Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen

Bloggen

Barnets bedste - efter skilsmissen

sep 15

Skrevet af: Anna Prip
15-09-2016 11:55  RssIcon

”Kaninen kunne få et bur i begge hjem og et rejsebur, så Klara altid kunne have den hos sig. Klara tænkte lidt og sagde så, at det det troede hun ikke var en god løsning, for det ville blive alt for megen flytten rundt – for kaninen”. Således genfortæller Ruth Juul en af mange samtaler med børn om skilsmissen og dens konsekvenser.

Det er næsten 10 år siden jeg første gang mødte Ruth Juul til en samtale, som hun havde inviteret mig til. Vi talte et par timer om vores forskellige bud på, hvordan vi bedst støtter børn i sorg. Det var dengang jeg lige var startet op som selvstændig med børnegrupper i Vartov og hun lige var startet i Center for Familieudvikling. Herefter har vi mødtes nogle gange i faglige sammenhænge hvor skilsmisse var på dagsordenen og forleden fik jeg tilsendt et anmelder eksemplar af hendes bog med den vigtige titel: ”Barnets bedste – efter skilsmissen” som udkommer i dag på forlaget Kondia.

Bogen indeholder en lang række beskrivelser af samtaler, hun har haft med børn og forældre omkring skilsmissen. Derudover er der konkrete forslag til, hvordan man håndterer alle de mange udfordringer og dilemmaer, man kan stå i som forælder til et delebarn. Og så er der spørgsmål, man kan stille sig selv og medforælderen, som hun foretrækker at kalde barnets anden forælder.

”At høre, hvad børn har på hjerte, er at gå i børnehøjde og se, hvordan verden, ønskerne og dilemmaerne tager sig ud set fra barnets perspektiv. Det er en øvelse, som indebærer risikoen for, at du får noget andet at vide end det, du håber, men det kan også være, du får noget at vide, du slet ikke havde tænkt på”.

Det er kun delebarnet selv, der kan svare på, hvordan det opleves at være ham eller hende. Vi voksne kan have hypoteser og formodninger om, hvordan livet som delebarn opleves, men vi kan kun gætte. Denne bog giver gode råd til, hvordan du kan samarbejde med barnets anden forælder og dermed at skabe de bedste vilkår for delebarnet.

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

Anna Prip


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.

Seneste kommentarer

love
Thanks for stopping the divorce
Sv: Hatten af for mine børns bonusfar
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: "Hjælp mig, mine børn vil ikke se mig"
Sv: Børnekonferencen 2015 i Horsens


Copyright 2009 - 2023 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook

Rolex Replica Watches swiss replica watches https://www.bestclock.cc