Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Hvad du ønsker, skal du drømme om at få.

dec 7

Skrevet af: Lotte Kappelskov
07-12-2011 21:42  RssIcon

”Dem der finder disse sten
og slår dem mod hinanden,
kan ønske sig hvad de vil.
Hvis de vil.
For det kan let gå galt”

Min syvårige efternøler udbrød efter hun havde kikket i sin julesok den anden dag: ”Mor, det er bare dig, der har lagt den der lille giraf deri, er det ikke?”

Efter nogle lynhurtige overvejelser forsøgte jeg desperat at holde fast i nisse-illusionen med mere eller mindre ubehjælpelige bemærkninger som: ”Nej, jeg kender ikke noget til den lille, søde giraf. Det må da være nissen”.
Prinsessen med de lyse lokker så meget skeptisk på mig, hvorefter hun med klar røst og en anelse overbærenhed bekendtgjorde: ”Mor, hvis jeg skal tro på nissen, så bliver den altså nødt til at give mig nogle lidt større ting”. De blå øjne så både alvorlige og insisterende ud. Jeg følte pludselig en instinktiv medfølelse med nissebandens julemand i Grønland, da han udtrykte sin bekymring for at blive offer for arbejdsløshed. Tænk hvis nogen fandt stjernestenene, slog dem mod hinanden og fik alle deres ønsker opfyldt, så ville der jo ikke længere være brug for ham.

Selvom jeg i sympati med julemanden følte mig forpligtet til at holde liv i ønskerne, så måtte jeg erkende, at jeg lige nu stod i en dramatisk situation, hvor jeg var ved at blive vidne til hans alt for tidlige død. Noget måtte gøres, så jeg så mit snit til at smugle nogle pebernødder ned i sokken, så snart den lille snedige kikkede den anden vej. Næste dag havde nissen lagt hele to gummidyr og et klistermærke. Efter disse anstrengelser har barnet nu til min store lettelse proklameret, at hun alligevel tror på nissen. Dog har hun udtrykkeligt bedt mig om at fortælle hende den rigtige sandhed, når hun bliver stor nok. Måske var det for at overbevise både sig selv og mig om hendes oprigtighed, da hun her til aften yderligere meddelte, at hun kender både en heks og en trold og to små skovnisser. Hele slænget bor nede i kridtgraven.

Så er det jeg sidder tilbage med en påtrængende tanke: Hvem har narret hvem?
Og for hvis skyld?

Denne lille hændelse får mig også i skrivende stund til at tænke på min indsats som både julemand og nisse år tilbage, da mine voksne delebørn var små. Selvom det var en udfordring med et sådant betroet erhverv for to små størrelser, når lønnen var en SU, så var der heldigvis også dengang en nissebande og en julemand, som mindede mig om at både nissen og julemanden ville blive overflødig, hvis alle ønsker blev opfyldt. Jeg tror faktisk, at jeg klarede opgaven bedre dengang.

Med ønsker om en rigtig god jul 

 


Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook