældre, og de bliver vist lige forkælet alle steder. Har slet ikke set nogen problematik i dette. De kalder jo heller ikke mig for mor, selvom deres halvlillesøster gør det.
Men altså.....enhver familie skal jo gøre, hvad der passer bedst for dem.

Af AM,   22-09-2011 07:13

Sv: Hvad hedder alle de nye familiemedlemmer?

Jeg har en del fætre og kusiner, som er på min bonus børns alder, og de kalder mine forældre for Moster og Onkel, så det er de nu også selv begyndt at kalde dem. Børnene er udmærket klar over det er mine forældre og ikke biologisk, men holder af dem på samme fod som de biologiske.
Der var dog en del problemer med det i starten, da biologiske mor ikke ville acceptere det, men vi synes også det var forkert, at irettesætte børnene og det kunne måske få dem til, at føle at det ikke kun Far der havde fået en ny svigerfamilie, men også børnene som havde fået en Bonus familie som de var en del af, på lige for med alle de andre.

Af Far&BonusMor,   26-10-2011 20:14

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook