Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Mishandling af børn, nedskydning af X-koner, kidnapning af børn, bevidst terrorisering etc. etc.

jun 29

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
29-06-2011 12:40  RssIcon

Det er næsten ugentligt man kan læse om tragedier i danske familier, har det altid været sådan, eller er det eskaleret i de senere år? Jeg ved det ikke, men føler også at vi er meget med via pressen…. For meget faktisk, det foregår i børnehøjde i bedste sendetid… Og hvordan svare man lige på spørgsmålet: Hvorfor tvang hendes far hende til at spise lort ? Når det kommer fra en 7 åring…

Hver eneste gang det sker, bliver jeg meget berørt, hvad kan vi dog gøre for, at hjælpe alle disse familier der lever et så fattigt og usselt liv ? Ved igen at skære ned på Statsforvaltningernes budgetter, opnår i hvert fald absolut ingenting…… Tværtimod !!!

For nylig modtog vi et brev til RÅDGIVNINGEN fra en far, som efter mange års ægteskab (14 år) forlod sin kone. Det er der ikke noget kriminelt eller forkert i, mange mennesker lever i parforhold eller ægteskaber der burde opløses. og så ville der komme glade individer ud på den anden side – I stedet for 2 ulykkelige der slider hinanden (og deres børn) op. Konen blev i dette tilfælde meget bitter og vred. Hun bruger sin nyvundne status (den forladte) til at vende børnene mod deres far…. Jeg bliver sq så sur…. Hvorfor skal børnene lide nu ? Det er ikke deres ægteskab der er slut, og det er heller ikke deres kampe moderen kæmper… Kun hendes egen indebrændte bitterhed driver hende, og den bruger hun nu til at få børnene til at vælge side.

UDDRAG: Min ex-kone taler meget dårligt om mig og har gjort det mange gange i børnenes nærvær. Eksempelvis fortalte hun mig vredt forleden på telefon, at hun og børnene ville spytte på mig, hvis de så mig i byen - jeg kunne høre børnene i baggrunden. Sådan har det desværre været under hele forløbet, hvor jeg bliver anklaget for alt muligt. Det kan ikke undgå at påvirke børnenes oplevelse af mig, når de samtidig ikke har en almindelig kontakt til mig. Jeg ved, at børnene er meget frustrerede og kede af det.

 

Dette er et opråb til alle jer sure X’er: LAD NU VÆRE MED AT BRUGE BØRNENE I JERES KAMP….. I taber i den sidste ende, børn bliver nemlig til voksne der forstår sammenhænge og følelser – Også i datid…. Og så er slaget tabt for Jer, helt og aldeles…. Og I kan aldrig give jeres børn den tid tilbage med deres anden forælder…. Den er tabt for evigt !

I dette tilfælde har han ikke set sine børn siden januar (3*4 timer i januar 2011) – Vi skriver altså juli 2011 lige om lidt !

De børn savner deres far lige så meget som han savner dem, de tør bare ikke sige det ! Et barns kærlighed til sine forældre stopper ikke, heller ikke fordi mor bliver sur på far eller omvendt !

Og hvad gør Statsforvaltningen så for at hjælpe….. De beder ham stille sig bag i køen, og hvis han er heldig er der hjælp at hente indenfor 9 måneder… Hvis de skal ud i en langstrakt retssag kan der gå år hvor han ikke ser sine børn. I dette tilfælde er de nu 12 og 13 år – tiden arbejder imod vores far  og han (og ikke mindst hans børn) mister nogle meget vigtige år af børnenes liv.

Hvad mener I ? Hvad gør man for at holde børnene udenfor mor og fars kampe ? Hvad er jeres råd til faren her ? Læs hele hans historie og vores Børnesagkyndiges svar på RÅDGIVNINGEN under overskriften: Min X-kone modarbejder kontakten mellem børnene og jeg...

 

4 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Mishandling af børn, nedskydning af X-koner, kidnapning af børn, bevidst terrorisering etc. etc.

sikke et fint svar den uheldige far har fået af den børnesagkyndige. Han skulle vise det til ekskonen. Ja også denne blog

Af karenmarie,   30-06-2011 11:17

Sv: Mishandling af børn, nedskydning af X-koner, kidnapning af børn, bevidst terrorisering etc. etc.

Kære Helle
Ja - det er dybt ulykkeligt når børn bruges som bomber!
Jeg er bange for at det altid har fundet sted, men måske mere i dag end tidligere.
En af grundene til det, tror jeg er det manglende demokrati i forældreansvarsloven og dermed i familien. Det er jo sådan at mor automatisk får forældremyndighed, mens far skal gøre sig fortjent til den, og næppe får del i den i en sag som den foreliggende, fordi der er for mange konflikter.
Hvis bopælsretten blot en gang imellem blev flyttet i den salgs sager, ville det - tror jeg - forebygge sabotagen i mange andre.
I den gamle lov om Forældremyndighed og Samvær, var der netop mulighed for det (§ 16), men den forsvandt med Forældreansvarsloven i 2007. Så nu kan især mødre tillade sig at sabotere og konflikte uden at risikere at bopælsretten flyttes.
Churchill sagde;
"Democracy is the most lousy form of government.
Until you have considered the alternatives".
Og det har han utvivlsomt ret i, selvom det næppe var familierne han havde i tankerne. Men det gælder også i familien, hvor et af alternativerne - mors fortrinsstilling i loven, administrationen og domspraksis - netop ofte udløser afmagt og dernæst vold.
For mere end 2000 år siden dræbte Medea sine børn af samme grunde. Afmagt og jalousi.
Dengang var der heller ikke familiedemokrati. Da sad far tungt på børnene.
Derfor tror jeg det eneste alternativ til vold er demokrati. I det store, som i det små.
-----
"Demokrati er ikke et system eller en lære, det er en livsform som under talrige nederlag er groet frem i Vesteuropa i løbet af de sidste 2000 år...
Det er en tankegang man først tilegner sig derved at man lever den igennem i det allersnævreste private liv, i forhold til familie og naboer, derefter udadtil i større kredse, i forhold til landsmænd, og endelig i forhold til nationer".
Hal Koch i "Hvad er demokrati?" fra 1945

Af klid,   03-11-2011 09:53

Sv: Mishandling af børn, nedskydning af X-koner, kidnapning af børn, bevidst terrorisering etc. etc.

hvis ikke samsrbejdet fungerer er det næsten en selvfølge at faderen er taberen.... hvis faderen kommer hjem til et tomt hus, hvor moderen er flyttet 120km væk, til sin "nye" kæreste må han jo bare sidde på sin flade i et helt til halv år til statsforvalningen med en kvindelig jurist og en kvindelig børnesagkyndig kan hjælpe ham med at se sine børn igen.

samtidig forklares han jo at en decideret deleordning selvfølgelig ikke kan lade sig gøre grundet afstanden. samtidig gør han jo kloget i at acceptere tingenes tilstand for børnenes skyld.

så er det jo helt naturligt helt op til ham at skaffe pegne til bidrag plus de par tusinde i transport pr måned som også er konsekvens af ordningen.
Der vil altid findes dårlige eksempler på begge køn, jeg synes bare ar faderen stilles urimeligt ringe, også efter 2007

Af Rasmus,   10-11-2011 16:56

Sv: Mishandling af børn, nedskydning af X-koner, kidnapning af børn, bevidst terrorisering etc. etc.

Jeg er helt enig - tingene er langt fra altid rimelige.... De rigtige tabere er desværre alt for tit børnene. Det er børnene vi prøvet "at tage parti" for her på delebarn.dk - Det er altid svært at vurdere hvad der er rigtigt og forkert når man ved, at uanset hvad der vælges er det forkert i børnenes øjne. Heldigvis bliver flere og flere meget bedre til at acceptere, at samarbejde og gensidig forståelse er den eneste vej frem mod at give børnene det de fortjener, nemlig en ubekymret barndom med leg og sjov.... Frem for mægling og stillingtagen ift deres forældre !
Håber tingene lykkes for dig og dine kære
Kærlig hilsen Helle, delebarn.dk

Af Helle Laursen Petersen,   10-11-2011 17:39

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook