Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Plysbjørne og honningkrukker

jun 21

Skrevet af: Henny Nørgaard
21-06-2011 19:36  RssIcon

”Pludselig lød der en høj rumlen et eller andet sted i nærheden. Plys nikkede. Jeg forstår, hvad du mener, sagde han til sin mave.

Jeg tror, det er – faktisk er jeg sikker på, det er – på tide at få en lille mundsmag af noget godt. ”

Det er min gode ven og filosof, Peter Plys, der taler med sig selv. Og han har bestemt fat i noget, min lille ven. Plys ved, at uden små krukker af honning rundt omkring lige til at gribe til, når der trænges, ja, så går det ikke.

Plys forstår at lytte til sin maverumlen og at høre efter, når den højlydt gør krav på omsorg, pause eller forkælelse.

Så stopper han op, finder en af sine mange krukker, en af dem med honning i naturligvis, og giver mave, hvad mave behøver.

Åh, jeg tror, vi alle kan lære af den lille kloge bjørn.

 

I går mødtes jeg med børnene i en af mine skilsmissegrupper, og noget af det, der optog os var, at en af drengene fortalte om, at han, når han var hos mor, savnede far, og at han, når han var hos far, kom til at længes efter mor. Dette kendte de andre børn også til, og vi fik en lang snak om livet hos henholdsvis mor og far og om forskelle og ligheder mellem deres to hjem. Der blev talt om både det, der er svært og det, der er let, men jeg blev især optaget af det lys, børnene fik i øjnene, da jeg bad dem hver især fortælle om det, de allermest elsker at gøre, når de er hos enten far eller mor, og hvad det særlige i at være sammen med dem betyder.

Så var det, at min søde ven Plys dukkede op, og inspirerede de dejlige børn og mig til hver især at tegne og farve forskellige krukker med lige netop den slags honning, der kan gøre en glad og godt tilpas. Udenpå skrev vi, hvilken honning, der skulle være i krukkerne. Og jeg ville bare ønske, I kunne se vores krukker. Der er krukker med: hyggekrog, knus, læse en bog med.., snakke, lege, cykle, mors stemme, ikke min skyld, fødselsdag, okay, sej, musik, kammerater, is, min hule og mange flere.

 

Hvert barn har nu sin egen hylde med honningkrukker. Krukker, der kan åbnes og hentes næring fra, når der, som hos Plys, lyder rumlen et sted i nærheden, og det er på tide at få en lille mundsmag af noget godt. Uanset, om man er hos sin mor eller sin far.

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Plysbjørne og honningkrukker

Ej, et dejligt oplæg. Og hvor dejligt at læse at andre børn også tænker som ens egne.
Mine ene dreng sad her for leden og sagde "når jeg er hos far, savner jeg mor og når jeg er hos mor, savner jeg min far".
Min anden søn nikker genkendene, og jeg sidder med en klump i halsen og tænker, hvad kan jeg gøre for at lindre det. Gøre det godt.
Og så læser jeg dit oplæg, og smiler og ser en løsning.
Jeg tror vi skal have Peter Plys hjem til os, og alle hans smukke krukker. Også dem med revner i, og er revnen for stor, så limer vi dem.
Tak....
Knus Linse

Af Linse,   22-06-2011 11:02

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook