Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Blod ER tykkere end vand…men…

maj 4

Skrevet af: Lea Mommer Hjorth
04-05-2011 21:47  RssIcon

Blod er tykkere end vand, og du kommer aldrig til at elske andres børn ligeså meget, som du elsker dine egne. Måske kommer du slet ikke til at elske dine bonusbørn, men nøjes med at holde meget af dem. Begge dele er helt ok, for hvem siger, at man skal elske sine bonusbørn. Det er jo ikke ens eget kød og blod, de er en bonus, som fulgte med manden i ens liv.

Jeg har fået en aha oplevelse, som jeg egentlig ikke er videre stolt af, men jeg er simpelthen nødt til at dele den med jer læsere…

Min mand og jeg fandt hinanden i 2006 og på det tidspunkt havde vi hver især 2 børn. Vores 2 piger var næsten lige gamle. Der var 3 måneder imellem dem, så de var nærmest som tvillinger, bortset fra at de var som salt og peber – vidt forskellige.

Jeg havde svært ved at rumme Jespers datter og synes, at vi havde mange konflikter. Det var virkelig svært for mig at komme igennem de weekender, hvor hun var her, fordi jeg følte, at hun fyldte meget, og jeg så samtidig havde svært ved at tackle hende. Det var nogle turbulente år, hvor jeg skulle arbejde meget med mig selv, for at kunne være både mor, kone og bonusmor.

Den 17. september 2008 kom lille Emil til verden – vores første og eneste fælles barn. Det første års tid lagde jeg ikke mærke til de mange ligheder, men da Emil blev 2 år var det soleklart for enhver: Vores fællesbarn Emil var en klon af Jespers datter!

De gør alting ens, de ser ens ud, de taler ens, de lægger hovedet på skrå ens, de går ens, de siger ”far” på samme måde…ALT gør de bare ens. Det er til trods for, at de jo ikke vokser op sammen. De ses ja, men ikke så tit, og derfor kan det jo i virkeligheden kun være min mands gener, som er fingeren i spillet her. Ta’ den Lea… Blod er tykkere end vand, men hvad så når vandet alligevel er ligeså tykt som blodet og helt magen til?

Jeg har måttet sande, at Jespers datter er sin egen, og nu er der så to af ”sin egen”. Emil er helt ligesådan og ham elsker jeg jo ubetinget. Vil det så sige, at jeg også elsker Jespers datter på samme måde...? Nej, det tror jeg ikke, men jeg er uden tvivl kommet til at holde af hende på en anden måde, end jeg gjorde for 2-3 år siden. Det er en underlig oplevelse. Egentlig kunne jeg vel sige mig selv, at vores fælles barn ville få en del af Jespers gener, men jeg havde ikke regnet, med at han kunne lave en, som er helt magen til…

Blod ER tykkere end vand ja, men man kan blive overrasket. Jeg havde på ingen måde set det her komme, men nogle gange får man en på aha’en, og det fik jeg sørme godt nok her.

6 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Ups..... Det er en rigtig fin historie Lea... Og jeg er sikker på at den vil være en øjenåbner for mange.
Tak for at du delte den med os :)

Af Helle Laursen Petersen,   05-05-2011 07:52

Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Velbekomme Helle.

Den er værd at dele, for det er jo virkelig en aha, som man kan have godt af at læse i situationer, hvor det hele synes håbløst :-)

Af Lea Mommer Hjorth,   05-05-2011 17:17

Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Hej

Wauw for en øjenåbner....det giver lidt stof til eftertanke.

/Butterfly

Af butterfly,   11-05-2011 19:03

Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Ja nemlig, og det gav bestemt også stof til eftertanke hos mig :-)

Lea :-)

Af Lea Mommer Hjorth,   11-05-2011 21:08

Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Da jeg ventede vores fællesbarn, syntes jeg det var så mærkeligt, at min kærestes søn blev mit barns bror. Da barnet kom til verden følte jeg en instant familie-følelse overfor bonusbarnet, som jeg aldrig har følt før. Nu var vi pludselig forbundne af blod. Og JA, det er bare tykkere end vand, også her hos os. Tak for tankerne, de var værd at læse:)

Af Katrine Nordestgaard,   18-05-2011 21:09

Sv: Blod ER tykkere end vand…men…

Dejligt du ville dele din historie også Katrine, tak for det :-) Det er altid rart at høre om andre oplevelser i det system man selv lever i...

Af Lea Mommer Hjorth,   19-05-2011 06:33

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlægCopyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook