Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Julehilsen fra Renée

dec 19

Skrevet af: Renée Toft Simonsen
19-12-2010 08:15  RssIcon

Julen er snart over os, og for delefamilier kan det være en prøvelse at få alle ender til at mødes, at få organiseret hvornår og hvordan vi skal være sammen med vores børn. Hvordan gør vi den her tid hyggelig og rar, både for os selv og for vores børn? Som udgangspunkt har børn brug for både at se mor og far, også i julen, men samtidig er forventningerne høje og arrangementerne måske så mange, at risikoen for at børnene ligesom bliver fanget i midten, og ender med at få stress, stiger her i højtiden.

Det med stress omkring højtider eller ferier er noget jeg ofte har tænkt på i forhold til min bonusdatter. F.eks. når hun lige har været på sommerferie med os og bagefter skal skynde sig videre til den næste sommerferie. Noget der personligt ville give mig stress. Det samme har jeg set i andre delefamilier. Et barn der lige nøjagtig når hjem fra en uge hos mormor og morfar, for at styrte til Sydfrankrig samme dag med far og hans nye familie, og så ellers hjem igen to uger senere for næste dag at tage til Italien i 3 uger med mor og hendes nye familie. Og man kan jo godt tænke at det er et luksusproblem, og sikke et heldigt barn, at få så meget ferie, men ærligt, når jeg har været af sted i 3 uger, så trænger jeg til at komme hjem og bare være hjemme. Så trænger jeg til ikke at skulle noget som helst, ikke at skulle passe ind i en ny flok og så har jeg faktisk fået ferie nok. Jeg tror julen byder på den samme slags udfordring for os delefamilier, særligt for børnene. 

I den forbindelse synes jeg det er utrolig vigtigt, at vi voksne tager et ansvar for børnenes kapacitet til at være sociale og til at skifte mellem hjem og festligheder. Vi voksne skal have blik for og interesse i, hvad lige netop vores barn kan tåle af skift mellem hjemmene og selskabelighed. Det er derfor de voksnes ansvar at fordele julen således, at den primært tilgodeser barnet, og ikke far OG mor, OG farmor OG tante Lissi OG... . Selvfølgelig vil alle gerne være sammen med barnet og alle vil gerne give julegaven personligt. Og sten sikkert er det, at barnet også gerne vil fordele sol og vind lige, og at barnet måske endda vil gøre det på bekostning af egen formåen og interesse.

Så derfor skal lyde en opfordring her fra delebarn.dk om, at I voksne ser jeres barn, mærker efter, lytter til de små signaler, og at I derefter tager ansvaret for fordelingen af juledagene på en respektfuld måde, der tilgodeser lige netop jeres barn. Det kan måske betyde, at I eller jeres forældre ikke ser jeres barn denne jul, men så er det måske jeres tur næste jul? Og faktisk er januar også en hyggelig måned, at gå i skoven i, eller spille spil rundt om spisebordet – det er i al fald at foretrække, frem for et stresset barn, der fiser og farer rundt for at tilgodese alles behov.

 

Kærlig Hilsen

 

Renée

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Julehilsen fra Renée

hej
jeg er enig med rene og vi holder simpelthen juleferie med børnene hvert andet år, en familie, en jul også må vi andre undvære men til gengæld kan de fordybe sig, kede sig, slappe af og koncentrere sig, savne og mærke forskel på os som mennesker......Jeg havde slet ikke mine dejlige piger fra 19 dec til 5 januar, det betød de hverken så mormor,morfar,onkel,moster,fætter, kæreste,bonus søster m.m. men nu er de her og til næste år er det os der nyder dem..... Jeg tror det giver ro frihed
hej Dorthe

Af der er jo kun en jul,   10-01-2011 17:24

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

VENTETID i FAMILIERETSHUSET?                           

Så tilbydes du rådgivning - møde eller telefonisk - i samværs- og bopælsspørgsmål, hos børnesagkyndig Hanne Søndergård Jensen.          

Tlf. hverdage 9 -16 
42 22 03 30


Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Lån
lånetilbud
lånetilbud mellom enkeltperson
Lånetilbud
Sv: Er du skilt og uden børn i julen?
Sv: Kærlighed - hvad er det?
Sv: De angste (dele)børn


Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook