Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

At tegne følelser om sorg

okt 14

Skrevet af: Anna Prip
14-10-2010 11:03  RssIcon

Kræftens Bekæmpelse har haft en tegnekonkurrence kørende på alle landets skoler, og i dag, 14.oktober, bliver de tre vindere kåret på Statens Museum for Kunst. 800 børn har tegnet om deres sorg enten over dødsfald, alvorlig sygdom, skilsmisse mm.Tegningen er fra samlingen og skabt af Jonathan Ø Sanko fra 1. klasse, hvis forældre lige er blevet skilt. Jonathan fortæller: 'Hvis man er rigtig ked af det, og det gør ondt indeni - man føler, man er rigtig dårlig, er ensom og uden venner. Der sker en masse onde ting med hjertet, og alle tænker på at slås'.

Når man næsten lige er startet i skole, så udtrykker man sig oftest mere tydeligt med illustrationer frem for med de skrevne ord. Jonathan kan også mundtligt fortælle om sine følelser, som så er blevet skrevet ned som tilføjelse til tegningen. Min erfaring er, at voksne ofte bliver overrasket over, hvor nuanceret meget små børn kan være, når de udtrykker følelser på denne måde. Det kræver som udgangspunkt, at man som voksen ikke ser på eller fortæller, om man kan lide tegningen eller ej. I stedet kan man spørge ind til, hvad det er, som barnet har forsøgt at illustrere. Hvorfor har barnet valgt de pågældende farver, illustrationer og placering? Man kan stille sig nysgerrig overfor tegningen og bede barnet forklare om den, så man bedre
kan forstå den.

Har du gode erfaringer, som du vil give videre til andre forældre? Er du selv blevet overrasket over en tegning, som dit barn har lavet? Hvilken tegning ville dit barn tegne?

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen
Anna Prip


5 kommentar(er) indtil nu...


Sv: At tegne følelser om sorg

Et rigtigt godt indlæg Anna... Se også Julie´s artikel delebarn.dk/ISKUFFEN/Artikler.aspx omhandlende samme emne, nemlig børn og deres tegninger.

Af Helle, delebarn.dk,   14-10-2010 13:15

Sv: At tegne følelser om sorg

Kære Anna,

Fint indlæg :). Og hvor har du ret - det er godt at have opmærksomhed på, at børn udtrykker sig helt anderledes og ofte kreativt eller gennem leg, når deres følelser er i klemme. Det vigtige er netop så, at man er åben og spørger ind til, hvad de fortæller gennem deres tegning/leg/sang fremfor at "komme med bedømmelser".

kh
lene

Af lene,   15-10-2010 08:27

Sv: At tegne følelser om sorg

Kære Anna

Jeg blev meget berørt af dit indlæg - hvor er det fint tænkt og skrevet. Den tegning er fantastisk og beskriver finere end nogen ord kunne have gjort, hvordan et barn kan have det indeni når sorgen fylder sjælen. At nogen får øje på dét, er livsbekræftende for mig.
Tak.

Renée

Af Renée Toft Simonsen,   15-10-2010 10:47

Sv: At tegne følelser om sorg

Tak for jeres dejlige kommentarer.
Det er vigtigt, at der er nogen, som får øje på, hvordan man som barn har det, når man er i sorg over skilsmissen. At snakke om tegninger kan være én måde at dele og rumme sorgen på med dit barn. Det kunne også meget vel være gennem leg og sang.

Kærlig hilsen
Anna

Af Anna Prip Brandt,   15-10-2010 13:16

Sv: At tegne følelser om sorg

Man kan se de andre vindere af konkurrencen her:
www.folkeskolen.dk/ObjectShow.aspx?objectid=64641

Af Jesper,   18-10-2010 18:05

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Spædbørn/småbørn og samvær

Vælg den mest skånsomme samværsform for jeres barn.
Du/I kan  maile/ringe efter yderligere oplysninger/Pjece hos Børnesagkyndige

Hanne Søndergaard Jensen
tlf. 42220330
mail: hanne.s.jensen@me.com

Juridisk og Børnesagkyndig rådgivning.

Jurister og børnesagkyndig med megen erfaring fra såvel Statsforvaltningen som socialforvaltning,  tilbyder jer/dig hjælp i samvær og bopæls / forældremyndigheds sager. Samt hvis du  har en sag i socialforvaltningen.

Vi kan bistå med hjælp i Din/jeres sag eller deltage som bisidder i Statsforvaltningen / Fogedretten eller i socialforvaltningen / kommunen.
Vi  bor centralt i København, men tilbyder ligeledes hjælp via mail / tlf. hvis det ønskes.
I kan komme sammen eller enkeltvis.

Uanset om det drejer sig om samarbejde/ kommunikations problemer - eller om samvær / deleordning  / forældre-myndighed / bopæl  eller møde med det sociale system, kan vi træde til.
Vi  har bred erfaring i komplekse sager samt i rådgivning om samvær og barnets bopæl på baggrund af barnets alder og modenhed.

Henvendelse i dagtimerne til :
 
Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen – 42220330
Jurist Betina Bak – 28744101 
Jurist Lina Lyster 28777236

www.bakpluslyster.dk

Seneste indlæg

Skilsmissejul i børnehøjde

Børn og skilsmisse

Williams jul

Barnets bedste - efter skilsmissen

Du overlever (også)!

Seneste kommentarer

Sv: Stedmor Er Ikke Ond – Hun Bliver Ond
LOAN
3% lånetilbud
RE:
Sv: Stedmor Er Ikke Ond – Hun Bliver Ond
Sv: Stedmor Er Ikke Ond – Hun Bliver Ond
Lånetilbud
lån
RELIABLE LÅN TILBUD ANSØGER NU


Copyright 2009 - 2015 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook