Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Skilsmisser i tal, Megafon for DR og Egmont Fonden

okt 29

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
29-10-2012 11:57  RssIcon

DR har været så flinke at dele resultatet af deres sidste megafon-undersøgelse med os ! Her er stof til eftertanke og refleksion. Jeg syntes at talle er skræmmende og undrer mig over om det er staten, statsforvaltningen, folk selv eller samfundet der fejler når 91% skilsmisseforældre oplever deres skilsmisse som konfliktfyldt. Hvad er Jeres bud på en løsning? Man kan jo som bekendt trække hesten til truget, men ikke tvinge den til at drikke !

Konflikt

Danske skilsmisseforældre oplever i høj grad skilsmissen som konfliktfyldt. Hele 91 % af forældrene oplevede deres skilsmisse som konfliktfyldt i forskellig grad.

Vurdering af belastning for børnene

75% af de voksne danskere mener, at skilsmisser er en stor psykisk belastning for børnene. Voksne, der arbejder professionelt med børn vurderer oftere, at en skilsmisse er en større psykisk belastning for børnene, end skilsmisseforældrene selv. Hvor det blandt skilsmisseforældrene til børn under 18 år er 68 %, der vurderer deres skilsmisse som en stor psykisk belastning for børnene, er det 82 % blandt de, der arbejder professionelt med børn.


Børnene er ofte alene i skilsmissen

Næsten en tredjedel af alle skilsmisseforældrene siger, at deres børn ikke havde nogen at tale med om eventuelle problemer i forbindelse forældrenes skilsmisse


Kun få børn får professionel hjælp

Det er kun de færreste børn, der får nogen form for professionel hjælp i forbindelse med en skilsmisse – nemlig kun 11 %

Professionel hjælp til skilsmisseforældre

Skilsmisseforældrene får langt mindre støtte, end de selv mener, at de har brug for. 67 % mener, at de har brug for professionel hjælp til at håndtere de problemer og konflikter skilsmissen fører med sig. Kun 29 % får rent faktisk hjælp.

Unge er mindre bekymret

Unge skilsmisseforældre er mindre bekymret for, at skilsmissen påvirker barnet negativt end resten af befolkningen. Kun 23 % blandt de 25-29-årige mener, at deres skilsmisse vil påvirke deres børn negativt. Hvorimod at de ældre generationer er langt mere bekymret. Blandt danskere mellem 60 og 70 år, er det hele 77 %, der mener, at skilsmissen vil påvirke barnet negativt

Kvinder oplever større behov for støtte.

Flere kvinder (49 %) end mænd (30 %) føler i dag, at de havde behov for mere støtte i forbindelse med deres skilsmisse.Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook