Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

okt 22

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
22-10-2012 20:20  RssIcon

Har netop set det første afsnit af DR1’s dokumentarprogram: ”Skilsmisse - uegnet for børn”

Det gjorde mig så ked af det…. Ved I at hvert 3. par med børn i opbrud/skilsmisse ender med en sag i Statsforvaltningen (SF) og dermed er det SF der træffer afgørelserne, omkring hvor børnene skal bo, hvor længe ad gange de skal det, hvor og hvornår de skal holde ferie og med hvem !!! Det kan da ikke være rigtigt !

Det gør mig ulykkelig, at se en 15 årig dreng fortælle at han følte han var en ting de begge ville have – Men ingen af dem SÅ HAM, han var en del af DERES magtkamp og det blev ham der måtte vælge…. Udsætter I også jeres børn for det ?

Vær sød at lade være. Der findes mange muligheder for at samarbejde uden at absolut skulle spise sammen, drikke kaffe og tage på ferie sammen. (brug fx det PRIVATE UNIVERS her på delebarn.dk)

Hvad er vigtigst, forældrenes (dine) sårede og bitre følelser eller det barn der bliver trukket fra hinanden som var det en udsalgsvare det handlede om at få først i kurven ? Man kan IKKE dele et barn, men man kan deles om et barn !

Når jeg hører en mor sidde og sige ”Ja, det var jo bare ærgerligt at det skulle være på denne her måde og ikke var af egen fri vilje” til sin datter som netop øjner en mulighed for kontakt med hendes far, som hun ikke har set i 1 år ! Vær nu for pokker glade på jeres børns vegne over, at de har 2 mennesker de elsker…. Og uanset hvad i gør så vil jeres børn altid elske både deres mor og deres far !

Undskyld hvis jeg bliver lidt spids i denne log, men det gør mig så ondt, at se børnene blive brugt i forældrenes bitre kamp…

Og hvorfor f…. må ”mor” ikke se sin søns værelse hos far ! – Jeg er rystet… Hvad tror de forældre mon der sker når drengen bliver voksen og sine voksne meninger bevidst ?

Her hos os gør vi alt hvad der står i vores magt for at børnene (2 drenge på 9 og 11 år, som bor 7 dage her og 7 dage hos deres mor) skal være børn – glade børn – De skal IKKE tynges med voksenting. De skal elskes, leges med, opdrages, undervises og tages kærligt af ! HELE TIDEN, og det bliver de uanset hvad der er på voksenprogrammet.

Husk:

”Det korteste strå, kan på sigt være det længste”

Jeg ser frem til at se andet afsnit af ”Skilsmisse - uegnet for børn” på onsdag. Jeg er meget bevæget over udsendelsen.

TAK til Egmont-fonden og DR for at sætte fokus på skilsmissebørnenes vilkår i DK !

5 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

Jeg kan følge dig så meget!!

Den der far, der ikke "havde det godt med at mor skal se hvor vi bor...!" seriøst, den mand gjorde mig så vred. Din søn står og siger noget, der betyder så meget for ham, du fatter ikke en brik!! Og moderen, med sine spydige kommentarer og kropssprog, da datter og far har mulighed for at gense hinanden.. :(
Og stakkels stakkels 15 årige, hvor havde han det skidt.

Men respekt til forældrene alligevel for at stille op!

Af Decibella,   23-10-2012 17:00

Sv: Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

Jeg ved godt at det er børnene som kommer i klemme i skilsmisse sager, men hvis hele forklaringen på "hvorfor mor ikke må se Patricks værelse" så ville tingene måske blive set fra anden side.
kan fortælle at Patricks bonusfar har set hele huset - og har set hans værelse.
Kan godt forstå at moderen kan have svært ved at glæde sig over at datteren forsøger at få kontakt til faderen igen. For hvem ved hvor mange gange hun har måtte hente datteren op fra dybet - pga. kontakten er gået i stå.
Jeg er gift med Patricks far, og har et par piger som også har været gennem en skilsmisse med deres far. Vi har ingen problemer med at få tingene til at køre på den bedste måde - og har givet og taget i forhold at få alle gjort glade og tilfredse......

Af Anne,   24-10-2012 13:00

Sv: Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

Kære Anne
1000 tak fordu du skriver - Ja, det er simpelthen så følsomt, og når man som du (og jeg) lever i delefohold hvor tingene "bare" virker er det nogen gange så kedeligt at se de forhold der er kørt helt af sporet. Jeg ved godt at der er rigtigt mange faktorer der spiller ind og at det bestemt ikke er let - Jeg mener jo heller ikke at alle kameler skal sluges, jeg bliver bare så ked af det når jeg ser børn i en klemme som er påført af forældrene og deres kamp!
Endnu engang tak fordi du har kommenteret min blog. Jeg glæder mig meget på dine pigers vegne over at I (gig og din X) får tingene til at virke, jo flere gode eksempler vi er jo bedre.
God dag til dig og alle dine kære.. Mange hilsner fra Helle, delebarn.dk (og resten af staben)

Af Helle Laursen Petersen,   24-10-2012 13:06

Sv: Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

Min mand, Patricks far - er ked af måden som udsendelsen er klippet på omkring spørgsmålet, "hvorfor må mor ikke se mit værelse" - for det giver ikke hele den forklaring som Andreas gav til Patrick. Den forklaring som Patrick fik var betydeligt længere end de 10 sekunder som blev vist.
Kan fortælle at den kamp som Patricks far har kæmpet i 12 år, har været tæt på at få ham til at opgive at se sine børn, for ikke at gå psykisk ned.
12 års mistro og nedværdigende behandling har betydet at Patricks mor ikke kommer ind i huset nogen sinde.
Kan dog indskyde at de begge samarbejder om at give Patrick hjælp til at tackle udfordringerne ved at blive teenager....

Af Anne,   24-10-2012 20:00

Sv: Kære delebørnsforældre - Så la da vær'

Jeg ser ikke den serie, for jeg var fra start udmærket klar over hvor ondt det ville gøre på mig..

Og det er muligt du er lidt spids, Helle, men hvis dét er at være spids, så trænger flere til at blive det.. ;)

/2plus3

Af 2plus3,   28-10-2012 10:16

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook