Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Mor og far er skilt - historien om mor og far og mig

aug 3

Skrevet af: Henny Nørgaard
03-08-2011 19:40  RssIcon

-Den dag, min mor og far fortalte min lillesøster og mig, at de skulle skilles, faldt min verden fra hinanden. Jeg troede simpelthen ikke på dem. Lidt efter lidt gik det op for mig, at de mente det.

Det er en af pigerne – lad os kalde hende Sofie- i min skilsmissegruppe, der siger sådan, men det samme kunne de fleste børn, der får at vide, at mor og far ikke mere skal være sammen, have udtrykt.

Hvad jeg derimod ikke har hørt mange andre sige, er det, Sofie efterfølgende fortæller: -Noget af det, der midt i det hele også gjorde mig glad var, at min far og mor havde lavet en lille mappe til mig og en til min søster. Den mappe har jeg kigget i rigtig mange gange, kan du tro. Jeg bliver i godt humør, når jeg ser på de tre sider, min mor og far har lavet til mig.

Sofie viser mig solskinsmappen, som vi døber den. På siderne har Sofies mor og far klistret billeder ind og skrevet. Der er et bryllupsbillede af far og mor og et fra dengang, de fik Sofie og af nogle af hele den lille familie. Der er en side med tegninger af hvor og hvordan, de nu fremover skal bo. På sidste side har mor og far skrevet gode ord til deres pige.

Mens Sofie fortæller den historie, smiler hun meget, og jeg kan mærke, jeg bliver optaget af, hvad det er, der gør Sofie så tilpas ved at se på de tre sider i mappen.

Jo, fortæller hun.- For ved at lave siderne viste min mor og far mig, at de havde tænkt meget på mig og min lillesøster, og at vi stadig skal se dem begge. Og så er det dejligt at se på os sammen fra den gang, vi var en familie. Det kan jeg godt lide at tænke på.

Længe havde jeg tænkt på, at jeg ville skrive en bog om skilsmissefamilier, hvor fokus er mest på barnet. Nu blev jeg inspireret til at tænke videre, og jeg huskede, hvordan mange forældre i samtaleforløb i tidens løb har talt om og spurgt til, hvordan de bedst kan støtte deres barn og hjælpe det igennem den livskrise en skilsmisse er og den forandring, den medfører.

Så ingen tvivl om, at den bog jeg havde i tankerne og også var begyndt at skrive på, var relevant og vigtig. Forældre, der går, eller er gået hver til sit, vil så gerne støtte deres barn, og mange efterlyser konkrete redskaber hertil.

Mine tanker kredsede endvidere om, hvor vigtigt det er for barnet have adgang til sin historie. De svære historier om skilsmissen, men Ikke mindst historien om mors og fars kærlighed til hinanden og til barnet. Muligheden for de gode og ressourcerige historier, som barnet skal leve af, og som hjælper barnet til at udvikle sit selvværd og sin identitet. De historier, som tager det bedste fra fortiden med ind i fremtiden, og som dermed kan være til berigelse for nutiden.

Sammen med Lotte Kappelskov Davidsen, som I også kender her fra bloggen på delebarn.dk, har jeg nu skrevet den bog med de redskaber. Bogen er skrevet ud fra vores faglige viden, men er i høj grad også baseret på vores mangeårige arbejde og samtaler med skilsmissefamilier.

Bogen hedder – Mor og far er skilt- historien om mor og far og mig. Den er netop udkommet på Kristeligt Dagblads Forlag, og den er ude hos boghandlerne fra d. 30. august.

Bogen er en scrapbog til både forældre og børn, der har oplevet en skilsmisse. Her skal forældrene fortælle om dengang, de mødtes, om gode tider i familien og om tiden omkring skilsmissen. Barnet skal også fortælle sin historie – om de gode stunder og svære tider, om livretter og sommerferie og om håbet for fremtiden. Endvidere er der 20 sider med overvejelser set i relation til barnets alder og udvikling, som forældre kan være opmærksomme på før, under og efter skilsmissen.

Lotte og jeg håber med denne bog at give delebørn og deres forældre den bedst tænkelige håndsrækning. Med bogen får børnene deres historie tilbage.

Når Sofie tager sin mappe frem, smiler hun. Må de børn, der får denne bog af kærlige og ansvarlige voksne også smile meget og føle sig bedre tilpas. Herved kan bogen blive et vigtigt dokument for barnet både nu og i alle årene fremover- selv når barnet når voksenalderen.

Jeg håber, at også I her på delebarn.dk vil synes om bogen. Både Lotte og jeg vil skrive flere indlæg om den her på vores blog.

1 kommentar(er) indtil nu...


TAK TIL BABA EGBE

Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og efterlod intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

Af Inger Pedersen,   09-08-2019 15:20

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Rådgivning  i forbindelse med skilsmisse.

Uanset om du lige er blevet skilt eller det er længe siden tilbyder jeg hjælp/ rådgivning vedr;
Hvad er bedst for vores barn/børn?
Vedrørende bopæl / forældremyndig /samvær.
Samt hjælp  til møde i Statsforvaltningen.

KONTAKT: 

For yderligere oplysninger;
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tlf. hverdage 9 -16 
42220330

eller mail mig;
hanne.s.jensen@me.com


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

interesseret i et lån
Hvordan får jeg mit lån inden for 1 uge
Loan Offer
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
HVORDAN JEG FIK MIN MAND TILBAGE
Rask og pålitelig finansieringstilbud
lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook