Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Skal man som deleforældre kunne drikke kaffe sammen?

feb 1

Skrevet af: Helle Laursen Petersen
01-02-2012 11:46  RssIcon

Det er helt sikkert en fordel.

I dag har Information en kronik om det at være deleforældre. Kronikken fortæller at der ”for længst gjort op med forestillingen om den gode skilsmisse. Nu bør tiden være inde til at justere forestillingen om den gode deleordning. Men myndighederne lægger fortsat op til at deleforældre skal være kaffeveninder — det er et drømmebillede, de færreste kan leve op til”

Læs hele kronikken her: http://www.information.dk/292168

Igen her er det store omdrejningspunkt samarbejdet forældrene i mellem. Vi ser desværre meget tit eksempler på modarbejde i stedet for samarbejde, både her på delebarn.dk i vores rådgivning og ude i det virkelige liv. Vi skal faktisk ikke længere væk end lige udenfor vores hoveddør, både hos naboer, vennepar og i vores respektive familier ser vi eksempler på hvordan tidligere kærester/ægtefolk modarbejder hinanden og er direkte ødelæggende for et fælles fungerende forældreskab. Vi ser desværre også hvordan det påvirker de børn der er involveret.

Jeg mener bestemt ikke at man behøves at sidde sammen og hyggesnakke om børnenes ve og vel – Ligesom jeg heller ikke mener at det er nødvendigt med et Face-To-Face møde ugentligt. Der findes andre muligheder…..

Man kunne fx bruge et fælles værktøj til at kommunikere og informere. Det er egentlig hele hovedformålet med delebarn.dk. Hvis man overholder nogle enkle retningslinjer for god kommunikation er det faktisk ikke nødvendigt at skulle ”se på hinanden” – dette er især tit problemfyldt når der er kommet nye partnere på banen. Den røde tråd i kommunikationen skal være barnet (børnene) og det er ikke her man skriver til hinanden, omkring det hus der stadig er en tung økonomisk byrde og stadig ikke kan sælges. Nej det er her man skriver om fødselsdagsinvitationen, husk badetøj til SFO, ændringer i skoleskemaet, fodboldkampen, tandlægebesøget, medicinen og meget meget mere… Så er det modpartens (samarbejdspartnerens) eget ansvar at holde sig ajour med kalender, opslagstavle, skoleskema og de andre funktioner i det private univers. dvs man slipper for at ringe eller SMS´e og informationerne får man det det passer ind i ens eget ”dagskema”. Børnene derimod fratages ansvaret for selv at skulle huske, fortælle, tage parti, vurdere og i det hele taget agere som spillere på ”skilsmisse-banen” – De får lov til at være ubekymrede børn… Mor og far ordner jo tingene.

Jeg er enig i at man skal kunne samarbejde for at have en 7/7 deleordning, men et samarbejde er mange ting. Først og fremmest er det deling af informationer, hvis man ikke er i stand til at kommunikere på den ene eller den anden måde – Ja, så er man heller ikke i stand til at have en 7/7 deleordning…. Skal man så ved at modarbejde kunne fravælge en ren deleordning…. Ja, det mener jeg bestemt. Men jeg mener så også at man (myndigheden) skal kigge på viljen til samarbejde og kommunikation når der vælges bopælsforælder. Hvis man bevist modarbejder den anden forælder, er man så en god forælder selv?

Dette er selvfølgelig at sætte sagen meget på spidsen og er også ment som et oplæg til debat…

Vi har selv en 7/7 deleordning kørende med den største (11 år) og en anden fordeling på lillebroren.. Vi kommunikere både via delebarn.dk (her har vi vores fælles kalender) og vi nyder tit og ofte en kop kaffe sammen. På den måde får vi også lige vendt ting, som man nødvendigvis ikke lige får skrevet ned. Fx beskeden om at der IKKE må bruges lommeregner til matematik-lektierne og den forestående bælteprøve til Taekwondo og de forberedelser der skal støttes op om!

Hvis vores børn skulle slæbe på skoletaske, Taekwondotaske, Fodboldtaske, Gymnastikposen, Biblioteksbøger, Nintendo og yndlingshovedpuden hver fredag i skole… ja så er jeg sikker på at vi hurtigt ville blive meldt til ”Børnepolitiet” for slavelignende tilstande… Vi er da heldigvis nødt til at fylde bagagerummet og få alle tingene fragtet ud i deres andet hjem…

Tænk sig, der går faktisk forældre rundt som ikke aner, hvordan deres børns værelser ser ud i det andet hjem! Mærkelig tanke ikke? Eller?

1 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Skal man som deleforældre kunne drikke kaffe sammen?

godt skrevet.

Jeg har aldrig set mine børns værelse hos deres far, de har boet i lejligheden i 3 år... han har set deres værelser her. Det er mærkeligt..

Af Decibella,   10-02-2012 22:54

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook