Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Skal pædagoger og lærere hjælpe skilsmissebørn?

jan 13

Skrevet af: Renée Toft Simonsen
13-01-2011 06:48  RssIcon

Jeg læste i dag om et pilotprojekt Center for Familieudvikling har lavet, der handlede om at se hvorvidt det kunne være en god ide, at hjælpe skilsmissebørn ude på skolen ved, at danne børnegrupper, hvor de børn hvis forældre var blevet skilt kunne mødes og fortælle og lytte til hinandens erfaringer. Altså et forum hvor børnene kunne se, høre og opleve at de ikke var alene i verden. At der var andre børn der som dem havde sorgfulde tanker, andre børn der synes det var til at tude sig ihjel over at far og mor ikke længere elskede hinanden. At der var andre børn der havde skiftet skole og savnede den ene forældre fordi de nu kun kunne ses hver 14 dag, eller andre børn der skammede sig fordi de ikke havde en helt rigtig familie længere, men bare en mor og far der ikke engang kunne tale ordentlig sammen.

Jeg må indrømme at jeg synes tiltaget er længe tiltrængt, for der er rigtig mange børn der går med deres tanker og følelser helt alene og som ikke deler med nogen. De deler heller ikke derhjemme for mor el. far har det jo svært nok som det er. Og de trænger til at dele, for det at dele letter ens hjerte og gør det som er tungt lettere at bære. Men børn kan jo ikke selv arrangere den slags, og der skal også bruges en voksen til at sidde som koordinator for bordenden, en der kan være ordstyrer og den der samler trådene, og den slags koster jo penge!. Jeg håber ikke det her gode tiltag strander på det med pengene som så meget andet i disse tider? Nu har vi her på delebarn.dk  i hvert fald smidt debatbolden op i luften  – i håbet om at nogen politikere og skoleinspektører bliver inspirerede....

Hvis I vil læse mere om dette tiltag så brug linket fra forsiden til Center for familieudvikling.

3 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Skal pædagoger og lærere hjælpe skilsmissebørn?

Jeg kunne næsten ikke få armene ned da jeg læste titlen"Skal pædagoger og lærer hjælpe skilsmissebørn ?"
Som Pædagog (og selv fraskilt for 10 år siden)ved jeg hvordan at skilsmissen får konsekvenser for børn`s identitet og videre udvikling:Ofte har jeg stået med børn,både i Børnehave og SFO hvor man hvis barnet har haft det svært-ikke har set på "hele barnets Situation".Derfor har jeg valgt at opsøge mere viden ifht "børn og unge i sorg"jeg er startet på en uddannelse til Sorg-Pilot,fordi mit store ønske er at starte grupper op bla på Skoler/Sfo regi`,specielt med fokus på børn ,hvis forældre er skilt.Jeg har haft kontakt til to skoler og har erfaret at der er en vis berøringsangst ifht dette emne.Alle vi Sorg piloter,har en mission om at hjælpe denne målgruppe af børn,men der er brug for endu flere uddannede.Der er behov for en sorg pilot på hver Skole/Sfo/Daginstitution/mv.Hvis i ønsker at læse mere om sorgpilot uddannelsen se www.ilumia.dk Du/I kan være med til at gøre en stor forskel.

Af fifi,   21-01-2011 21:31

Sv: Skal pædagoger og lærere hjælpe skilsmissebørn?

Ja, det syntes jeg helt bestemt. Jeg er lige bleven skilt, og mine piger trænger da i den grad til hjælp, hvilket de også får på deres skole, af deres lærere.

Af Pernille R Mortensen,   19-09-2011 13:00

Sv: Skal pædagoger og lærere hjælpe skilsmissebørn?

Tja, min ex er blevet kæreste med en pædagog der har støttetimer i min datters på 13 årsklasse, hvilket min datters synes er rigtig svært.
Jeg synes det er uprofessionelt at hun ikke trækker sig.
Vi har kun været skilt i ½år og min datter har dårligt vænnet sig til det. Skolen skulle være hendes fristed med hendes kammerater. Nu skal hun i stedet have stikpiller så som "Synes du ikke at hun er begyndt at gøre meget ud af sig selv, hun har garanteret fundet en ung fyr på 28"

Af Rosemarie,   08-10-2011 15:27

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Lån
lånetilbud
lånetilbud mellom enkeltperson
Lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Sv: Kærlighed - hvad er det?
Sv: De angste (dele)børn


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook