Opret ny profil (Gratis)  -  Log ind  

 Bloggen


Bloggen

Julefred i den sammenbragte familie

nov 17

Skrevet af: Lea Mommer Hjorth
17-11-2011 07:35  RssIcon

Julen nærmer sig med hastige skridt, men for de fleste bonusfamilier, startede julesnakken for mange måneder siden…ja for nogle måske for år siden…Det lyder helt grotesk, men for nogle bonusfamilier, er julen fastsat i skema fra Statsforvaltningens side for  flere år siden… Det kan måske være ok ind imellem, at man ved hvad man skal og ikke skal… Men hvad er der galt med spontanitet…? Tænkt hvis vi voksne bare en gang imellem kunne se ud over vores eget behov for kontrol og ”styr-på-det-hele-masken” og rent faktisk lytte til om børnene har det samme ønske, som det der står på samværsplanen fra 2001… Tjah, det ville måske skabe kaos i både bonusfamilien, hjemme hos den enes anden forælder og hjemme hos den andens anden forælder, men hvad så…?

Ja, det er et stort puslespil, som i mange tilfælde er rigtig svært at få til at gå op med ønske fra den ene forælder og fra den anden forælder og ja, så selvfølgelig fra børnene…

Spontanitet er absolut ikke en særlig nær ven i bonusfamilierne…faktisk nærmere en temmelig besværlig ven… Det gør bare livet nemmere og mindre konfliktfyldt, hvis alting er i rammer og kasser, og alle ved, hvor de skal være hvornår, hvordan de kommer derhen og hvorfor…

Glædelig jul og godt nytår til jer alle derude :)

10 kommentar(er) indtil nu...


Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Vi har her i vores familie-puslespil valgt at have børnene 2 år af gangen... Tidligere var det sådan at dem der havde dem i julen ikke havde dem i nytåret... Det er ændret nu til at jul og nytår hænger sammen... Det betyder at vi ikke havde drengene sidste år og heller ikke får dem i år... Men de næste to er er der basis for laaaang jule og nytårs skiferie... Det glæder vi os til og tager så alene afsted i år... Det er også OK !
Glædelig jul derude.... HUSK også de gode råd omkring julen andetsteds på delebarn.dk :)
Kærligst Helle, delebarn.dk

Af Helle Laursen Petersen,   17-11-2011 07:41

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Vi har netop også praktiseret at jul og nytår hører sammen, så man har mulighed f.eks. at vælge en skiferie i udlandet eller bare en stille og rolig jul dybt inde i de svenske skove.
Børnene har jo også ferie, så i bund og grund tror jeg på, at det er en god løsning, så der kan skabes julefred istedet for julekaos!
Hvis børnene skal holde først en enkelt lille juleaften hos mor den 23., så en rigtig juleaften hos far den 24., julefrokost med mors familie den 25. og med fars familie den 26. så en lille nytåraften hos far, inden det rigtige nytår hos mor, og så starter fars weekendsamvær forøvrigt den 1. januar....Man forstår godt børnene trænger til at komme i skole igen :-D
Så julefred fremfor kaos må være til glæde for alle parter ;-)

Af Lea Mommer Hjorth,   17-11-2011 07:50

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Hos mig deler vi netop jul og nytår - og så længe det fungere, så er det fint, men jeg synes det lyder som en god ide at evaluere samvær efterhånden som børnene vokser op.

Rigtig glædelig jul.

Af butterfly,   17-11-2011 08:23

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Helt enig Butterfly, så længe det fungerer (læs: børnene trives), så lader det til, at man har valgt den rigtige løsning til netop den familie :)

Også glædelig jul til dig :)

Af Lea Mommer Hjorth,   17-11-2011 08:33

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Hej igen

Dejligt med enighed ;-)

Jeg vil da lige nævne at vores deling ikke er på enkelte dage men fra skoleferie til den 24. om formiddagen (og den forælder der IKKE holder jul med børnene kører dem op til den anden. Sådan at den der holder jul ikke skal stresse rundt og lave mad + hente børn) - og herefter kommer børnene først til den anden forælder igen den 29. om formiddagen og er her frem til nytår og skolestart.

Kunne slet ikke forestille mig en ordning hvor man kører frem og tilbage med barnet/børnene stort set hver dag - puha - sikke en masse logistik - jeg bliver helt rundtosset ved tanken :-)

/Butterfly

Af butterfly,   17-11-2011 09:21

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Min kærestes datter har, synes jeg, en rigtig dårlig aftale og hendes mor vil ikke ændre den. Begrundelserne, hun har givet er, at hun vil have et julearrangement med sin datter, de år, hun ikke har hende juleaften og at hun også vil holde juleferie med datteren. Vi venter stadig på, at høre en begrundelse, der har datteren som fokus.

I lige år er datteren hos sin far 22. - 25. december og, hvis moderen er i godt humør, en enkelt dag ml. d. 24/12 og samvær i uge 2. Sidste år var hun i dårligt humør, så datteren så ikke sin far ml. d. 24/12 og 12/1, dvs. i 2,5 uge. Hun var 4,5 år. (Det var dog ikke så grelt som i sommerferieperioden, hvor hun ikke så sin far i 4,5 uge)

I ulige år er datteren hos sin far d. 25/12 - 27/12 og igen fra d. 30/12 - 1. eller 2. januar.

Datteren klarer skiftene forholdsvist godt, men fire skiftedage på 8 dage?? Faderen har bedt statsforvaltningen om en anden aftale og det bliver spændende at se, om de når det inden jul. Ellers bliver der et værre rykken rundt.

Af Gaby,   18-11-2011 12:05

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Det lyder godt nok turbulent... Håber at det lykkes Statsforvaltningen at se på, hvad der er bedst for pigen i den her sag...

Pøj pøj med det og god jul :)

Af Lea Mommer Hjorth,   18-11-2011 13:26

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Mine forældre blev skilt da jeg var omkring de 8 år. i dag er 24 og det er stadig et pusle spil af få julen til at gå op... I år bliver det sådan at mig og min kæreste holder jul d. 23 ved min far, hans kone og mine halv søstre. den 24 holder vi jul med min mor, hendes kæreste og hans børn. 2. juledag skal vi til julefrokost hos mine sviger forældre og den 27 dec. skal vi til julefrokost ved min kærestes storebror. så i terorien så har vi 4 juleaftner og min kæreste forstår ikke hvorfor jeg gider at holde jule med alle sammen i år. men for mig er det ikke rigtig jul hvis jeg ikke holder det med min mor men samtidig har jeg ikke holdt jul med min far i 5 år og vil derfor os gerne holde med ham... og de kan slet ikke sammen med hinanden. men synes os det synd for min kæreste hvis han ikke er sammen med hans familie i julen.... men argh det er fustrende....

Af mulle-pigen,   24-11-2011 20:04

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Statsforvaltningen mente det var bedst for pigen, at der var så få skiftedage som muligt og længere mellem dem, også i påsken.

Nu er der kun to skiftedage i alt ifm. juleferien. Dejligt at SFV var enige i, at det andet var for rodet.

Af Gaby,   01-12-2011 12:10

Sv: Julefred i den sammenbragte familie

Dejligt for jer og ikke mindst for pigen. God jul.

Af Lea Mommer Hjorth,   01-12-2011 15:35

Dit navn:
Titel:
Kommentar:
Sikkerhedskode
CAPTCHA image
For at undgå spam, skal du indtaste sikkerhedskoden i boksen nedenfor.
Tilføj kommentar   Annuller 

Anbefal delebarn.dk

delebarn.dk - Barnet i focus

Del på Facebook

Børnesagkyndig Hanne Søndergaard Jensen

Tilbyder rådgivning telefonisk, online og møde i forbindelse med skilsmisse/samlivsophør.

  • Samværs ordninger
  • Bopælsspørgsmål
  • Skilsmisse
  • Hjælp til kontakt til Familieretsshuset.

 Ring til mig på telefon;
+45 42 22 03 30 mellem 9 og 17 på hverdage.Copyright 2009 - 2019 @ delebarn.dk ApS   -   FAQ  -   Besøg os på Facebook